• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kasik bardzo sie ciesze, ze szczęście trafilo w końcu do Ciebie. Od początku mojej histori na forum bardzo mocno Ci kibicowalam i jak to Genna ladnie napisala zrobilam Ci miejsce w kalendarzu ;)

Z moja Niunia idę w poniedzialek na badanie bioderek, mam nadzieję że jest wszystko w porządku.

reklama
Cześć dziewczyny

Byłam dziś na tych targach dla dzieci w naszym mieście i wyszłam z boląca głową takie tłumy.... Do kasy stałam chyba z 30 minut ;/ A kupiłam tylko otulacz z materiału minky (27zł) i nic więcej. Otulacza też bym nie wzięła bo jest raczej na większego niemowlaka ale że taka cena to już kupiłam chyba też po to, żeby nie wyjść z pustymi rękami. Niby wszystko w cenach hurtowych ale te ceny są i tak średnio 30-40% wyższe niż na allegro więc nic nie wybrałam więcej bo po prostu się nie opłaca. Były wózki w masakrycznej ilości i powiem Wam, ze tylko się utwierdziłam że wybrałam dla siebie najlepszy bo nawet te nowe modele na 2015 mnie nie urzekły.

Dziewczyny ze Szczecina - potem byłam na otwarciu nowej kawiarni dla mam i dzieci mieści się na starówce i nazywa Muffineria - jest spora przestrzeń do zabaw dla dzieci więc myślę, że kiedyś nam się przyda to miejsce :)

Wróciłam do domu i padam a zaraz mam gości bo M. ma imieniny ;/

Esiek fajnie wiedzieć, jak Maleństwa nasze 3 się pojawią na pewno się przyda :)

Montana ja mam teraz potworny katar i moja siostra jak była dziś u naszego gina zapytała czy i jakie mogę kropelki do nosa: powiedział, że absolutnie wszystkie- bez wyjątku :) wiem, że Ty jesteś na znacznie wcześniejszym etapie, ale na początku ciąży bałam się co będzie jeśli złapie mnie przeziębienie i wypytywałam doktora to mi powiedział, że oczywiście nic do picia, łykania typu Ferwex, teraflu, gipex nie wolno, ale już wszelkie tabletki do ssania i krople do noska już jak najbardziej tak. Więc może niepotrzebnie się męczysz. Jeśli wolisz to usłyszeć od swojego lekarza to zadzwoń :)

Genna witam w gronie oczekujących na Synka :))))))) widzisz jak to jest jedni chcą wiedzieć to chłopaki ukrywają klejnoty, a Wy chcieliście niespodziankę, to pokazał jak na dłoni :-D tak to z tymi dziećmi jest

Olusia, dopisana ;)
Ale wariacki dzień... padam na twarz. Zrobiłam porządki w szafie i przygotowałam upominek bo o 15 pędziłam na ślub kuzynki męża i jeszcze teściów zabierałam bo oni szli na wesele. M oczywiście z pracy na czas nie wrócił więc dojechał później jak młodzi z kościoła wychodzili ;) akurat na życzenia. Pogoda im pięknie dopisała a jechali bryczką ;) W nocy trzeba będzie jeszcze teściów odebrać ale ja nawet z łóżka nie mam zamiaru wychodzić ;)

Ja z kroplami do nosa bym uwazala bo jak bylam w końcówce ciąży bardzo chora i nic juz nie pomagalo to pojechalam na doraźną a tam dostalam skierowanie do szpitala na konsultacje z otolaryngologiem i doktor nic nie chciala mi dac bo wszystko w ciąży niebezpieczne nawet żadnych kropel do nosa. Później jeszcze poszlam na konsultacje ginekologiczna i tam doktor przepisal duomox w najslabszej dawce i nic więcej .... mi pomagal *spam* syrop do tego mleko z miodem i czosnkiem i amol inhalacje. Nic innego nie moglam . A i jeszcze super grypovita same naturalne skladniki czarna porzeczka malina hibiskus ...

reklama
Hmmm jak widać ilu lekarzy, tyle opinii... Ja w takim razie bardzo się cieszę, że mój doktor, któremu ufam bezgranicznie jest zdecydowanie za udrożnieniem noska kroplami. Jednak zawsze jestem zdania, że dobry ginekolog wie najlepiej co jest złe i dobre dla dzidziusia w brzuszku. Na chłopski rozum niedotleniona mama nie jest za dobrą opcją dla maleństwa. A ja mam taki potworny katar, ze nawet używając konkretnych kropli i preparatów na rozrzedzenie wydzieliny nie czuję żadnych smaków ani zapachów :( o złapaniu oddechu nawet nie wspomnę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry