• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciężarne na Wyspach

Natalka mnie tez mdlilo non stop, malo tego, nawet jak zeby probowalam umyc to wymiotowalam, trwalo to do 6m-ca.

Lucy25 zadzwon pod ten numer 0845 300 3900 i popros o aplikacje na working tax credit. Na tej aplikacji jest tez aplikacja o child tax credit. Uprzedzam, ze od razu wypytaja cie o wszystko. Wypelnij i zloz wniosek. Poten idz do JobsCentrePlus, czy jak to sie pisze, i popros aplikacje o Sure Start Maternity Grant. Wypelnij aplikacje, zaznaczajac w jednej z opcji, ze czekasz na przyznanie benefitu. Ta aplikacje wypelnia takze lekarz lub polozna, wiec zwroc uwage czy dobrze wypelnili, bo moga odeslac i nie przyznac ci nic. Powodzenia.http://www.benefity.org.uk/sure_start_maternity_grant.htm

reklama
Hej Dziewuszki ;-)
Ale dziś piękna pogoda w Motherwell, a jaki zachód słońca :shocked2:

Makta - wreszcie jesteś, martwiłam się o Ciebie, widac słusznie bo paluch masz kontuzjowany :szok: Uważaj na niego, bo takie rzeczy mogą się grzebać bardzo długo ... Miałam kiedyś pęknięty palec (prasowałam sobie rzeczy przed pójściem na pielgrzymkę :-D i deska spadła mi na nogę :-D - wiem, wiem jak to brzmi - Jaś Fasola :-D ale to prawda), lekarz zabronił mi iść na pieszo do Częstochowy :-D - normalny człowiek przyjąłby i zaakceptował :tak:, ale nie ja, duszyczka wielbiąca wtedy boga, maryję i wszystkich świętych :-D. Podreptałam, a paluch paprał mi się do świąt BN :cool2:

Olinda - ale słodziaki :laugh2:

Lucy25 zadzwon pod ten numer 0845 300 3900 i popros o aplikacje na working tax credit. Na tej aplikacji jest tez aplikacja o child tax credit. Uprzedzam, ze od razu wypytaja cie o wszystko. Wypelnij i zloz wniosek. Poten idz do JobsCentrePlus, czy jak to sie pisze, i popros aplikacje o Sure Start Maternity Grant. Wypelnij aplikacje, zaznaczajac w jednej z opcji, ze czekasz na przyznanie benefitu. Ta aplikacje wypelnia takze lekarz lub polozna, wiec zwroc uwage czy dobrze wypelnili, bo moga odeslac i nie przyznac ci nic. Powodzenia.

Myleene pod ten numer dzwonił mąż i racja wszytsko go wypytali i mu powiedzieli ze przyślą mu wniosek tax credit po urodzeniu dziecka i na tym sie skończyło, w Jobcenter dostaliśmy juz aplikacje o Surt Start Maternity a aplikacje o child benefit powiedzieli ze mamy wydrukować z internetu no i tez tak zrobiłam więc co najpierw wypełniac. Sorry ze tak przynudzam i męcze ale tylko na forum moge znależdz pomoc-dzięki za wszytsko.

Lucy25 o child benefit sie nie martw, bo przyznawany jest on kazdej rodzinie. Czeka sie na niego ok 4 miesiecy, bo sprawdzaja czy nie pobierasz w PL zasilków. Papiery na niego dostaniesz jeszcze w szpitalu, a wyslesz go kiedy urodzi sie dziecko. Wiec tu spokojnie.

Problem z SSMG. Bo mozesz o niego skladac do 3 miesiecy po urodzeniu dziecka. Aby go dostac musisz miec WTC lub CTC. Skoro powiedzieli ci, ze aplikacje wysala dopiero po urodzeniu dziecka, widocznie zarabiacie za duzo i WTC wam sie nie nalezy, a tylko CTC. A CTC dostaje sie po narodzinach bejbika. Zrob tak, jak tylko urodzi sie dziecko, zadzwon do nich i powiedz, ze jest dziecko i oni sami juz bez przysylania aplikacji do ciebie, przyznadza ci CTC. Wiadomosc o dziecku beda mieli ze szpitala. Jak tylko to zalatwisz wypelniasz szybko i wysylasz o SSMG i zaznaczasz, ze czekasz na decyzje o beneficie. Tylko by przyznali ci SSMG, musisz pobierac CTC w wysokosci 1096funtow rocznie. Jak nie to d...a blada.

A nie masz innych benefitow????

żadnych benefitów nie pobieramy jak narazie, aby wiedzieć jakie benefity nam przysługują byliśmy w Citizens advice i byliśmy umówieni z babką która mówiła co nam sie należy z powodu narodzin dziecka a ze mąz zarabia nie najgorzej to powiedziała ze nalezy nam sie ten child benefit, tax credit, i Surt Start Maternity i tylko tyle .

Medio - zalatw mezowi prace kierowcy niech grzeje plemniczki :tak::-D:-D i do dziela !!!!!!!:-D

Myleene Ty tez juz mozesz sie starac przepisu nie mam ale ponoc praca kierowcy pomaga Medio zna wiecej szczegolow jesli chodzi o zawody sprzyjajace splodzeniu dziewczynki :tak:

Dziewczyny dziekuje bardzo za mile slowa w swoim i dziewczynek imieniu :tak::-)

reklama
Olinda fakt na temat planowania płci to się naczytałam,ze hoho:rofl2:
Tylko mąż nie chciał się zastosować, bo chciał drugiego synka a wiedział jaki przepis na chłopca:tak:,że się tak wyrażę-no i jest Lolek:-D:-D:-D.
Córkę bym chciała, ale jak sobei pomyślę o tych 9 miesiącach, no i porodzie:wściekła/y:to sama nie wiem.
Narazie mam małego Karolka i cieszę się z tego bardzo jak podrośnie to się zobaczy.:-);-):tak::-D:rofl2::sorry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry