• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Lolitka, hahaha to my podobnie mamy. Ja co prawda jestem niższa, ale z tym tyciem w ciąży, to mam tak, że brzuch mi wyskoczył i biust powiększył ... a poza tym, to nic nie widać. Gdzie się mieści te 14 kilogramów, które przytyłam ... tego nie wiem... no bo chyba nie w samym brzuchu :-) . Co do zakładania kurtki i przykrywania brzucha ... to u mnie odpada, bo już mi się on nie mieści w żadną kurtkę, dlatego chodzę w odpiętych i dumnie prezentuje moją piłkę ( oraz się cieszę, że u mnie zima wcale nie jest zimna).
A teraz mam pytanie do Kotka i Szarlotki i innych mamusiek: czy Wy byłyście mentalnie gotowe na poród? Bo ja jakoś nie jestem. Niby wszystko przygotowane, o szpitalu i porodzie itp już wszystko wiem ... ale i tak się jakoś mi to wydaje obce i odległe. Nie wiem może ja jakaś dziwna jestem, bo z jednej strony się doczekać nie mogę a z drugiej bardzo się boję że nie podołam. Też tak miałyście?

reklama
Matyldo kurcze to ty już lada dzień i rodzisz:-)ja na twoim etapie ciąży miałam Krzysia.A co do przygotowania do porodu to myśle,że nigdy sie nie jest w 100% przygotowanym.Ja przez całą ciąże myślałam o porodzie,że bedzie dobrze i nie bedzie bolało.Takie myslenie dało coś.Ale o innych sprawach nie pomyślałam.Trzymaj się cieplutko,bedzie dobrze,zobaczysz:-)
Czarnykot dzieki za linki,przydadzą sie:-)
Lolitka a ty jak się czujesz?

kasia -ja sie czuje doskonale. nic mi naprawde nie dolega.... tylko pilka rosnie i sie coraz niewygodniej robi. jak krzys?

matylda - no to mamy tak samo. tez cycki mi sie powiekszyly i pilka i to wsio. poki co mam 7.5kg na plusie w 31tc

dziewczyny - a ja ciagne watek 'co zabrac do szpitala' :) czy wy kupowalyscie te majtki jednorazowe? prawie wszedzie o nich pisza a ja jakos sensu nie widze? przydatne sa naprawde czy mozna olac?

Matylda ja porodu sie nie balam,psychicznie na bol bylam gotowa.W koncu nie pierwsza ja i nie ostatnia mialam rodzic;-) Kurcze tak chcialam naturalnie a tu mi z cc wyskoczyli:baffled:Moze uda sie przy nastepnym dzidziusiu:tak: Pozatym zobaczysz,ze jak ci minie termin i tak przenosisz pare dni,to doczekac sie nie bedziesz mogla:-pJa tam do spokojnych i cierpliwych naleze,ale znam kobietki co jakies herbaty z lisci malin pily czy olej rycynowy,zeby tylko urodzic.A ja tam w to nie wierze,bo dzidziol jak bedzie chcial,to sam wyjdzie:tak:

lolitka a ja o takich gatkach nie slyszalam,ale nie kupilabym...strata pieniedzy.Ja kupilam sobie normalne majtki czarne,rozciagliwe i mocne,bez koronki czy falbanek.Wsadzilam do torby do szpitala i sobie czekaly.Przydaly sie w szpitalu i po szpitalu tez,bo 6 tygodni pologu potem je uzywalam.No i mysle lolitko,ze dostaniesz tez fajne gatki w szpitalu,takie bandazowe spodenki.Bardzo praktyczne i wygodne jak na pierwsze dni po porodzie.

A ja bylam dzis z mlodym na kontroli,tym razem byl lekarza nie polozna.Dominic wazy 5120,mierzy 58cm,obwod glowki 39,7cm i wogole jest zdrowy jak kon,a raczej mlody zrebak ;-):tak: Jak cudownie uslyszec,ze dziecko wspaniale sie rozwija:-)

Lolitka mnie sie przydały majtki poporodowe,siatkowe.W moim szpitalu nic nie dawali,a po nacięciu krocza strasznie krwawilam no i macica sie obkurcza.A krwawienie jest bardzo intesywne,bardziej niz miesiaczka.Tak wiec te majtki siatkowe są rozciagliwe i mogla bez problemu wejsc mega podpaska.Dodam,ze te majtki siatkowe mozna prac w pralce.W domu też a nich korzystałam.
A Krzys ma sie dobrze,dzisiaj konczy 3 tygodnie i straszna przylepa z niego:-)

hey! chyba moge do Was dolaczyc:) mam takie pytanie jakim mialyscie progesteron?
bo ja mam w 8dpt beta 347 i progesteron 18....
jutro 10dpt i ide powtorzyc bete. oby przyrosla. boje sie cholernie

Hej Palu, witaj na naszym wątku. Gratulacje! No i oczywiście kciuki zaciśnięte za rosnącą betkę. Na progesteronie to ja się nie znam - bo mi nie sprawdzali. Bete zresztą też mi robili tylko raz i nie powiedzieli jaki wynik ( ot brytyjska służba zdrowia)
Kochane dziewczynki - jak zwykle Wam dziękuję za dobre słowo. Kasia - ja o porodzie chyba do 30 tygodnia wcale nie myślałam ... i dlatego teraz się tak boję... ale dam radę ( innego wyjścia nie mam) :-)
Kotek masz racje, jak Maleństwo będzie gotowe, to da znać :-D. A synuś już 5 kilo waży ... to już masz co przytulać ... no i nosić na rękach.
Lolitka - ja kupiłam sobie takie jednorazowe przewiewne gatki, no zobaczymy czy się będą sprawdzać. Zapytaj mnie za kilka dni ... to już mogę coś wiedzieć na ten temat :-D. A siatkowych niestety tu nie mogłam znaleźć.

Palu witaj na watku ciezaroweczek:tak: Gratulacje i duzo duzo zdrowka dla ciebie i fasolka badz fasolek ;-)

A ja dzis zaszalalam w sklepach i malemu co nie co kupilam:cool2: A co tam,bedzie mial chlopak w czym chodzic,tym bardziej,ze tyle promocji u nas i zaczelam kupowac wieksze rozmiary.Bedzie mial na potem,a rosnie moj babelek w oczach:-)

reklama
dzisiaj mialam dwa skurcze takie mocne, dlugie okresowe. Tez tak mialyscie? Bo do tej pory tylko delikatnie mnie jajniki kluly, a teraz macica....
jutro drugie badanie bety ale sie boje:(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry