reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
Hej wam :-)
powiedzcie dziewczyny, czy pod koniec wasze maluszki w brzuchach byly bardzo aktywne?? Bo mo to przechodzi sam siebie, dotychczas byl baaaardzo aktywny, ale ostatnio to mi nawet chwili przerwy nie daje. Juz nawet nie mowie jak bardzo mam skopane prawe zebra. Troche sie dziwie ze taki aktywny bo czytalam ze teraz troche zadziej sie bedzie ruszal, a on w szczytowej aktywnosci:-D juz sie boje jak mi da popalic po urodzeniu he he.
A tak to co tam u was?? Tajchi jak przygotowania do wyjazdu?? Na pewno nie mozesz sie juz doczekac co?? he he:-D no i gratuluje nastepnego zabka.
A wlasnie powiedzcie, tez mialyscie w 38 tyg kontrolna wizyte w szpitalu? i jesli tak to co na niej bylo? Zastanawiam sie czy wziasc juz ze soba plan porodu i pokazac go lekarce w szpitalu, moze bedzie miala jakies zatrzerzenia albo rady :tak: i czy ktoras z was slyszala lub zazyczyla sobie specjalny pokoj? On sie nazywa LDPR chyba- ten w ktorym sie rodzi i potem zostaje, nie zawoza potem na oddzial.

MATISEK moja Diana tez byla strasznie aktywna,zwlaszcza w dniu porodu (dlatego tez do konca nie bylam pewna czy to juz..)
Kontroli w szpitalu(38 tydz) nie mialam,ale podczas ostatniej wizyty u midwife, zapisala mnie na kontrole do szpitala,gdzie mnielibysmy omowic wywolanie, na szczescie Diana urodzila sie terminowo :-)
Ja rodzilam w przyszpitalnym Birth center zawsze tam kieruja gdy jestes w 38-42 tyg ciazy i gdy chcesz mniec porod naturalny.w tym centrum mialam wlasny pokoj i zostalam w nim nie cala dobe po porodzie,a pozniej do domu :-) na sale przenosza dopiero jak musisz zostac dluzej,bo sa komplikacje.przynajmiej tak bylo w mojej okolicy :-)

TAJCHI juz niedlugo coraz blizej ..... ach zazdroszcze Ci tego wyjazdu ja ciagle borykam sie z wyrobieniem paszportu dla malej :-(

JUNIA21 no wlasnie 3 miesiace :-) ach rosnie ta moja dziewuszka rosnie :-)
a Tobie tez juz niewiele zostalo :-) jestes juz gotowa na przyjscie swojego maluszka?

Ostatnia edycja:
Tajchi;-) mój Karolek to zdecydowany leniuszek no i pojeść sobie tez lubi.
Aktywny ogólnie jest bardzo ale do siedzienia mu nie spieszno.:-D:-D:-D
A Wy na ile lecicie do Pl i jakie macie plany na urlop w kraju?

Ulala...chwile mnie nie było a tutaj tyyyle naskrobane :-):-):-)
i widzę, że doświadczone mamusie wróciły na stare smieci ;-);-)
Te nowe forumowiczki dbały o forum...chyba całkiem dobrze??:-D
Zaraz będe nadrabiała posty ale chciałam sie tylko zameldowac po kolejnej wizycie w szpitalu.
Dostałam nowe leki na swoje skaczące cisnienie. Pani połozna przygotowała mnie na fakt, że moja dzidzia pojawi się na świecie pewnie troche wczesniej. Chce mnie tak potrzymac do 37 tygodnia i potem...nie wiem własnie czy przy problemach z cisnieniem wchodzi w rachube poród naturalny czy tylko cc?? Może któras z Was się orientuje??
Tajchi gratululuje ząbka i proszę...odliczanie już bez 1 na przodzie??
Poczytam Was kobietki i sie jeszcze zamelduję:tak:

makta jeszcze 2 dni 23 godzi 9min
kornasia blisko blisko,ciesze sie
matisek ja w 38 nie miałam kontroli,wyznaczoną wizyte miałam na dzień porodu,pobrabli krew zważyli ciśnienie i to wszystko,kazali wrócić jak będąskurcze co 2-3 min
medio mój też lubi pojeść ale warzywka to musze mu wmuszać.
Jedziemy autem tydzień w Polsce w łodzi a tydzień chyba na Słowacji

reklama
Dziewczyny poradzcie mi czy pierwsze usg w 16 tyg to nie jest troche za pozno? dzisiaj zadzwonila do mnie babka ze szpitala i oznajmila mi, ze wlasnie rejestruje mnie w atenatal clinic i mam usg 8 wrzesnia. zdziwilo mnie to troche bo w poprzedniej ciazy to ja sama ustalalm dzien, a co wazniejsze godzine usg. przeprowadzilismy sie jakis czas temu i zmienilam przychodnie, a co gorsza szpital. wczesniej sama chodzilam do poloznej, teraz podobno ona ma odwiedzac mnie w domu....jak narazie jeszcze nikt do mnie nie zadzwonil. dziwi mnie to wszystko, zaznaczylam przy pierwszej wizycie u lekarza, ze mialam problemy z przeplywem krwi w pepowinie, w tamtym szpitalu robili mi usg co miesiac, a teraz pierwsze mam w 16!!! myslicie, ze to norma?

Do góry