reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
ja chusteczki pewnie wezmę-mam małą paczkę,dostałam próbki z papmersa i mysle,że to powinno starczyć. A kremu do pupy jeszcze nie kupiłam i się zastanawiam jaki wybrać-macie jakieś doświadczenia,propozycje?
A jakie rodzaje i ilości ciuszków dla maleństwa pakujecie?

JA chusteczki i krem biore :) Bede miec CC wiec ubranek biore troche wiecej 3x body z krotkim, 3x z dlugim, 3 pajace i 3x spiochy :) mysle ze calkowicie wystarczy...a do pupy mam Johnsons ten z zielonej lini i sudocrem

Ostatnia edycja:
Ja kupilam sobie 2 koszule mysle ze wystarczy :)

spokojnie ja tez miałam dwie i starczył nawet tylko jedna ubrałam do do porodu wzielam sobie podkoszulek męzola hahha

Elzu no Tobie to juz kilka dni zaledwie zostały moze nam sie szybciutko rozpakujesz........... a masz jakies objawy????? ja tez bylam juz 2 tygodnie przed spakowana i urodzilam 2 tygodnie po terminie teraz powiedziałam ze spakuje sie na ostatnia minute.... heheh

ja zaraz koncze prace i mykam na jajeczniczke mojego meza;-)))) tak sobie ostatnio uswiadomilam ze niedawno co robilam test a teraz to juz prawie 6 miesiecy ciazy ale ten czas leci.............

pozdrawiam was brzuchatki i spokojnej nocki wam zycze...

heja, ja mam wszystkiego po 3 sztuki (3body, 3 pajacyki bawelniane) x 2 bo wzielam to w dwoch rozmiarach (newborn i 0-3) + na wyjscie mam spioszki pluszowe (tez dwa rozne rozmiary) + kombinezon, + wiadomo rekawiczki przeciw drapaniu i skarpetki (ktore sie pewnie nie przydadza) + swoj kocyk tez zapakowalam + na wyjscie mam jeszcze bawelniana czapeczke

mala paczka pieluch + paczka husteczek nawilzajacych (takimi husteczkami wszystko latwo sie spiera, np lekki ulanie mozna szybko zetrzec) + pielucha tetrowa

do mycia dla dzidzusia nic nie zabieram do szpitala, w domu mam plyn do mycia glowki i cialka razem

a do pupy mam bepathen (uwazam ze jest lepszy od sudocremu)(ale sudocrem tez mam) + zasypke w kremie z aventu na wszelki wypadek

oliwke do ciala tez mam, ale nie wiem czy bede stosowac :)

elzu tobie zostaly 4 dni :) agatakat a tobie 7 dni :))) jak sie czujecie? Ja swoja pierwsza ciaze przenosilam o 8 dni ale sama zaczelam rodzic nie mialam wywolywanego...Polozna mi powiedziala ze tu robia CC w 39 tyg. czyli zrobia mi wczesniej, ciekawa jestem jaka date mi wyznacza :) w srode juz bedzie wszystko jasne :)

mamcia chyba mi umknelo (tyle tutaj dziewczyn na forum:zawstydzona/y:), z jakiego powodu bedziesz miec cesarke?

a ja juz 'mam dosc ciazy' :-) mam dosc bolu plecow, szczypania itp

rano czasami juz mi sie wydaje ze sie posype, a potem wieczorem zadnych objawow ;-) i tak wkolko;-)

reklama
CC bede miec przez to ze mam zbyt waska miednice :/ ogolnie zle wyksztalcona...w Pl rodzilam silami natury i o malo nie stracilam dziecka :(skonczylo sie na CC, teraz nie bede ryzykowac zdrowia dzieciatka :) Szczerze to ja tez juz mam dosyc ciazy :/ czuje sie ciezko i ciagle te klucia w szyjce mnie dobijaja :( pierwsza ciaze znosilam o wiele lepiej, ale tez mialam wiecej czasu dla siebie...lepiej sie wysypialam itd. teraz mam wiecej obowiazkow...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry