reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

ja tez jeszcze wymiotuje i dlatego biore witaminy z omega zaczelam od zeszlego tyg magnez bo mam skurcze w lydkach ale ogolnie to bardzo mi smakuja owoce i warzywa wiec chyba nic mi nie brakuje:)
Dobranoc:)

reklama
Dziewczyny chyba od 2 dni czuje ruchy, tylko 4 razy to czulam ale jestem na 90% pewna ze to bylo to :-D. Troszke ponizej pepka :tak:, napewno to nie sa jelita. Dzis na niebie sloneczko to napewno jakis spacerek zaliczymy, tylko szkoda ze M w pracy (zawsze weekendy pracuje) tak wiec przez caly weekend sie nie widzimy :-(.
Agatakat zapomnialam wczoraj napisac... zdaj relacje z wtorku jak Amanda :tak:, trzymam kciuki ze obedzie sie bez placzu i bedzie sie Jej podobac :tak:.

tygryseczek juz tylko 11 dni w porownaniu z tygodniami oczekiwania na scan :tak:.
Veria ja w tym wieku dzieci w nocy juz nie karmilam, podawalam im wode jak sie budzily na mleko i tak wlasnie ich odzwyczailam. Poprostu przestaly sie budzic na mleczko bo dostawaly tylko wode :tak:. Tak mi doradzila moja mama i to sie sprawdzilo i u syna i u corci.
Starszy juz chodzi do szkoly od 2 dni i jakos pusto sie zrobilo, Lily sie nudzi bo brata nie ma i nie ma z kim broic ;-), wczoraj rano jak go zaprowadzilam to biedna tak za nim plakala, na szczescie dzis juz lepiej.
U nasz wczoraj bylo 30st a dzis 18 i deszcz normalnie zalamanie pogodaowe :sorry2:.
Wlasnie mi kolezanka z bb poradzila podawac corazbardziej rozwodnione mleko skonczylo sie tak ze budzila sie czesciej o jeden raz i rano juz od 5 piszczala am, am,. Na razie zmienilam na wieksza iloc mleka do snu ( choc nie zawsze wypija) i potem juz normalnie ale na pare dni znow bedzie miarka mniej i tak do skutku.Ciezko bo ona budzi si w nocy i placze ze chce am

Verita a jakbys odrazu podawala sama wode? Hmmm ciezko bedzie bo juz jest duza, ja swoje dzieci odzwyczajalam jak skonczyly 3 mies. tyle ze ja nie karmilam juz piersia tylko mlekiem modyfikowanym. Musisz probowac bo jak sie urodzi nastepny maluszek to bedzie ci ciezko. Trzymam kciuki ze zadziala i mala przespi nocke :tak:.

U nas pgoda do d.... ciagle pada :-(, dziciaki ogladaja bajke a ja robie obiadek. Dzis wolowinka z grzybami w sosie :cool2:, dostalam troche grzybkow suszonych z pl :-). Do tego ziemniaczki i fasolka szparagowa.

Hej dziewczyny ale zimno dzis, brrrrrrr masakra :sorry2:, jeszcze troche i trzeba bedzie kaloryfery rozkrecic :baffled:.
Synek juz w szkole, chlop odeslany do roboty, siedzie z Lily i sie nudze:-p, musze wrocic do starego rytmu ;-). Jakis plan dnia ulozyc :tak:.

czesc dziolchy :)

czytam Was na biezao ale nie mam czasu pisac :) troce sie przestraszylam mozliwoscia cesarki juz w 38 tyg i wrzucam z przygotowaniami na 5 bieg :)
Przyjechal tesciu i pomaga mojemu M w ostatnich remontowych pracach a ja krzatam sie po domu i ukladam, prasuje takie tam.
Coraz mi ciezej - boli miednica i kregoslup - cwicze, masuje troche pomaga :) jeszcze troche!

Dziewczyny podpowiedzcie jak to jest z rejestrowaniem malucha jak sie urodzi gdzie sie trzeba udac, jakie dokumenty itd i jak to jest z obywatelstwem? Wasze dzieciaczki maja podwojne? My wlasnie tak bysmy chcieli, jestesmy tu 7 a moj maz 10 lat wiec mysle ze nie bedzie problemu.

Milego dnia

reklama
mamcia, my juz ruszylismy z ogrzewaniem, zwlaszcza z rana :)

dam znac jak po przedszkolu bo jutro ten dzien :D ale wydaje mi sie ze bedzie bez problemu ;) pewnie nawet nie obejrzy sie za mna I loleci do dzieci ;)

Aleks, po porodzie dostaniecie kartke w szpitalu z tym idziecie do Kent County Office zarejestrowac mlodego :) paszporty musicie swoje chyba miec, w przypadku bycia malzenstwem to moze to srobic tylko tata. Ty nie musisz byc. Ale moze akt slubu lepiej wziasc ze soba. My bralismy slub tutaj I juz jestesmy zarejestrowani itd to troche inaczej. My naszych musimy rejestrowac w Medway register office ale Wy nalezycie najprawdopodobniej do Ken County :) Amanda ma podwojne obywatelstwo ale paszport narazie tylko brytyjski. Ostatnio jak bylismy w pl to nadali jej pesel itd ale zeby wyrobic paszport polski to tylko kwestia zgloszenia. Wasz Leo od razu otrzyma brytyjskie obywatelstwo bo przed jego porodem jedno z Was jest ponad 5 lat w uk (w przypadku jaksie nie jest malzenstwem to mama musi byc ponad 5 lat zeby dziecko otrzymalo brytyjski paszport). Forme na paszport bierzesz na poczcie, potwierdzenie przepracowanych 5 lat wysylasz wraz z aplikacja (p60 it) I chyba swoj paszport - tj paszport osoby skladajacej, bo jak jedno z Was wysle swoje dokumenty to wystarczy :) a wieciej to uz nie pamietam bo to bylo 3 lata temu jak skladalismy :)

oj ja juz sie nie moge doczekac skanu w 32 tyg zeby dowiedziec sie jak ten mloddy tam siedzi ;) a unie bez zmian.. jakos sie kulam, nadal wymiotuje, zgagi mam okropne I w kroku boli :)

Do góry