• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

tu jeszcze parę fajnych rzeczy które zamierzam kupić.
Pajac Pajace Śpiochy Early Days 0-3 m - 62 cm (2039420911) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
jaba16 Pajace śpiochy 0-3 Early Days MIX KOLORÓW (2040066977) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
GEORGE 3 firmowe PAJACYKI 3szt czerwone 62 NOWE (2044843177) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ja też zamierzam ubierać dzidziusia tak jak Ollena, w domu w bodziaki i pajacyki a nie żadne śpiochy i kaftaniki a na wyjście w spodenki, bluzy lub sukienki( jeśli będzie dziewczynka bo nadal nie wiem).Nie podoba mi się ubieranie dzieci poza domem w śpiochy.A i po radzie koleżanki która kupiła wyprawkę na rozm. 56 a jej synek miał 58 cm i ciuszki za małe były ja wszystko kupuję na 62 i większe.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
tu jeszcze parę fajnych rzeczy które zamierzam kupić.
Pajac Pajace Śpiochy Early Days 0-3 m - 62 cm (2039420911) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
jaba16 Pajace śpiochy 0-3 Early Days MIX KOLORÓW (2040066977) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
GEORGE 3 firmowe PAJACYKI 3szt czerwone 62 NOWE (2044843177) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ja też zamierzam ubierać dzidziusia tak jak Ollena, w domu w bodziaki i pajacyki a nie żadne śpiochy i kaftaniki a na wyjście w spodenki, bluzy lub sukienki( jeśli będzie dziewczynka bo nadal nie wiem).Nie podoba mi się ubieranie dzieci poza domem w śpiochy.A i po radzie koleżanki która kupiła wyprawkę na rozm. 56 a jej synek miał 58 cm i ciuszki za małe były ja wszystko kupuję na 62 i większe.
Jeśłi czytasz tak daleko wstecz to czytaj wszystkie wpisy proszę .
Wyraźnie napisałam ,że u mnie szpital wymaga kaftaników,śpiochów i koszulek ;-):-):-)

ps.
Proszę używaj opcji edytuj .
Dziękuję moderator;-)

Jeśłi czytasz tak daleko wstecz to czytaj wszystkie wpisy proszę .
Wyraźnie napisałam ,że u mnie szpital wymaga kaftaników,śpiochów i koszulek ;-):-):-)

ps.
Proszę używaj opcji edytuj .
Dziękuję moderator;-)
Przepraszam cię bardzo ale As 76 ty jakaś wrażliwa jesteś.Mój post w żaden sposób nie odnosił się do ciebie a ty mnie atakujesz.Tu każdy ma chyba prawo napisać co lubi a co nie a tu zaraz taki atak.

As jest moderatorem, same ją wybralyśmy wiec słuchajmy jej uwag. Nikt nie oponował to teraz prosze respektować

Nuta noworodek mający 62 cm dlugości w pierwszych tygodniach utonie w rozmiarze 62, bo będzie się zwijał w precel tak jak był w brzuchu i wszystko mu będzie wisiało na nogach i łapkach a nawet w kroku warto miec chociaz kilka sztuk na 56 ale nie za duzo

Przepraszam cię bardzo ale As 76 ty jakaś wrażliwa jesteś.Mój post w żaden sposób nie odnosił się do ciebie a ty mnie atakujesz.Tu każdy ma chyba prawo napisać co lubi a co nie a tu zaraz taki atak.
Absolutnie Cię nie zaatakowałam tylko wyjaśniłam ,że u mnie są takie wymogi szpitala i powinno się do tego dostosować .
Po prostu obpowiedziałam na Twój post w swoim imieniu ,bo za innych odpowiadać nie mogę .
Sprawdź na stronie u siebie ,bo być może też mają jakieś wymagania ,które trzeba spełnić .;-)

As jest moderatorem, same ją wybralyśmy wiec słuchajmy jej uwag. Nikt nie oponował to teraz prosze respektować

Nuta noworodek mający 62 cm dlugości w pierwszych tygodniach utonie w rozmiarze 62, bo będzie się zwijał w precel tak jak był w brzuchu i wszystko mu będzie wisiało na nogach i łapkach a nawet w kroku warto miec chociaz kilka sztuk na 56 ale nie za duzo
Dokładnie tak.
Noworodek się zwija jeszcze dość mocno ,ma zwykle podkurczone nóżki.
Klaudia urodziła się z wagą 4550 i długością 59 cm i też w szpitalu wchodziła bez problemu w 56 .
Raz tylko przy przeciąganiu śpiochy jej się odpięły .:-):-):-D:-D:-D
Kubuś ważył 3350 i miał 55 cm ,a w wyprawce na 56 też nieźle pływał ,bo był chudziutki.;-):-):-)

No 56 trzeba miec troche rzeczy bo rozne maluchy sie rodza. Moj mial 3,300 i 51 cm i sie topil w 56 ale tez mialam kilka rzeczy na Tiny baby, czyli drobne dziecko i ubral moze ze 2 razy bo zaraz za male bylo.

