reklama

Ciężarne na Wyspach

hej ciezarowki!

gratulacje dla rozpakowanych I powodzenia dla tych u ktorych porod tuz tuz :)

lilith gratulacje wiadomosci ze bedzie synek :)

troche zaniedbuje forum niestety dzieciaki choruja, na zmiane albo obydwoje naraz :((( powoli mam dosc, niech juz te chorobska sie skoncza!

reklama
Dexter??? Nie!!! Ja tak chciałam bardzo mi się podoba od wielu lat. Mi się dobrze kojarzy ale właśnie mój nie chciał bo coś tam. Ale imię swietne. I tak mamy córeczki więc by sie zmarnowalo nie użyte a więcej juz nie planujemy.
Spójrz na kartę od usg tam masz wszystkie dane i pomiary i bedziesz wiedziała co zmierzyli. Podali ci date porodu z usg?

Juz prawie wszystko gotowe, ale roboty w domu zawsze jest przy 2 dzieci, do tego teraz maja wolne od szkoly to sie nie nudze. Mam duzo skurczy i duzo leze. Mam nadzieje ze wytrzymam do daty ale czasami tak mi ciezko ze wolalabym juz urodzic. Nocka dzis masakryczna dopiero zasnelam przed 6 rano. Stres daje znac o sobie.
Nasz synek bedzie mial na imie Louis :), mi sie podobaja ang. imiona. Corcia ma na imie Lily. A syn mial byc Casper, jest Kacper bo urodzil sie w pl.
Agatakat zycze zdrowka dla dzieciaczkow.

Jak widac, bywa roznie...
Ja pare dni po tym jak sie dowiedzialam,ze jestem w ciazy zadzwonilam do przychodni - i kazali mi sie od razu umowic z polozna...
Mialam z nia spotkanie w 7 tyg. Jakos w zeszlym tyg. dostalam list z wizyta na scan w 12 tyg.
Teraz leci mi 9 .tydzien, a ze w niedziele lece do PL, to zamierzam tam sobie zrobic pierwszy scan ;-)

mamusia29 wyglada,ze mamy termin blisko siebie ;-) Ja mam na 27.09, ale wydaje mi sie,ze bedzie pazdziernik (oboje moich dzieci urodzilo sie po terminie;-)). Wydaje mi sie,ze dosc pozno masz 1. wizyte, jesli jeszcze bedziesz czekac na spotkanie z midwife...No chyba,ze lekarz od razu kieruje na usg....a to pierwsze usg prenatalne najlepiej zrobic miedzy 11t6 a 13t6.

Masz racje, w pierwszej ciazy na polowkowym kobieta wylaczyla juz aparature i gdybysmy o plec nie zapytali to by nie powiedziala. Jak zapytalismy to wlaczyla jeszcze raz i nam pokazala siurka :) ja tak czytam posty na sierpniowkach i dziewczyny pisza o sprawdzaniu kosci nosowej i przeziernosci karkowej. Zastanawialam sie czy oni tutaj cokolwiek o tym mowia bo z pierwszej ciazy nie pamietam...

Hej Mamabazylia,
Tak tutaj robią podobno nawet bardziej dokładnie niż w Polsce- tak powiedział mi polski gin.
Ale ja miałam robione w Polsce bardzo dokładnie (aż wydawało mi się przesadnie ;) ), prywatnie, natomiast zaraz po powrocie do UK miałam termin w szpitalu w Londynie i tutaj... powiedziałabym że wymierzyli jeszcze bardziej szczegółowo niż pani doktor w Polsce.

Cześć mamuśki ... Jak sie dzis czujecie ?? Ja dzis mam wolne bycze sie czekam na męża i zaraz zabieram sie do robienia pyz z mięsem ... Oczywiście dzis nieodbylo sie bez porannych wymiotów a tak ok ......?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry