reklama

Ciężarne na Wyspach

A jesli o mnie chodzi, to nie bylo morfiny, tylko jakies srodki przeciwbolowe w tabletkach. I pamietam, ze jedne byly slabsze, a drugie mocniejsze, wiec jak bolalo a te slabsze nie lagodzily bolu, to pielegniarka dawala te mocniejsze. Ale ja tylko raz poprosilam. A o karmienie tez bym sie Medio nie martwila. Mnie Oliviera przystawili do piersi pare minut po urodzeniu i karmie do tej pory, nie bylo tu akurat zadnego problemu. Glowa do gory :-)

Katarzyna_s- daj zaraz znac.Trzymamy kciuki :tak:

reklama
ja tez po cesarce nie dostawalam zadnej morfimy tylko tabletki ktorych zreszta nie bralam bo bardzo dobrze sie czulam :) urodzilam o 16 a wieczorem juz latalam hehhe

Witam dziewczyny! jestem nowa na forum, mieszkam w Londynie. Dzisiaj rano zrobilam test i mam blada rozowa kreseczke...jakies rady? Mam zamiar powtorzyc test jutro rano ponownie. Czytalam ze najpewniejsze sa te z krwi-ale czy Wy wiecie jak sie za nie tu zabrac? w polsce jasna sprawa-najblizsze labolatorium i wynik za 2 godziny, ale jak to wyglada w UK? Mialyscie moze je robione? Trzeba isc do gp czy do szpitala? Nie mam zadnej znajomej ktora rodzilaby, lub byla w ciazy w UK i stad moje watpliwosci...Jakies inne rady? Bede wdzieczna...pozdrawiam

Witam :-)
W szoku jestem ze nikogo nie ma. Caly dzien pustki.... no prawie...poza w.kropeczka :-):cool2:
Sluchaj w.kropeczka- teraz jak juz wiesz tzn domyslasz sie ze to ciaza, to idz do gp i powiedz ze chyba jestes w ciazy i niech skieruja Cie do poloznej. Bo to gp kieruje. I tam polozna pewnie powtorzy test, a jak poprosisz o zbadanie krwi to tez pewnie zrobia, chociaz ja nie robilam. Ja mysle ze jestes w ciazy i juz Ci GRATULUJE :-)ale koniecznie daj potem znac jak poszlo.

A co u innych? Jak sie czujecie przyszle mamusie? Wszystko ok?

Cześć - ja też jestem nowa w tym wątku, hehehe. Czekam na swoją druga córcię i zaczynam mieć cykora przed porodem, pierwszą córcię rodziłam naturalnie w Pl i dość dobrze to wspominam, mam nadzieję, że teraz będzie co najmniej tak samo dobrze.

w.kropeczka - ja poszłam w 6-7 tygodniu do przychodni zarejestrować się do lekarza (trzepnął mnie samochód na przejściu i sobie ostro pofruwałam z wózkiem i córcią), dostałam pojemnik na mocz i miałam przynieść rano następnego dnia do badań potwierdzających ciążę. Potem lekarz powiedział, że ciąża jest, obejrzał mnie i powiedział, że wszystko ok. Po jakimś czasie zadzwoniła położna i przyszła do domu na wywiad. Od tamtej pory ja codze do przychodni. Wizyty mam średnio co 4-6 tygodni.

u nas wszystko ok:-)
poza tym ze od przyszlego tyg prawdopodobnie bez pracy zostaje bo moja fabryka bedzie miec postoj na 1-2 tyg i troche mnie to [przeraza bo zotanie jedna wyplara na nas 5-cioro no chyba ze cud sie stanie i taxy szybko przyjda ale nie bardzo w to wierze bo krotko eszcze czekamy:tak:
poza tym czuje sie ok a do bolu glowy sie chyba przyzwyczailam
powiedzcie mi jeszcze czy ktorejs z Was lekarz przepisal aspiryne zeby dziecko dobrze sie rozwijalo?

Wlasnie o to chodzi ze amerykanscy naukowcy przebadali iles tam tysiecy kobiet i stwierdzili ze zapobiega niektorym powilkaniom mozecie sobie o tym przeczytac w necie
mi przepisal ta aspiryne konsultant i kurcze niewiem co mam robic najpierw pomyslalam idiota ale potem jak przeczytalam o tym w necie to niewiem co robic?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry