• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Witajcie dziewczyny , fotee gratulacje.Wracajac do tematu pieluszek to jestem zdania jak eleni rowniez uzywam tylko pampersa bo te dady uczulaly Hanie miala non stop pupe odparzona i po siku ciezka ze szok a pampers to zupelnie inaczej i rowniez zmieiam pampersa na noc a pozniej dopiero rano pomimo ze Hania budzi sie 2 razy.Mam pytanie do mam o ktorej godzinie wasze dzieci zasypiaja na noc bo moja corcia o 2 w nocy:-)

reklama
Anulla ja na skierowaniu mam napisane 22 tc i termin od 28.11. do 13.12. ale w recepcji zapisali mnie na 27-go. Wg kalkulatora będzie to końcówka 21 tc ale wg mojego doktorka 20 tc.

Dzięki dziewczynki :-) kamień z serca mi spadł po badaniu, miałam strasznego nerwa. Anulla krew też oddawałam. 26 mam wizytę u genetyka i będę próbowała nie sprawdzić wyników w necie :-)
Fajnie, że zbieracie wyprawkę i pokoje przygotowujecie. Ja NIC jeszcze nie mam i nie robie. W pokoiku dziecięcym będzie gruntowny remont i będę tam jeszcze wymieniać okno. Więc to po nowym roku. A wyprawkę po połówkowym zacznę zbierać. Ale Jak mi jakieś fajne bodziaki wpadną w ręce to nie będę się już powstrzymywać przed kupnem :-D

Kasik w którym tyg zaczęłaś czuć takie pierwsze smyranie w brzuchu?

Madzia i Piotr o 2 w nocy Wasza niunia zasypia :szok: hehe szok, dla mnie to środek nocy.
Heh Sylka ciekawe czy wynik po glukozie bedziemy mialy podobny :-p. Ja też mam 5 tetrowych pieluszek i 2 flanelowe. Zastanawiam sie czy nie dokupić.
A co do Pampersów też kupię na początek te oryginalne i te z Dada i porownam. w szkole rodzenia dostalam 1 pampersa firmy Tesco, ciekawe jak one by sie sprawdzily.
No właśnie Olusia co u Ciebie? w domku juz jestescie?

dziewczyny co do ruchów ja też te pierwsze bardzo szybko zaczelam czuc, bo w 15tc,ale nie byly regularne, tzn nie codziennie. Zaś takie regularne czuje od 18tc. A w necie czytalam ze od 24 do 28tc szczegolnie czesto czuc aktywność naszego dzieciaczka i faktycznie od paru dni czuje moją Zosie tak często że zastanawiam sie czy ona w ogole śpi :)

Ostatnia edycja:
Aisa dokładnie nie pamiętam, wiem, że byliśmy u znajomych na meczu, to była sobota, chyba 25 października, czyli niecałe 3 tygodnie temu, czyli w 16 tc. Ale są jeszcze bardzo rzadkie i delikatne, czasami cały dzień nic a czasami wieczorem około godziny "smyra" :-)

A my skończyliśmy wczoraj malowanie ;)
Jadalnia w kolorze mus truskawkowy a nasza sypialnia dostała do turkusu kącik Zosi w kolorze fuksja ;) więc jest kolorowo. Łóżko przesunięte i spać przez to nie mogłam dzisiaj bo jakbym w innym pokoju była hahahaha. Teraz tylko czekamy na szafę i za tydzień jedziemy po kołyskę ;) aaaa i czekam na literki na ścianę.
A czas ucieka jak szalony ;)

Czesc Dziewczyny !

