reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Witaj Coleta :-)
Pytałam co u Ciebie - i już się dowiedziałam pobieżnie :)
Super że jest bąbelek,i to za pierwszym razem - gratuluję :)
U mnie dziś 8tydz.3dzień a wizytę mam 12.12 więc całkiem podobnie jak u Ciebie :-)

reklama
Witam nową szczesliwą mamusię:)

Na ból głowy- niestety tylko spanie i zimne okłady na główkę. żadnych leków nie brałam

ruchy poczułam w 18 tc Jestem też raczej szczupła a łożysko mam na tylnej ścianie. Dzieciak rozrabia jak nakręcony nie ma chwili spokoju:)

Powoli kończę zakupy dla mojego skarbeczka:) jej ale podsumowując to kosztuje to wszystko starsznie duzo! jeszcze zostały duże rzeczy czyli wózek, łóżeczko, wanienka i fotelik do samochodu, ale to pod koniec stycznia wszystko kupimy. reszte już mam i nawet torba do szpitala naszykowana:) Wolę wszystko mieć pod ręką:)

ale mam apetyt na słodkie... Jak będę jesć tyle słodyczy to bede grubsza jak wyższa!

Coleta witaj:) Zdrówka dla Was w takim razie! :) Aniołeczek co się martwisz- schudniesz po porodzie, nic się nie bój- wszystkie zrzucimy. U mnie są dni, że czuję się strasznie brzydka, ale na szczęście mąż ciągle twierdzi, że jest inaczej;) Dziewczyny w szkole też powiedziały, że dobrze wyglądam. No to ja jeszcze co najmniej miesiąc do pierwszych ruchów. Nie mogę się doczekać.

Aniołeczek - a kiedy zaczełaś robić zakupy? Ja tak myślę żeby do 20tc poczekać przynajmniej... To u Ciebie już bliżej niż dalej...super :) Jak masz ochotę na słodkie to pozwól sobie na to czasami - jak będziesz karmiła to nie będziesz mogła się tak rozpieszczać... :)
Aisha - ja też pierwszych ruchów się doczekać nie mogę...ale u mnie to jeszcze...liczę na to że może na święta coś poczuję...ale pewnie po nowym roku dopiero :)
Dorex - powolutku przybierasz na wadze...Ja się tak bardzo obawiam że przytyję ze 30kg :p Ciągle jestem głodna...staram się jeść zdrowo ale mimo wszystko mnie to przeraża. Na razie schudłam 2kg...ale jeszcze mi przybędzie :) Masz już widoczny brzuszek?

Ja już kupuje ubranka. Siedzę na zwolnieniu i nudzę się jak mops. Najwyżej przekażę koleżance albo do domu dziecka.
Ja ciut przytyłam - ale to dlatego, że siedzę non stop w domu. Do tego mdłości męczą mnie głównie, gdy jestem głodna.
Ja mam termin wizyty w przyszłą środę. Generalnie praktycznie co tydzień jestem u lekarza - całe szczęście, bo ja bym sobie najchętniej usg kupiła do domu i w ogóle się od niego nie odłączała.
Nie mam ciągle karty ciąży. Ale też praktycznie dopiero w środę idę na planową wizytę, bo tak to ja ciągle wpadam w ramach alarmu.

Hej kobietki.

Coleta witam na naszym wątku! No i przede wszystkim GRATULACJE!!!

Ja będąc dzielna zamówiłam sobie 2 pary spodni z all. Jedne powinny być dzisiaj lub jutro. Już się nie mogę doczekać bo wysadziło mi brzusio nawet nie wiem kiedy. Dobrze, że wszyscy wiedzą o ciąży bo teraz byłoby ciężko ukryć.

Ja mam kartę ciąży od ostatniej wizyty tj od 10 tygodnia. Kolejna 17.12 i już się nie mogę doczekać. Nic na razie dzieciom nie kupuje ale robię badania rynkowe co będzie potrzebne, w jakiej ilości i z jakiej firmy. Jak przyjdzie czas kupowania to tylko wyjmę magiczną listę i będę zamawiać.

Poza tym marzy mi się zwolnienie. Odpocząć w domku, wyspać się, zrobić sobie porządne śniadanko. Ale niestety co najmniej do końca roku muszę pracować.

Miłego dnia babeczki!!

Rozyczka: to wlasnie lepiej nie jescslodyczy w ciazy a przy karmieniu sobie mozna troche pozwolic a nie odwrotnie.... Teraz zadnych badziewi, zwlaszcza trymestr I i II

reklama
Misia - o kurcze - już zaczęłaś zamawiać? W sumie masz rację. Nie ma co wierzyć w przesądy.... Ja poczekam do końca I trymestru. A później zacznę shopping :)
Marcysiowa - masz już brzuszek? Gratuluje!!!! Kurcze to może i mi na święta wyjdzie :)) Ale fajnie :))) Ja niby schudłam a nie przytyłam, niby nie mam brzuszka - ale jakoś spodnie się ciasnawe robią...Też się będę musiała za jakimiś spodniami rozejrzeć - ale poki co to będą chyba za duże na mnie w brzuchu...sama nie wiem...
Lolitka - maiłam na myśli dobre słodycze - kawałeczek czekolady, sezamki, chałwa :)

Do góry