Martaczi ja tez jeszcze nie szaleje z zakupami bo w piątek mam scan i moze sie dowiem kto u mnie mieszka

ale kilka rzeczy juz kupiłam jak meble( tyle ze jescze nie rozłożone mamy), fotel do karmienia( tez jescze zapakowany) materac, butelki avent tylko na start a potem zobaczymy. Mam problem co do wózka bo byłam zdecydowana na ten model z mathercere ale ostatnio oszalałam na punkcie buogaboo cameleon 3 pomarańczowy

jest świetny pod każdym względem ale cena mnie przeraża. Maz powiedział ze jesli chce to on jedzie i kupuje bez gadania ale mi szkoda aż tyle kasy. A ty juz imię masz? My juz wybraliśmy w sumie zanim w ciąże zaszłam i dla chłopca i dla dziewczynki.
Szyszka ja wlasnie zakupiłam ten model nosidełka dla mojego dzidziulka

po pierwsze dla tego ze chciałam miec fotelik z mocowaniem iso fix a po drugie dla tego ze jest kompatybilny z wózkiem wiec bede go mogła łatwo wpinać w stelarz wózka . Aby wyszło taniej to kupiłam używane nosidełko za śmieszne grosze a base dokupilismy nowa a w przyszłości dokupimy fotelik do tej samej bazy. Tak jak gotadora pisze w uk maxi cosi uważany jest za mercedes wsród fotelikow. Sa bardzo solidne i bezpieczne dla dziecka . Cabrio fix ma jescze taka mięciutkie wkładkę dla nowortkow , można ja potem zdjąć jak dzidzia urośnie i używać nosidełko do 7 mc.
Lolitka ciesze sie sie ze z dzidzia jest wszystko w porzadku. A tych durnych lekarzy nie słuchaj tylko lez . Ja w poprzednich ciążach jak dostawałam plamienia to żadnych leków na podtrzymanie nie dostałam i oczywiscie nawet kazali chodzić normalnie do pracy a pracuje fizycznie! I jak sie to kończyło zawsze tak samo - poronienie. Teraz tez by pewnie tak było ale byłam w Polsce jak dostałam krwotoku, od razu dostałam leki i bezwzględny rozkaz lezenia. O pracy to kazał mi zapomnieć do końca ciazy , nawet długich spacerów zabronił i dzieki temu jestem w swojej upragnionej ciazy.
ona na zaparcie w ciazy tylko zdrowe odżywianie , jabłka , chleb z otrebami, suszone śliwki, zero cukrów , wiecej zup warzywnych , jogurtów, sok jabłkowy. Pomaga testowalam na sobie.
Peti a ty juz kompletujesz wyprawkę? Wozek wybrany? Ile tam u was robią usg w ciazy ? U mnie 2 w standarcie tylko