reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciężarne na Wyspach

Natalka mnie tez mdlilo non stop, malo tego, nawet jak zeby probowalam umyc to wymiotowalam, trwalo to do 6m-ca.

Lucy25 zadzwon pod ten numer 0845 300 3900 i popros o aplikacje na working tax credit. Na tej aplikacji jest tez aplikacja o child tax credit. Uprzedzam, ze od razu wypytaja cie o wszystko. Wypelnij i zloz wniosek. Poten idz do JobsCentrePlus, czy jak to sie pisze, i popros aplikacje o Sure Start Maternity Grant. Wypelnij aplikacje, zaznaczajac w jednej z opcji, ze czekasz na przyznanie benefitu. Ta aplikacje wypelnia takze lekarz lub polozna, wiec zwroc uwage czy dobrze wypelnili, bo moga odeslac i nie przyznac ci nic. Powodzenia.http://www.benefity.org.uk/sure_start_maternity_grant.htm

reklama
Hej Dziewuszki ;-)
Ale dziś piękna pogoda w Motherwell, a jaki zachód słońca :shocked2:

Makta - wreszcie jesteś, martwiłam się o Ciebie, widac słusznie bo paluch masz kontuzjowany :szok: Uważaj na niego, bo takie rzeczy mogą się grzebać bardzo długo ... Miałam kiedyś pęknięty palec (prasowałam sobie rzeczy przed pójściem na pielgrzymkę :-D i deska spadła mi na nogę :-D - wiem, wiem jak to brzmi - Jaś Fasola :-D ale to prawda), lekarz zabronił mi iść na pieszo do Częstochowy :-D - normalny człowiek przyjąłby i zaakceptował :tak:, ale nie ja, duszyczka wielbiąca wtedy boga, maryję i wszystkich świętych :-D. Podreptałam, a paluch paprał mi się do świąt BN :cool2:

Olinda - ale słodziaki :laugh2:

Lucy25 zadzwon pod ten numer 0845 300 3900 i popros o aplikacje na working tax credit. Na tej aplikacji jest tez aplikacja o child tax credit. Uprzedzam, ze od razu wypytaja cie o wszystko. Wypelnij i zloz wniosek. Poten idz do JobsCentrePlus, czy jak to sie pisze, i popros aplikacje o Sure Start Maternity Grant. Wypelnij aplikacje, zaznaczajac w jednej z opcji, ze czekasz na przyznanie benefitu. Ta aplikacje wypelnia takze lekarz lub polozna, wiec zwroc uwage czy dobrze wypelnili, bo moga odeslac i nie przyznac ci nic. Powodzenia.

Myleene pod ten numer dzwonił mąż i racja wszytsko go wypytali i mu powiedzieli ze przyślą mu wniosek tax credit po urodzeniu dziecka i na tym sie skończyło, w Jobcenter dostaliśmy juz aplikacje o Surt Start Maternity a aplikacje o child benefit powiedzieli ze mamy wydrukować z internetu no i tez tak zrobiłam więc co najpierw wypełniac. Sorry ze tak przynudzam i męcze ale tylko na forum moge znależdz pomoc-dzięki za wszytsko.

Lucy25 o child benefit sie nie martw, bo przyznawany jest on kazdej rodzinie. Czeka sie na niego ok 4 miesiecy, bo sprawdzaja czy nie pobierasz w PL zasilków. Papiery na niego dostaniesz jeszcze w szpitalu, a wyslesz go kiedy urodzi sie dziecko. Wiec tu spokojnie.

Problem z SSMG. Bo mozesz o niego skladac do 3 miesiecy po urodzeniu dziecka. Aby go dostac musisz miec WTC lub CTC. Skoro powiedzieli ci, ze aplikacje wysala dopiero po urodzeniu dziecka, widocznie zarabiacie za duzo i WTC wam sie nie nalezy, a tylko CTC. A CTC dostaje sie po narodzinach bejbika. Zrob tak, jak tylko urodzi sie dziecko, zadzwon do nich i powiedz, ze jest dziecko i oni sami juz bez przysylania aplikacji do ciebie, przyznadza ci CTC. Wiadomosc o dziecku beda mieli ze szpitala. Jak tylko to zalatwisz wypelniasz szybko i wysylasz o SSMG i zaznaczasz, ze czekasz na decyzje o beneficie. Tylko by przyznali ci SSMG, musisz pobierac CTC w wysokosci 1096funtow rocznie. Jak nie to d...a blada.

A nie masz innych benefitow????

żadnych benefitów nie pobieramy jak narazie, aby wiedzieć jakie benefity nam przysługują byliśmy w Citizens advice i byliśmy umówieni z babką która mówiła co nam sie należy z powodu narodzin dziecka a ze mąz zarabia nie najgorzej to powiedziała ze nalezy nam sie ten child benefit, tax credit, i Surt Start Maternity i tylko tyle .

No to musicie poczekac na dzidziusa i dopiero wtedy. Bo skoro dobrze zarabiacie, to WTC sie nie nalezy i inne benefity tez. I dobiero wtedy skladac o CTC.

Medio - zalatw mezowi prace kierowcy niech grzeje plemniczki :tak::-D:-D i do dziela !!!!!!!:-D

Myleene Ty tez juz mozesz sie starac przepisu nie mam ale ponoc praca kierowcy pomaga Medio zna wiecej szczegolow jesli chodzi o zawody sprzyjajace splodzeniu dziewczynki :tak:

Dziewczyny dziekuje bardzo za mile slowa w swoim i dziewczynek imieniu :tak::-)

reklama
Olinda fakt na temat planowania płci to się naczytałam,ze hoho:rofl2:
Tylko mąż nie chciał się zastosować, bo chciał drugiego synka a wiedział jaki przepis na chłopca:tak:,że się tak wyrażę-no i jest Lolek:-D:-D:-D.
Córkę bym chciała, ale jak sobei pomyślę o tych 9 miesiącach, no i porodzie:wściekła/y:to sama nie wiem.
Narazie mam małego Karolka i cieszę się z tego bardzo jak podrośnie to się zobaczy.:-);-):tak::-D:rofl2::sorry:

Do góry