reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Esiek oczywiście ze dla mnie :) niech matka tez cos ma z tej ciazy :) esiek ja nie wiem co to jest nie wymiotować , najdłuższa przerwa to 2,5 dnia a wymiotuje od 4 tyg ciazy
Kupiła raczej uniwersalne rzeczy bluzki z dlugim rękawem , kurtkę , spódniczkę (rozciągliwa wiec brzuszek sie zmieści jak urośnie) i sweter długi :)
A tego kebaba to przepraszam w nocy bedziesz jadła , czy na śniadanie jutro?
A Munedek tak z krzaczorków tu nam wyskakuje :)

reklama
Jezu, na prawdę aż tak często? Pamiętałam, że masz ten problem ale nie wiedziałam, że to aż tak.
Miałam kiedyś znajomą która tak przechodziła ciążę, każdy jej mówił że w II trymestrze minie ale nie chcąć Cię martwić - nie minęło do porodu ;/

Skonsumowałam właśnie 3 śledzie, 3 ziemniaki, 1 cebulka z opakowaniem śmietany do tego. Myślę, że za godzinę, półtorej będę gotowa na kebaba :) M. wróci pewnie za jakieś 2-3 godziny więc będzie jak znalazł.
A tak na serio - nie pozwalam sobie na takie wybryki choć często w nocy budzi mnie teraz głód, ale dziś zrobię wyjątek :) Nie mogę częściej przeginać bo przed ciążą byłam bardzo chuda, teraz mam 12kg na plusie i niestety mój kręgoslup cierpi a jeszcze pare kg mi dojdzie na pewno.

Co do zakupów - pewnie, że matkom się coś należy. Choć ja tak od dwoch miesięcy nic sobie nie kupiłam poza 1 parą ciążowych jeasnów bo mi żal kasy na coś czego i tak nie ponoszę wkrótce. Ale mam ochotę w tym roku na parkę i nawet widziałam fajną w TkMaxx ale nie dopinałam się w niej i tak ciężko mi zmierzyć przez to :)

Esiek no to masz pacmana jak nic , miejmy nadzieje ze minie bo nie zmiescisz sie w drzwiach porodówki :p haha
No moj lekarz wczoraj mi oznajmił ze prawdopodobnie będe jego jedną z nielicznych pacjentek ktore wymiotują dokonać ciazy :) wiec zostają mi Słoiczki dla dzieci i ostatni posiłek o 17-18

Esiek
Dzień przed CC jadlam normalnie a w dzień operacji tylko do 6 rano moglam zjeść śniadanie. Popijalam sobie tylko wode z glukoza żeby nie odczuwać glodu i jak polozna to zobaczyla to strasznie mnie ochrzanila ze nie wolno . U mnie końcówka ciąży wygladala tak ze o 10 rano bylam juz po 3 sniadaniach .... nie dalo rady nie zjeść bo bylo mi tak nie dobrze i tak burczalo w brzuchu ze AZ ślinotok mialam . Masakra to byla.... burczenie brzucha budzilo mnie o 5 rano... i w rezultacie jak w miarę dobrze wagę trzymalam to ciąża zakonczyla się 20 kg na plusie.....

Esiek niezly jadlospis ;) Narobilas mi smaka na kebaba, chyba jutro sie skusze :) Ja przytylam juz 3 kg ale od czasu jak biore encorton juz 10 kg wiec nie wiadomo czy brzuch mam ciazowy czy to ciaza spozywcza ;) Tez zawsze bylam szczupla, przy 173 cm wazylam srednio 56-58 kg a teraz 68, szok.

Dziewczyny jutro napisze wiecej ale moje bable maja powyzej 6 cm.. przeziernosc w normie... tetno dobre... babel wiekszy bedzie prawdopodobnie dziewczynka ale na 100% ginek nie byl pewien.... odnosnie drugiego to nie wiem, tak sie wiercil ze nie dalo sie podgladnac...:tak:

Nie robcie mi smaka na kebaba... zjadla bym sobie ale nie dam rady... jestem wlasnie po kaszce...

Dzis bylam u mamy i powiedzialam jej ze jestem w ciazy tzn wiedziala ze jestem ale nie ze w podwojnej...czekalam do dzisiaj zeby jej o tym powiedziec.. mina mamy bezcenna, mama plakala, gratulowa... moj to nagral... jutro dowiedza sie tesciowie....:tak:

jazzabell gratuluje !! :tak: bable juz duze...

Ostatnia edycja:
Oj dobrze że ja tej rozmowy o kebabie nie czytałam wcześniej ;) bo mąż gnalby po jedzonko ;) ja bym wzięła 3 razy do ust i dość :) Taka jestem nieekonomiczna ostatnio że jak często wychodzilismy "na miasto" coś zjeść to teraz sporadycznie. Mój mąż wtedy robi jak on to nazywa za "śmietnik" i dojada po mnie ;)
Dzisiaj mamy rocznicę i od wczoraj dyskusja gdzie jedziemy i na co mam ochotę ;) wybrałam naleśnikarnie bo słodycze zawsze wchodzą :)
Kurczę sobota a ja już po spaniu mam ... mąż wstawal do pracy a nasza gwiazda musi go rano odprowadzać ;) zrobiła sobie taki szał w brzuchu że oka się zamknąć nie da ;) oby tylko później spała dłużej niż do 5:40 ;)

reklama
Esiek ale skala narobiłaś z tym kebabem chyba dzisiaj się skuszę. Dobrze że wieczorem mnie tu nie było. Byliśmy u sąsiadów nas ognisku i ja z kolei mazarlam się domowego tiramisu ale pycha było tylko myślałam że się ociele.
Co do policji to obława była bo samochód zwinęli i w centrum mały karambol był Ale jeden im zwiał o potem helikopter nad głowami latał.
A my dziś jedziemy odebrać wózek bo wreszcie przyszedł :-).

Genna bardzo ci tych klaczkow współczuję ja nie wymiotowalam mdlilo mnie tylko. Ale od początku ciąży mam fazę na słodkie i to tajskie dziwne jak Esiek pisze a kiedyś byłam typowym miesozerca.
Esiek ostatnio mąż mnie zabrał do fajnej knajpki zerknij sobie na ul axentowicza po byłym kinie mewa - nnawet nie wiedziałam że takie kino było w Szczecinie. Włoskie jedzenie karta nie duża ale pycha i wystrój super trzeba korzystać puki jesteśmy w dwupaku.

Do góry