Przepraszam cię bardzo As 76 ale czuję się przez ciebie zaatakowana bo ani słowem o tobie nie wspomniałam tylko napisałam że będę ubierać dziecko tak jak Ollena i to wszystko.A czemu piszesz o tym że za innych nie możesz odpowiadać jak tylko tobie nie pasuję to co napisałam.A co do tego co u ciebie wymagają w szpitalu to ty musisz się do tego dostosować a nie ja i nie rozumiem czemu o tym wspominasz.U mnie w szpitalu dziecko ubierane jest w ciuszki szpitalne a w swoje to tylko na wyjście są potrzebne.
A tak naprawdę to ten temat nazywa się Ciążowo -dzieciowe zakupy a nie która ma rację a która nie co kupować i w w co ubierać więc dajmy spokój tej bezsensownej dyskusji.

Po waszych radach kupię parę sztuk na 56 ale dopiero jak dziecko się urodzi by nie okazało się później że niepotrzebnie wydawałam pieniądze na coś co na dzidziusia jest za małe.

Ostatnia edycja:
nuta wyrażasz swoje zdanie, masz do tego prawo. As wyrazila swoje. Ty mozesz to i ona. Tak się złozyło, ze akurat ona byl aktywna to ci odpisała, nikt cię nie zaatakował
Z innej beczki - na Baby boom nie piszemy post pod postem, chyba, ze odstęp miedzy postami jest co najmniej godiznny, w innym wypadku regulamin wymaga korzystania z opcji "edytuj" tam mozesz dopisac dowolą iilosc tekstu

Przepraszam cię bardzo As 76 ale czuję się przez ciebie zaatakowana bo ani słowem o tobie nie wspomniałam tylko napisałam że będę ubierać dziecko tak jak Ollena i to wszystko.A czemu piszesz o tym że za innych nie możesz odpowiadać jak tylko tobie nie pasuję to co napisałam.A co do tego co u ciebie wymagają w szpitalu to ty musisz się do tego dostosować a nie ja i nie rozumiem czemu o tym wspominasz.U mnie w szpitalu dziecko ubierane jest w ciuszki szpitalne a w swoje to tylko na wyjście są potrzebne.
A tak naprawdę to ten temat nazywa się Ciążowo -dzieciowe zakupy a nie która ma rację a która nie co kupować i w w co ubierać więc dajmy spokój tej bezsensownej dyskusji.

Po waszych radach kupię parę sztuk na 56 ale dopiero jak dziecko się urodzi by nie okazało się później że niepotrzebnie wydawałam pieniądze na coś co na dzidziusia jest za małe.
A czy Ty musisz pisać personalnie do mnie ,żebym ja mogła odpowiedzieć na mój post :eek::eek:
No sorry....
Ale tego to nie wiedziałam :-D:-D:-D:-D
Cały czas jesteśmy w temacie zakupów ,więc ja nie widzę problemu .
Rozmawiamy o wyprawce do szpitala ,a to też trzeba kupić .;-):-):-)
Nigdzie nie napisałam Ci w co Ty masz ubierać swoje dziecko ,bo to Twoja sprawa .
Napisałam tylko tyle ,że w szpitalach wymagają kaftaników i śpiochów ze względu na pępek ,a nie body i pajace.
Ot całe moje przestępstwo :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

ps.

nie pisz posta pod postem ,bo dokładasz mi pracy .
Muszę siedzieć i zamiast Ciebie edytować Twoje posty .
Używaj opcji EDYTUJ !!!!!

reklama
A czy Ty musisz pisać personalnie do mnie ,żebym ja mogła odpowiedzieć na mój post :eek::eek:
No sorry....
Ale tego to nie wiedziałam :-D:-D:-D:-D
Cały czas jesteśmy w temacie zakupów ,więc ja nie widzę problemu .
Rozmawiamy o wyprawce do szpitala ,a to też trzeba kupić .;-):-):-)
Nigdzie nie napisałam Ci w co Ty masz ubierać swoje dziecko ,bo to Twoja sprawa .
Napisałam tylko tyle ,że w szpitalach wymagają kaftaników i śpiochów ze względu na pępek ,a nie body i pajace.
Ot całe moje przestępstwo :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

ps.

nie pisz posta pod postem ,bo dokładasz mi pracy .
Muszę siedzieć i zamiast Ciebie edytować Twoje posty .
Używaj opcji EDYTUJ !!!!!

Dajmy spokój już tej dyskusji.A jak już napisałam u mnie w szpitalu nie muszę mieć swoich ubranek tylko na wyjście więc nie muszą być to śpiochy i kaftaniki. Dzieki za radę będę już edytowała swoje posty bo już wiem jak to robić.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry