reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciężarne na Wyspach

Makta - gratuluje wagi z przed ciazy i trzymam kciuki za dalsze pozbywanie sie kilogramow :tak:

Sara - u mnie jest ten problem ze mojego M niema caly tydzien w domku a sama rozumiesz smarowanie sie sama czymkolwiek nie jest tak przyjemne gdyby byl w domku to najwiekszym paskuctwem dalabym sie wysmarowac bo tez uwielbiam masazyki :tak::-):-) I chyba przyjaciol mamy w tej samej sieci bo do mnie tez jakos przestaly dochodzic smski ;-):-D:-D:szok: a bez skypa to chyba bym tu nie przezyla podobnie jak Ty siedzimy z mama ogladamy razem nasze seriale komentujemy czasem nawet robimy to samo na kolacje i jemy razem ozlocilabym tego ktory wymyslil skypa :tak::-D:-D

reklama
81337dc463.jpeg

A to moje dziewczynki w przebraniach na halloween :-)

Kochane pomóżcie mi w kwestii benefitów, jaka jest kolejnośc wysyłania wniosków , pogubiłam sie z tym wszytskim:eek: jak narazie ma wniosek na te becikowe , i wniosek na child benefit claim, i jeszcze jeden nam przysługuje Tax Credit ale jak mąż dzwonił do nich mówili ze przyślą go wtedy kiedy sie dziecko urodzi- nie wcześniej. wiec teraz mam wypełnić wniosek na child benefit claim ??? bo we wniosku na beckowe trzeba zaznaczyć ze juz sie jakiś benefit pobiera i wówczas bedzie przysługiwać -Jesssssssssuuuuu jakie to zakręcone , albo ja juz jestem taka ze nie wiem co sie wokół mnie dzieje :szok:
Jeżeli byście mogły mi pomóc byłabym wdzięczna plisss :)

Olinda cudne wdzianka maja Twoe laseczki. Tego czerwonego diabelka sama bym kupila dla mojego Aluska...no ale niestety jestem w PL, a moze stety...

lucy25 zalatw najpierw ctc lub wtc, pozniej jak ci przyznadza wystap o becikowe, a nastepnie zglos, ze masz dziecko sie urodzilo i przyznadza Ci sami chb.

Myleene dziękuje ale co to jest ctc i wtc :sorry:i gdzie ja to dostane???jak sie dowiadywałam to tylko te benefity mi przysługują co wcześniej wypisywałam a te 190 F juz otrzymałam.

Myleene dziękuje ale co to jest ctc i wtc :sorry:i gdzie ja to dostane???jak sie dowiadywałam to tylko te benefity mi przysługują co wcześniej wypisywałam a te 190 F juz otrzymałam.
ctc child tax credit
wtc working tax credit
pisalas,ze bedzie sie Wam nalezal dopiero po narodzeniu dzidzia, wiec dopiero jak zlozycie wnioski o tax credity mozecie zlozyc o becikowe, a forme o child benefit dostniesz bodajze w szpitalu przy wypisie:tak:

Olinda dzidziaczki cuuuuuuuuuuuuuuudowne, nie moge sie doczekac jak ja bede moja dwojke tak fotografowac:-D:-D

A mnie juz dopadly dolegliwosci ciazowe, wymiotuje non stop i na nic nie mam sily, niech pierwszy trymestr sie juz skonczyzyyyy:cool::cool:

reklama
Natalkaa- doczekasz sie zobaczysz ze sie nie obejrzysz a juz dwojeczka bedzie szalala w domku :tak::-D wspolczuje Ci tych dolegliwosci ja fakt faktem zadko zwracalam ale za to 24 na dobe mnie mdlilo :wściekła/y::wściekła/y: wstretne uczucie :wściekła/y:

Lucy25- ja Ci w benefitach nie pomoge tez sie zabardzo w tym nie lapie nam pomagala szwagierka :tak:

Do góry