Montana, Syllka, dobrze że u was krzywa poszła całkiem prosto ;-) ja sie szykuje na 2 podejscie na początku grudnia. Może bedzie lepiej. Teraz też miałam glukoze na czczo 86 ;-)

Anulla
, Twój mąż to się widać przejął na całego ! Uwazaj na zakupach bo jak wpadnie w dział dziecięcy to trzeba będzie go siłą wyciągać ! :-D Mój póki co na spokojnie, tak troszkę z rezerwą ale jak kupiłam pierwsze ciuszki to cieszył sie razem ze mną. Oglądał i już mówił które "nadają sie" na oglądanie meczy ( wiadomo te z piłką nożną ;-) )
Odnośnie ruchów dziecka to ja sie pochwale że juz od 2 tyg. czuje kopniaczki. Pierwszy był dokładnie w pierwszym dniu 18 tyg ! Teraz juz codziennie wieczorem czuje kopniaczki , czasem rano tez.Czuje też jak sie obraca.Jak by kamien w wodzie sie obracał.Smieszne uczucie.
Mielismy z mężem kupe śmiechu bo ogladalismy w sobote walkę Adamka ze Szpilką i jak zaczeli grać hymn polski to mnie mały tak ostro kopnął że sie śmialiśmy ze albo patriota albo się połapał że sie w Polsce urodzi ;-)

A ja sie dzis zapisałam na szkołę rodzenia.Jest dofinansowana z NFZ i płace wpisowe za mnie i M 100 zł. Kurs trwa 10 tyg. Zajęcia 2 x w tyg. Jeden dzien wspolnie a drugi dzien cwiczenia dla mnie.Zaczynamy 2 grudnia.

Anulla, odnoscie połówkowych to mozna je robic po między 20-24 tyg. Ja mam je własnie późno bo dopiero 12 grudnia i to bedzie w 24 tyg.Na skierowaniu mi lekarz napisał daty od kiedy do kiedy wykonac to wychodziło według niego 22-24 tydz. Udało mi sie zapisac do invikty do Gdyni wiec nie musze jechac az do Gdanska.

To jeszcze trochę czekania mnie czeka na pierwsze smyranko :-) ale we wtorek zaczynam drugi trymestr i liczę na przypływ energii bo jej brak to moja największa zmora ciążowa

Montana, Sylka fajnie, że picie glukozy macie za sobą i dobrze poszło. Moja koleżanka za granicą miała glukozę o smaku galaretki pomarańczowej i mówiła, że było pyszne.

Prenatalne robiłam w invikcie i połówkowe też tam będę robić. Na skierowaniu mam wpisane, że ma być między 20 a 22 tc

a ja to daty pomyliłam. To mi połówkowe wyjdą w połowie stycznia.
Aisa z tego co wiem, to II trymestr chyba od 14tc się zaczyna. Czekam aż się rozpocznie żebym mogła smarować brzuch olejkiem, bo niczym więcej niestety nie mogę. A przypływ energii ja poczułam jak weszłam w 13tc. No i spanie w nocy też odpada, bo nie mogę zasnąć.
Kotuska, ja już nie wchodzę na dział z dziecięcymi, bo mąż już całą wyprawkę chce kupować. Normalnie nie mogę. Wszystko chce oprócz łóżeczka i wózka. :confused2: A ja najpierw chcę wózek kupić a potem gromadzić rzeczy, a kosmetyki i pampersy na sam koniec. Oj mam ciężko z nim :-D. A kopniaczki w 18tc to chyba szybko:) zacznie się jak w nocy pozycja nie będzie mu odpowiadać :-D

reklama
A mi na takiej stronce pokazuje tak:
1 trymestr trwa od 1 do 14 tygodnia.
· 2 trymestr trwa od 15 do 27 tygodnia.
· 3 trymestr trwa od 28 tygodnia do dnia porodu.

Tygodnie ciązy też jakoś dziwnie liczy sie:
1 miesiąc trwa od 1 do 4 tygodnia,

· 2 miesiąc trwa od 5 do 8 tygodnia,
· 3 miesiąc trwa od 9 do 13 tygodnia,
· 4 miesiąc trwa od 14 do 17 tygodnia,
· 5 miesiąc trwa od 18 do 22 tygodnia,
· 6 miesiąc trwa od 23 do 27 tygodnia,
· 7 miesiąc trwa od 28 do 31 tygodnia,
· 8 miesiąc trwa od 32 do 35 tygodnia,
· 9 miesiąc trwa od 36 do 40 tygodnia.

Mmm glukoza o smaku galartki pyszotka heheh, szkoda ze u nas nie ma takiej dobrej.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry