• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Fosum kochana mimo tych złych wieści ja ciagle wierze i modlę sie za was . Lekarze zawsze zakładają najgorsze i każą sie przygotować a potem często zakończenie jest inne. Mi jak leżałam z krwiakiem to na każdej wizycie lekarz dawał do zrozumienia ze nie mam szas na utrzymanie ciazy , ze wszystko wisi na włosku a koncu powiedział ze to cud ze dziecko przeżyło . Wierze i w wasze szczęśliwe zakończenie .

martaczi a ile w Polsce ten wózek kosztuje? Teraz możesz cieszyć sie ciaza juz na spokojnie:)

reklama
Aleksandretta, jestem w szpitalu z najlepszą neonatologią w trójmieście i okolicach.

Wiem, że na świecie (ale przecież i w Polsce) ratuje się takie wczesne wcześniaki, ale chyba nie 22 tygodniowe. Zresztą jakie życie miałyby takie dzieci? Nawet jeśli by przeżyły. Przecież tu nie chodzi tylko o życie, tylko o jakość tego życia.

Fusun

Jak pracowalam jako kosmetyczka to byla u mnie pani która urodzila córeczkę o wadze 580 g i z mala byli wszystko dobrze. wyszla ze szpitala jak wazyla 2400 rozwija się dobrze i jest zdrowa. tylko sporo czasu spedzila w inkubatorze. ja slyszalam ze Centrum Zdrowia Matki Polki w Lodzi jest najlepszym szpitalem pod tym wzgledem . pacjentki z calej Polski tam przyjeżdżają. Ja bym tam sprobowala bo widać ze lekarze w Twoim szpitalu spisali Twoje córeczki na stratę. Może chociaż skonsultować się z jakimś profesorem co pracuje w matce polce. Maja tam najlepszy oddzial patologi noworodka w calej Polsce. Trzymam kciuki i Przemyśl jeżeli chcesz to co napisalam. ja bym chociaż telefonicznie sprobowala się czegokolwiek dowiedzieć tam maja doświadczenie w takich ciężkich przypadkach. Wiem ze masz daleko ale może warto ...

Elleni gratuluje córci !!! Czyli tak jak chciałas:) wow juz 10 cm jak szybko rosną te nasze dzieciaczki. Ja niestety musze czekać, pewnie po świętach będę miała usg.

Fusun - dopiero teraz odpisuje ale caly dzien mysle o Was - ja wiem ze trzeba brac kazda opcje pod uwage ale wierze ze Wasza histroria zakonczy sie szczesliwie - dziewczynki sa silne, ty takze jestescie pod opieka lekarzy wiec to juz jakies pozytywy - a my tu wszystkie za was sie modlimy i trzymamy kciuki no kurna musi byc dobrze, tyle juz przeszlas...

Lolitka - widzisz zapomnialam ostatnim razem o tobie - bardzo ci gratuluje kochana, o ty tez juz swoje przeszlas a teraz bedziesz kolejny raz mamusia - spokojnej ciazy:)

Esiek - ja tak jeszcze po cichutku gratuluje - bo luknelam dzisiaj na tamto forum i widzialam pozytywna betke - naprawde bardzo sie ciesze:) Pewnie narazie jeszcze nie chcesz zapeszac ani sie cieszyc za bardzo - z reszta to zrozumiale po tym co przeszlas ale wierze ze tym razem maluszek zostanie w tobie na ca kolejne 8 miesiecy:)

Elleni - super wiesci no i gratuluje coreczki - tym bardziej ze pierwszego masz chlopczyka z tego co pamietam? Ciesze sie ze pieknie rosnie:) Od razu mowie do mezusia ze nasze pewnie tez juz takie duze - ehhh ja jeszcze 5 tygodni do usg...

Zuzia2011 tak, w domu mam dwuletniego synka :) teraz też bardzo chciałam syna i jakieś takie przeczucia miałam na syna ale niestety nic nie majtało się między nogami i nawet ja nic nie widziałam na monitorze USG. Gin nawet pokazał kształtujące się wargi sromowe :-p o córce zawsze marzyłam tak "dla siebie" bo wiadomo,później syn wychodzi z domu w dorosłości i nie oszukujmy się ale takiego kontaktu nie ma jak córka z matką. jednak córka to córka :-pchoć tym razem chyba patrzyłam pod względem syna (no i ekonomicznym oczywiście bo mam kilka worów ubrań po nim) i wolałam żeby miał kompana do zabawy, później wspólne imprezy, znajomi itp No ale tak naprawdę na konkretnej płci mi nie zależało bo cieszę się tak samo z córci jakbym cieszyła z syna :)

o ludzie... 5 tygodni jeszcze musisz czekać ??? :shocked2:to ja następne będę miała szybciej niż ty bo za miesiąc.
No i twój maluszek pewnie podobnej wielkości co mój ;) już nie takie maleństwo i kropeczka:-p

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry