• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Fusun cesarkę miałam zaraz po oksytocynie, która w ogóle na mnie nie zadziałała. Pani doktor zaproponowała mi cc ze względu na obciążony wywiad (2 ciąże stracone, laparoskopię, laparotomię i ciążę po in vitro). Nie było żadnego postępu porodu, dr stwierdziła, że mogłabym rodzić nawet kilkadziesiąt godzin i nie wiadomo jak by się skończyło. Jestem jej wdzięczna, że zdecydowała o cc.

reklama
Madzialenak, to dobrze, że zrobili Ci cesarkę. Oprócz wszystkich wskazań, które miałaś to przecież Sebek był duży. To byłby ciężki poród... A jak pokarm? Pojawił się?

hej dziewczyny!!! :-) leje i leje...
któraś z Was pisała,ze można w ciąży używać kropli do nosa Nasivin soft? ale które?te najsłabsze?dołączyłam do przeziębionych, *spam* piję od poniedziałku, wczoraj było lepiej, a dziś chyba się zakicham na amen :zawstydzona/y:

Martka, ja pisalam. Mozna brac ale ten dla niemowlat. Mozesz sobie tez wziac 3x1 rutokal C, ssac strepsils z miodem i cytryna i tylko to mozna ssac. Do tego przeciwgoraczkowo mozesz przed spaniem sobie apap wziac, ale nie dluzej niz 3 dni. Ja sie tak lecze, zatwierdzone przez moja dr. Juz goraczki nie mam ale przeziebienie jest... Cholerstwo. Juz moge chodzic a tu lezec trzeba.

O, milagros czyli te o,o1%?właśnie nie mam gorączki, nawet kataru ropnego nie mam, tylko taki nawał wodnistego, cały czas uczucie zatkanego nosa i kichanie.Jak rano dostałam ataku kichania, to się aż Eryk obudził :tak:Czytałam gdzieś w necie,ze niby nie można rzadnych kropli z Xylometazolinem, bo to źle wpływa na szyjkę, a rutonoscorbin uszczelnia naczynia krwionośne, więc mniej składników odżywczych przechodzi przez łożysko.Ale zakłądam,że człowiek leczy się przez tydzień, a lekarzy chyba wiedzą, co zapisują ;-)

Martka, jak ty masz tylko problem z katarem i kichanem to lepiej nic nie brac. Siedz w domu, wygrzej sie zeby w cos wiecej sie to nie zmienilo i tyle. Im mniej lekarstw tym lepiej. Pij herbate i sok z malin, miod. Po co masz sie faszerowac. Katar nieleczony trwa 7 dni a leczony tydzien...

Fusun nie mam nadal pokarmu:-( Stymuluję piersi laktatorem, masuję, piję herbatkę na laktację i niestety nic nie daje rezultatu. Mały w ogólne nie chce ssać mojej piersi, denerwuje się, płacze więc go nie męczę. Karmię go mlekiem modyfikowanym Bebilon.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry