reklama

Ciężarne na Wyspach

Medio - oj tak ciaza brrr jakos nie lubialam byc w ciazy moze przez te wszystkie dolegliwosci a pozatym ja to bym juz musiala miec cesarke a 3 to tak nie bardzo ale jak by mi ktos dal dzieciatko i to jeszcze tak grzeczne jak Ola to bym brala bo Olivka to mi daje niezle w kosc ale ja czulam ze tak bedzie ze nadrobi za Ole i za siebie :szok::wściekła/y:;-)

reklama
Olinda tak właśnie bywa tylko u mnie na odwrót, Karol w sumie grzeczny(Krzyś płakał non stop), nie matudzi dużo,ale ciekawski bardzo i trzeba na niego strasznie uważać, wszędzie wejdzie, za wszystko ciągnie, bierze do buzi, szok.
A trzecie jakie by było, hmmm może jakaś miesznaka wybuchowa, a czy my dałybyśmy radę hahaha, oj nie byłoby łatwo to pewne:)

To chyba faktycznie się sprawdza, że jak pierwsze dziecko jest grzeczne to drugie nadrabia i odwrotnie:tak:. U mnie zdecydowanie odwrotnie, bo Alus zawsze był zajmujący 24 na dobę, a Domis do tej pory był grzeczniutki i potrafił zająć sie sobą, ale chyba dobre czasy się kończą, bo zaczyna pokazywać charakterek:tak: i to jaki:szok:, oby to było tylko chwilowe:tak:. Ale powiem wam, że mimo tych wszystkich dolegliwosci ciążowych z chęcią pochodziłabym znowu z brzuszkiem;-):-D.
Makta- przykro słyszeć, że masz aż tak złe doswiadczenia a epiduralem, bo ja miałam go 2 razy i byłam zachwycona:tak:, no ale pewnie to zależy od organizmu, mój musi być mniej podatny na efekty uboczne.

dzien dobry:-)

to teraz czekamy na Sylwie :tak:

A my nawet nocke mielismy spokojna wstalysmy o 6 i nawet jestem wyspana:szok::-D Mala sie pare razy budzila ale zaraz szla spac wiec bylo ok. A jak Wy przespalyscie jak dzieciaczki daly pospac oczywiscie pytam sie rowniez mamus jeszcze nie ropakowanych :tak::-D

Milego i slonecznego dzionka zycze

Mamuniaepidurial super sprawa aaaaaaaale w Polsce tu dali mi go tak mało,że nie odczułam żadnej ulgi, nic a nic nie podziałał, dziady, a całą ciążę miałam obiecane,że przy porodzie nie będzie bolało i takie tak ...wrrr do dziś mam na nich nerwa a trzecie dziecko to już chyba w Polsce bym rodziła, bo tu nieważne co mówisz i tak robią co chcą!!!!
Nawet się zastanawiałam czy nie złożyć na nich skargi ,ale już tyle miesięcy minęło.

He he he no własnie :) ciekawe kiedy my zaczniemy myslec o kolejnym bejbiku.
Póki co jakos temat mnie kompletnie nie rajcuje.
Chociaz pamietam, ze położna jak jeszcze leżałam w szpitalu to wpadła do mnie na pogadanke o antykoncepcji i zaczeła własnie od pytania kiedy chcemy mieć nastepne. Wtedy mało co z łóżka nie spadłam he he he
Lucin@ no to juz sobie wyobrazam jak ten Twój palec wygladał po pielgrzymce. Poza tym podziwiam, ze szłaś bo ja jakoś nawet nie mysle o tym aby buta założyć :) no żelazna kobietka z Ciebie :)
U nas dzisiaj kpolejny piękny sloneczny dzień więc myślę, że znowu spedzimy sporo czasu na zielonej trawce przed domem. Wczoraj Julka po takim dotlenianiu spała jak aniołek :)
A teraz czas karmienia...mój Tygrys głodomor sie budzi :)
Miłego i słonecznego dnia dziewczyny i jak najmnioej tej naszej tęsknoty :)

Czesc dziewczyny
Ja juz sama nie wiem na co sie nastawiac, puki co mowilam zadnych znieczulen ale to chyba sie wszystko okaze w trakcie :). Juz sie nie moge doczekac bo teraz jak czytam wasze posty to nie wiele moge powiedziec :) puki co tylko czytam haha.
Polozna mi mowila zeby kupic sobie oliwe z oliwek do kapieli maluszka ale nie wiem gdzie jej szukac i jaka kupic bo puki co to tylko te spozywcze znajduje a to chyba nie to? macie jakies pomysly/porady?

milusiego dnia i trzymajcie kciuki bo to moze sie stac lada dzien :)

Oczywiscie SylwiaBi trzymamy kciuki :)
I faktycznie teraz to już w kazdej chwili moze sie zdarzyć...
co do znieczulenia to jeśli zdecydujesz sie na epidural to pamietak aby po porodzie przktycznie w ogóle sie nie podnosić. Najlepiej lezec przez najblizsze 24 h i to jak najbardziej płasko.
Mnie w sumie nikt nie uprzedzil, ze tak trzeba więc zaraz po sie ruszalam podnosiłam i byłam zdecydowanie za bardzo aktywna co spowodowało tygodniowy taki ból głowy że traciłam zmysły. Wiec uwazaj koniecznie bardzo prosze bo ja nawet najgorszemu wrogowi nie zycze takiej meki.
w kazdyn razie jakakolwiek decyzje podejmiesz bedzie dobra bo Twoja :) więc teraz zbieraj sily i spij ile wlezie he he he

reklama
SylwiaBl- nie mam pojecia o co chodzilo Twojej poloznej ja do wody nic nie dodawalam a kosmetyki mialam z Polski nivea baby takze na tutejszych kosmetykach sie nie znam bo nie uzywalam a moze jej chodzilo o spozywczy??? musisz sie jej dopytac no chyba ze dziewczyny cos doradza :tak:

A KCIUKI JUZ TRZYMAMY BARDZO MOCNO !!!!!!:tak::-):-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry