reklama

Ciężarne na Wyspach

CZEŚĆ MAMUSIE:-) WCZORAJ SIE NIE ODZYWAŁAM BO MIAŁAM KOSZMARNY DZIEŃ:wściekła/y::wściekła/y: OLA PIERWSZY RAZ NIE CHCIAŁA MNIE PUŚCIC W PRZEDSZKOLU I STRASZNIE PŁAKAŁA :szok::szok:A CO ZA TYM IDZIE JA PŁAKAŁAM PODWÓJNIE MYŚLAŁAM ŻE ZWARIUJE POZA TYM WSZYSTKO I WSZYSCY MNIE WKURZALI I TEŻ WYŁAM I TAK CAŁY DZIEŃ :no::wściekła/y::wściekła/y: KOSZMAR. NA SZCZĘŚCIE DZISIAJ WSZYSTKO WRÓCIŁO DO NORMY I OLA ZASTAŁA BEZ NICZEGO W PRZEDSZKOLU NO I JA CZUJE SIE DOBRZE:tak:;-)

WITAM NOWE MAMUSIE PISZCIE KOCHANE CO U WAS:-)

zQo- CO DO ASPIRYNY TO MAM TAKIE SAMO ZDANIE JAK DZIEWCZYNY ALE SKORO LEKARZ ZALECIŁ TO JA BYM BRAŁA W KOŃCU TO ON UKOŃCZYŁ MEDYCYNE A NIE MY;-) PRZYKRO MI Z POWODU PRACY I TRZYMAM KCIUKI ŻEBY WSZYSTKO BYŁO OK:tak:

w.kropeczka - ja też miałam bladą kreseczke i jak widzisz na suwaczku jeszcze 10 tygodni i kruszynka będzie znami, idż do gp a wszystko będzie dobrze no i się upewnisz co do ciąży oczywiście czekamy na relacje:tak:

POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE I ŻYCZE MILEGO DNIA:happy2:

reklama
zQo- co do aspiryny to osobiście bym nie brała tylko paracetamol i tak też mi lekarz doradził bo głowa w ciąży nie ma dnia jak mnie nie boli.Ale w granicach rozsądku.
Drogie mamy mam do Was pytanie czy bolał Was brzuch w ciąży - chodzi mi o to że czasami boli mnie podbrzusze po chwili przechodzi a następnie pod piersiami. Generalnie w pierwszej ciąży ze słoneczkiem nic mi nigdy nie dolegało nic nie bolało i zaczyna mnie to martwić

MISIÓWKA- Dzieki-jej Ty to lepiej na siebie uwazaj, bo widze ze taki troche kamikadze z Ciebie:-) TRZYMAM KCIUKI ZA PRZEBIEG CIAZY I NA PEWNO BEDZIE WSZYSTKO DOBRZE!
A ja wczoraj powtorzylam tescik-tym razem kupiony nie w Polsce ale w Boot'sie-"first responce" i pokazal tylko jedna kreske, a dzis rano dostalam okres...wiec chyba za wczesnie sie cieszylam...Choc na tym pierwszym tescie z polski, ktory robilam wczoraj rano- nadal ta blada kreska sie utzymuje....No coz-kolejny cykl, bedziemy probowac dalej:-)

ZQO-co do aspiryny-bylabym ostrozna, nie wydaje mi sie zeby powinno sie ja brac w ciazy. Jej sama nie wiem co Ci doradzic kochana.

OLINDA-no popatrz, a ja powtorzylam test i nici z tego....ale czytalam ze 50% ciaz ulega samoporonieniu jeszcze przed terminem spodziewanej miesiaczki...chyba bylam w tej trefnej 50tce...

w.kropeczka- poczekaj jeszcze chwile może jesteś w ciąży a miałam okres do 3 miesiąca gdyby nie to że strasznie mi się spać chciało i dziwny nastrój w życiu bym się nie domyśliła, że w ciąży jestem szczególnie że miałam okres:) Powtórz za niedługo test

ASINKA Z - No nie zartuj! To w takim razie nie przekreslam jeszcze nieczego i zrobie jeszcze raz tescik, jak myslisz ile dni powinnam poczekac?...to czekanie chyba najgorsze w sumie-bo wczoraj sie cieszylam ze jestem wciazy, dzisiaj dostalam okres,wiec sie juz pogodizlam ze nie jestem, a teraz piszes ze w sumiemoge byc... no ale chyba ten test drugi, jaki robilam wieczorej wczoraj pokazalby ciaze gdyby byla -no nie? sama juz nie wiem...a moze te angielskie testy nie sa takie dokldane jak nasze polskie? Na naszych pisze ze wykrywaja 6dniowa ciaze, a tu jak w aptece o to wczora spytalam to zrobili wielkie oczy-bo tu najwczesniej pokazuja testy 5 dni przed spodziewana miesiaczka i to tylko 60 procent....

Witam!
Byłam dziś na usg w szpitalu angielskim i wszystko ok. Mały waży już 1112 gram.Okazało się,że nie wiadomo czy zrobią mi cesarkę, bo lekarz powiedział,że nie ma ku temu żadnych wskazań. Ostatnio lekarka mi obiecała,że będę miała, a tu takie zaskoczenie. Mam następne usg za 6 tyg i zobaczymy jak w końcu będzie.Ten lekarz nie patrzył na to co ja mówię, powiedziłą,że Pan Bóg wybrał taką drogę narodzin i tak jest najlepiej. Ciśnienie mi skoczyło i jak mi zmierzyli to miałam 148/85, ale to ze stresu. Teraz już się nie denerwuję, ale zobaczę co powie za 6 tyg.
U nas słoneczko, aż miło.

Pozdrawiam was wszystkie.

Czesc:-)
No popatzrz Medio, ale zaskoczenie! A mnie pytala polozna wprost jak chce rodzic, czy tak, czy tak, czy siak.... I jeszcze dala taka ksiazeczke o wszystkich opcjach porodu, plusy i minusy itp. A teraz mnie zaskoczylas, ze nie chca zrobic na zyczenie..:shocked2::shocked2:

Olinda- to troche przykro bylo jak Ola poplakala sie i nie chciala zostac w przedszkolu, nie? Dobrze, ze wszystko wrocilo do normy. A jak Ty sie czujesz?

zQo- no i jak ta konsultacja wygladala?

A do wszystkich, ktorych nie wymienilam, usmiecham sie cieplo :-):-):-):-):-)

reklama
w.kropeczka - nic się nie martw, powtórz test po miesiączce, bo jak pisze asinka_z zdarza się, że kobiety na początku miesiączkują, a nawet jeśli się nie udało to napewno następnym razem sie uda, trzymam kciuki!! A ja uważam na siebie i na dzidziolkę, bo najważniejsze jest zdrowie dziecka, szkoda, że inni tak nie uważają...

zQo - no to faktycznie czeka was cięższy okres, ale napewno dacie radę. A co do aspiryny, to nie wiem co mam ci powiedzieć, bo tylko coś mi się o uszy obiło... Powiem ci tak ty wiesz najlepiej co jest dobre dla ciebie i dzidzi, jak była w ciąży z Misią miałam przepisane relanium na wyciszenie skurczy i go nie brałam, a jakoś dotrwałam do końca, poprostu bardzo się oszczędzałam. Więc albo skonsultuj to z kimś jeszcze, może polskim lekarzem, albo rób to co podpowie ci serducho.

Olinda - wiem, że takie dni rozwalają, zwłaszcza jak córcia ma gorszy dzień - trzymaj się i nie daj się smutkowi!!

Medio - właśnie jeśli można zapytać co cię skłania do cesarki? A synuś już niezły kawał facecika - gratuluję ogromnie!!

alex3meyer - dzięki za cieplutki uśmiech, hehehe.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry