• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciężarne na Wyspach

Witam,
dziewczyny poradzcie cos na kolke. Wczoraj moj malec dwie godziny sie meczyl. Probowalam masazy, cieplych okladow, kapieli i nic nie pomagalo:no:z

No faktycznie, mamunia moglas przywiezc troszke lata z polski:tak:
witam!!!ja mojej córeczce na kolki dawałam herbatkę rumiankową:) ale wiem że w aptekach maja różne kropelki na brzuszek i kolki:)

reklama
myleene- sprobuj INFAKOL jest w tutejszych aptekach tylko nie wiem od ilu miesiecy mozna go podawac bo juz nie pamietam ile miala Olivka jak jej dawalam i to jej pomagalo a daje sie go przed kazdym posilkiem.

Czesc

Myleene: infacol podajesz przed każdym jedzeniem tam jest aplikator i wychodzi 0.5 ml i jest on od urodzenia. Mogę ci go polecić bo jest skuteczny jest on na kolki jelitowe u niemowląt i wzdęcia. Ponadto można go dlużej stosować pytałam tutaj lekarza więc mam go sprawdzony.JEst on bez recepty. A właśnie jak twój maluszek ma kolki odstaw na czas podawania herbatki szczególnie z koperkiem może go boleć brzuszek. Ja podawałam małej przegotowaną wodę.

KOlkę jelitową zaobserwujesz jeśli trwa ona dłużej niż tydzień, maluch płacze regularnie. Może go po prostu boli brzuszek a nie jest to kolka

Trzymam za ciebie kciuki i wytrwałości ci życzę bo wiem jak się czujesz

asinka, olinda dzieki dziewczyny:tak: Sprawdzilam w aptece Infakol i jest dokladnie tak jak pisze asinka:)
Asinka teraz to mi dalas do myslenia odnosnie tego czy to aby napewno kolka:confused:. Zdarzylo nam sie to dopiero 3 raz. Byla pora karmienia, a malutki, zamiast jesc w krzyk, nie dalo sie go uspokoic. Trwalo to dobre 2 godziny. Z wyczerpania zasnal.
Dodam, ze nie mial problemow z kupka i baczkami. To co to moglo byc:confused: Dziewczyny pomocy, Wy macie wiecej doswiadczenia:shocked2:

Jeżeli dajesz mu herbatkę w której jest koperek może to powodować bóle brzuszka.
Ale z twojego opisu nie wynika żeby to była kolka.
Zobacz może ma czerwone gardełko i przy połykaniu czuje ból

witajcie kobitki...
u nas jakos leci... synek troszke chory ma jakiegos wirusa... strasznie kaszle...
a moja mala corcia... juz lepiej na poczatku bylo troszke kolek i problemow... no ale teraz juz usatlone mamy pory jedzenia i karmienia...
ja jeszcze troszke obolala dalej krwawie niestety... ale juz nie moglam sie powstrzymac i juz 2 razy sie opalalam... jeszcze fryzjer i kosmetyczka jakas dietka i juz powoli wracam do formy... zostalo mi jeszcze do spalenia 9 dodatkowych kilo... to i tak dobrze bo przez cala ciaze przytylam 18... wiec polowa spadla...

Witam dziewczynki po długiej nieobecności.
Jakos tak zeszło,że sie nie odzywałam,wracam do pracy trzeba było troche szafę odnowić i w kółko cos wypadało. teraz w srode tesciówka przylatuje aby Kacperka popilnowac jak ja będe w pracy.

Ale czas leci,mój Kacperek kończy pół roku dziś.

W między czasie załatwiłam Kacperkowi chrzest tutaj w Londynie. Będziemy chrzcić 5 lipca na ealingu w kościele.
Wszytsko załatwione bez problemów,daje sie co łaska i sjest bardzo fajny ksiądz.
No i ja mam tez byc chrzestna w sierpniu,więc wszytsko na raz bedzie.

Powiedzcie mi jeszcze czy dziecko musi byc ubrane na biało do chrztu???:wściekła/y:

Olinda dzieki za pamięć,juz jestem,powróciłam hihi
alex3mayer na Twoje zyczenie zdjęcie kacperka rosnie jak na drożdzach waży juz 8200
Paula no to ładnie dbasz o siebie,dla polepszenia humoru wszystkiego trzeba spróbować hihi
myleene ja tez polecam Infacol,mojemy małemu bardzo pomagał. Po trzecim miesiącu będzie lepiej:tak:

Załączniki

• STA72301.jpg
    STA72301.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
Tajchi no nareszcie sie odezwalas :tak::-)
wszystkiego najlepszego dla Kacperka :-) i duze buziaki rzeczywiscie rosnie jak na drozdzach
Moja Olivka jutro konczy 6 miesiecy masz racje mam wrazenie ze niedawno sie urodzila a to juz pol roku strasznie szybko minelo:szok::-)
A Kacperek juz siedzi bo moja to jeszcze nie buja sie na boki jakby byla po flaszce:-D:-D a jesli chodzi o chrzest to wydaje mi sie ze nie musi byc na bialo aczkolwiek chyba ogolnie na jasno w Polsce widzialam jak dzieci byli poubierani i na rozowo i na blekitno roznie nie zawsze byla to czysta biel:tak:

Myleene ja Ci nie powiem czy to napewno jest kolka ale moja Mala miala podobne objawy jak Twoj synus tez baczki takie puszczala ze reka odskakiwala :szok::-D:-D i ja jej podawalam infakol i jej pomagal byla duzo spokojniejsza takze sprobuj napewno nie zaszkodzi a moze pomoc:tak: duzo zdrowka zyczymy

reklama
olinda- my bylismy w polsce prawie 8 miesiecy i na jakis czas mam dosyć:-D.
Myleene- tak jak reszta polecam INFACOL, może nie działa od razu ale nam pomagał:tak:.
Tajchi- mój Domis miał także chrzest w UK, a ubranko miał kremowe.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry