• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny a czy Wy też doświadczacie wypadających włosów już w ciąży? Słyszałam, że po ciąży bardzo wypadają, ale mi już zaczęły. I to strasznie...Nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam...Może to przez anemię?

Mi w ciąży nie wypadały, ale od jakiegoś miesiąca - koszmar, wyłażą garściami. Wszędzie ich pełno. Szczególnie na dzieciach.

reklama
Dziewczyny mam jeszcze do Was pytanie, przypelętała mi się prawdopodobnie jakaś infekacja i strasznie swędzi i szczypie :-( byłam dzisiaj w aptece i Pani dała mi tantum rose do podmywania, a czy z Waszego doświadczenia polecacie coś jeszcze ???
Postanowiłam jednak poczekać na wizytę do 26 września, a jutro i co 2 - 3 dni będę tylko chodzić na betę :tak:

Oj to chyba lepiej do lekarza pójść. Trzeba zrobić badanie na czystość pochwy i stwierdzić jakie żyjątka spowodowały infekcję. Najczęściej bywa to kandydoza (grzybica) bo luteina i jej zasadowe działanie predysponuje do tego. W takim przypadku tantum rosa tylko załagodzi objawy ale grzybek i tak zostanie.

Badanie oczywiście trzeba wykonać po 3- dniowym zamianie luteiny dopochwowej na podjęzykową, bo inaczej resztki luteiny mogą zakłucać badanie.

Malinuś mi mimo anemii w ciąży włosy w ogóle nie wypadały a wręcz się poprawiły. Teraz po porodzie również nie wypadają ale słyszałam o przypadkach, że kobiety tracą ich sporo, jest to sprawa indywidualna każdej kobiety gdyż każdy organizm reaguje inaczej.

Dziewczyny bardzo dziękuję za odpowiedź :tak::-)
Zapisałam się jednak na środę do innego lekarza, ponieważ 1,5 tyg i tak nie wytrzymam a boje się żebym tylko nie zaszkodziła. Myślę że powinnam już w środę zarodeczek zobaczyć :-)

kwiatuszekq20 ja zabrałam tylko ciepłe skarpety, bo na sali zabiegowej zimno :-). A ubrania na salę dostałam jednorazowe od nich. Warto także mieć jakiś posiłek przy sobie (kanapka czy cuś), bo po punkcji zanim wypiszą do domu troszkę mija, a na czczo długo się nie da wytrzymać. W novum akurat jest kawiarenka, więc ja poszłam na łatwiznę i tam coś zjadłam.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry