Sylwia1985
Mamusia Sierściuszka
Kurczę nie mam nawet kiedy doczytać porządnie, końcówki remontu, całe to "dopieszczanie" są jednak najgorsze.
Sylwia to mnie zaciekawiłaś, u mnie profilaktycznie na 0,5 cm rozwarcia przepisali Luteinę do 34 tc. Ciekawe czy mój Synuś tez będzie taki siłacz jak Wiktor.
My dopiero skończyliśmy remont i nigdy więcej
. Remont z małym dzieckiem w domu to istny koszmar. Dobrze, że dom duży i było gdzie się schować z młodym.Luteinę przepisuje się jako profilaktyka wczesnoporonna do 34 tc w dawce 2x2 tabl. Jest ona wtedy refundowana. Ja miłością do NFZ nie pałam i wolę trzymać się z daleka od tej instytucji, dlatego zapisywałam sobie na 100%. Na początku ciąży (tak do 16 tc) brałam 19 lutein i 3 duphastony i jak sobie przypomnę te dawki....to krew mi mrozi, że wytrzymałam. Po 16 tc powoli zmniejszane miałam dawki i chyba na dawkowanie 2x2 lutki bez dupka przeszłam około 30tc? Późno bardzo. Może dlatego Wikuś taki atleta się urodził. Zobaczymy jak to z Twoim synkiem będzie :-)
sylwia 1985 ja od poczatku ciazy mam krotka szyjke ale mimo to kazal mi odstawic a ty tez mialas od poczatku czy ci sie skracala w trakcie?
Od początku w badaniu fizykalnym niecałe 2 cm. Taka była na początku i pod koniec nic się nie zmieniło. Jak mnie przyjmowali do szpitala (skończony 39 tc) to nadal była twarda i krótka. Moja dr stwierdziła, że taka moja uroda, ale nie ma co ryzykować i luteinę brałam prawie do końca. Może to dzieło luteiny że tak wytrwałam bez szwanku.
Sylwia rzeczywiście twój synek jest mega silny, mógłby dać trochę siły mojej małej![]()
Próbuję nadrabiać posty, ale tyle tego jest, że ojoooj. Gratuluję Wam wizyt i macie śliczne brzuszki! Aż zazdroszczę hehe, ja też znów chcę![]()
Poczekaj jeszcze chwilkę. Jak dobrze pamiętam miałaś cc i trzeba wtedy ten rok odczekać
. A co u malutkiej słychać? Widziałam ostatnio fotosy na FB, to ładna laleczka Ci rośnie :-)
). Spory jest - 10 kg wagi, a ubranka na 86 kupuję
. Mam już całą szafkę ubrań z których wyrósł (w mgnieniu oka). Jak tak dalej pójdzie to do ukończenia pierwszego roku będę musiała nową szafę kupić
.