reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dzieki dziewczynki :happy: Wysciskam Dominica od Was wszystkich :tak: W sobote czeka nas imprezka urodzinowa:cool2: Juz widze go,w tych wszystkich nowych zabawkach hehe

Hej kobietki.

Czarny kot buziaki dla Dominika z okazji urodzin!!

Ja czuje się coraz paskudniej, zwłaszcza rano. Dzisiaj obudziłam się z ciągnięciem brzucha. Normalnie bałam się wstawać. Przez to byłam spóźniona do pracy, czego nie lubię. Wczoraj tak siedziałam i trzymałam się za brzuch i wydawało mi się, że poczułam smyrnięcie. Nie wiem czy to był kopniak czy tylko wody się przelewały ale to chyba znaczy, że dzieci się dobrze czują i sobie tam fikają. Bo ja już zaczęłam sobie wkręcać, że coś jest nie tak...

Marcysiowa - może byś się przeszła do lekarza tk na wszelki wypadek? Wiesz, ja w pierwszej ciąży chodziłam do pracy i lekceważyłam wszelkie pobolewania. Raz wstałam, pojechałam do pracy, bo miałam coś do napisania (co dla firmy potem miało nikłe znaczenie) i prosto z pracy dojechałam na patologię ciąży. Potem do pracy już nie wróciłam. Uświadomiłam sobie jednak, ile ryzykowałam. Ale teraz też nie wiem, kiedy przejąć się bólem w brzuszku, a kiedy nie. Ale w naszej sytuacji, myślę sobie, lepiej na zimne dmuchać.

Różyczko - martwimy się o Ciebie!

Co do fikania, to powiem Wam, że ja jeszcze czułam kilka lat po porodzie :-) Moje koleżanki też :-) Widocznie tak się człowiek do tego przyzwyczai :-)

U mnie do 12 tc - były takie kłucia - raz z jednej, raz z drugiej strony, ale takie kilkusekundowe. A po 12 tygodniu pojawiły się takie bóle rozciągające, które potrafią trwać dobrych kilka minut - przy pierwszych bólach miałam przerażenie w oczach:szok:. Niby ginka mówiła, że wszystkie bóle w ciąży są normalne, tylko te jak na @ powinny niepokoić i z nimi do szpitala.
Marcysiowa
- u bliźniakowej ciężarówki macica rozciąga się dużo mocniej, więc i bóli więcej.

reklama
Misia ja wizyte mam w poniedziałek wiec poczekam. No i biorę zwolnienie od wtorku. Mam w nosie pracę, tak jak ona mnie.

Ja teoretycznie na zwolnieniu jestem od środy, ale jeszcze kończę pewne rzeczy, ale od poniedziałku laba :-) Znając życie pewnie bym zwolnienia jeszcze nie brała, ale pracuje w takiej firmie gdzie przerwa świąteczna jest od 21.12 do 6.01 , a szkoda mi wykorzystywać urlopu ;-)

Do góry