reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
Ja również od początku ciąży mam ten sam pojemniczek,zawsze dobrze go wyparzam wrzątkiem i to chyba starczy:szok:
Z tymi położnymi to masakra,kiedyś już tu o swojej pisałam,cały czas jak bada położenie małego to twierdz,że jest ułożony główką w dół,dwa dni po jej wizycie byłam w PL na urlopie i miałam robione usg i mały leży ułożony pośladkowo a jeszcze do tego z nóżkami na głowie:angry: więc ona chyba bierze jego tyłek za główkę:wściekła/y:po powrocie z PL byłam u niej na wizycie i ona cały czas twierdzi,że jest ok,będę musiała iść jeszcze przed porodem prywatnie tu w UK bo ona cały czas pisze mi w karcie,że leży prawidłowo,strasznie się tym martwię,że oni biorą tyłek za główkę a do porodu coraz bliżej!!

Ja tez juz po wizycie. Niby wszystko ok , ale pojawilo sie bialko w moczu i cukier. Cukier mozna wytlumaczyc bo ostatnio pochlonelam troche batonikow, ale bialko jak to on powiedziala moze swiadczyc o infekcji wiec jutro musze zaniesc z rana probke do zbadania w laboratorium. Poza tym nadal uwaza ze mala bedzie spora. No i za tydzien znowu wizyta, bedzie to prawie 39 tydz.

dziewczyny nie wszystkie bakterie gina w wysokich temperaturach
te pojemniczki celowo sa jednorazowego uzytku i sterylne, a wielokrotne uzywanie ( nawet wyparzonego) może dawać niemiarodajny wynik.

cambria no maskara co Ty piszesz! wsumie to nawet nie ma moze po co sie bic zeby sprawdzaly polozenie dziecka skoro i tak zle to oceniaja :no: ale najczesciej slyszalam o poloznych ktore nie byly pewne polozenie i po prostu kierowaly na dodatkowy scan :tak:

irka
napewno wszystko bedzie dobrze!

Dziewczyny ja mam maly brzuch i wiem jak mala jest ulozona :) bo ja wyczowam, dzis w nocy przekrecila mi sie glowka w dol ale rano juz byla znowu posladkowo....U mnie jest ten problem ten ze ciagle wydaje mi sie ze mam maly brzuch :/ juz mam obsesje na tym punkcie :/

ja tez za każdym razem dostaje nowy pojemniczek. Raz nie dostałam i na kolejną wizytę nie przyniosłam moczu to mi położna powiedziała,że jak ktoś zapomni mi dać to mogę podejść do przychodni i poprosić o takowy to dostanę.

reklama
ja tam nie bede sie przejmowac pojemniczkiem, pojde na nastepna wizyte bez :tak: przeciez jakis zeby mi dac napewno bedzie musiala miec :-)

mamcia nie przejmuj sie malym brzuchem! wielkosc brzucha nie ma zwiazku z wielkoscia dziecka. ja to tez sie ciagle martwilam bo przytylam tylko 7kg od poczatku, ale teraz jak wcinam wszystko to pewnie jeszcze dobije do tych 11 kg :-):-)
a w jakiej pozycji jest moja mala to nie umiem stwierdzic, wiem tylko ze siedzi bardziej po lewej stronie bo mam nierowny brzuch i czuje ruchy kolo pepka, czasem z boku w nocy jak leze na boku. ale u mnie sie juz skonczyl okres ruszania, teraz to tylko czasem walnie albo zalaskocze i tyle.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry