Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
my w samochod i do szpitala, tam babki rodza praktycznie w korytarzu, jedna polozna ktora egzaminuje te co dopiero przyszly, no masakra. sprawdzila ze nie ma rozwarcia a skurcze co chwila.. podpieli mnie do ktg i skurcze ladne, kazdy silny szybciej niz co 3 minuty, potem znowu lekarz mnie sprawdzal i juz 3 cm rozwarcia
ale 3 cm to nie porod i nie mogli mnie polozyc na oddzial do rodzenia.
to teraz jestesmy w domku i lece spac bo cala noc nie spalam. nadal nie moge zrozumiec dlaczego z tak czestych nic sie nie wydarzylo tylko w ogole przestaly 

a mialam je w gornej granicy, da sie to przezyc. pewnie parte sa mocniejsze, ale przeciez trwaja tylko chwile ;-)kochana parte to juz sama przyjemnosc, czujesz ulge,a swiadomosc ze zaraz dziecko bedzie z wami dodaje sily. no tu stosuja inna praktyke przy partych jak dla mnie lepsza, kaza gleboko oddychac podczas partych,a w Pl tp kaza nabrac powietrza w pluca i przedc.
Irka ja mialam skurcze parte ze 2 godziny przed tym jak mnie na porodowke zabrali a wody mialam cale-byla to dla mnie straszna meczarnia.Na porodowce jeszcze czekali pol godziny zeby zobaczyc czy wody odejda i dopiero jak mi wody przebili i kazali przec to bylo lepiej wiec wydaje mi sie,ze to zalezy:-) A tak wogole to bardzo podoba mi sie imie Twojej coreczki:-)
Jak pisalam plan porodu i szukalam jakis wzorow na internecie, to na kilku bylo napisane, ze prosza o nie przebijanie wod o ile nie zajdzie potrzeba.. ja tego nie napisalam, bo sama nie wiem czy lepiej miec nie przebite (o ile same nie pekna wczesniej) czy lepiej zeby przebili.. :/ jesli beda chcieli przebic to chyba z jakiegos powodu a nie tak sobie, no nie?![]()
dla mnie to moga robic co im sie tylko podoba byle tylko Mala jak najszybciej byla z nami![]()
co do planu porodu to ja tylko sie nie zgadzam zeby jakas student midwife byla przy mnietj zeby porodu student nie dobieral
![]()
Ja napisalam w swoim ze sie zgadzam na jedna studentke polozna - ale one raczej nie odbieraja porodu tylko sie patrza, z tego co mi moja polozna mowila.