• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Smerfeta to nasze dzieci maja podobna wage, skoro srednio dziecko przybiera 100 g na tydzien a moj tydzien temu wazyl 850 g to pewnie teraz wazy 950 g :) Dobrze, ze bole odeszly w niepamiec. A chodzisz na cwiczenia w szkole rodzenia?

reklama
Hej dziewczynki :).
Agawaa kciuki za wizytę.

Smefeta moja niunia w 26t6d ważyła niemalże identycznie bo 986g hihi martwilam sie wtedy ze jest mala ale jak mowisz ze lekarz powiedzial ze moze wazyć przy porodzie 3500-3600 to faktycznie taka spora :).

Bziumelka to kuruj sie domowymi sposobami. Ja od środy też przeziębiona, też katar i czasem gardło drapie. Narazie kuruje sie czosnkiem, herbatą z cytryną i piłam syrop *spam* ale sie skonczyl wiec kupiłam tabsy prenatal grip. Mam nadzieje ze przejjdzie. Bo juz musialam odmówić Sylwestra ktory mial być u nas ze znajomymi, bo szczerze nie czuje sie na siłach żeby coś przygotować i siedzieć do rana :). Tak więc bedziemy z męzulkiem ogladać TV przy Picolo :-D

Kasik wbrew pozorom mój brzusio nie jest az taki miekki, chociaż zawsze jak bada mnie lekarka i sprawdza macice i jej wysokość i zawsze mówi że jest dobrze bo brzuch miekki. Czyli za twardy być nie powienien chyba. Fakt też mam czasem uczucie że twardnieje i jest jak kamien ale trwa chwilunie moze 5-10 sek i puszcza :)

Kasik na razie jest świąteczna przerwa, więc ćwiczeń nie ma, ale 5 stycznia mam pierwsze zajęcia z położną i dowiem się, czy mogę nadal chodzić na ćwiczenia. Może wyjść na to, że urodzimy tego samego dnia skoro Twój synuś (Adaś???) taki duży :-D

Sylka kup reni albo to co poleca Medalikara (już czytałam o tym i na pewno kupie) bo nie warto tak się męczyć ze zgagą.

Cześć Dziewczynki.

Kasik, Smerfeta to mamy prawie tyle samo kg, u mnie 9,5 kg od początku.

my juz po wizycie. Mamy juz 1700gram, wszystko jest ok. Na wszelki wypadek dostałam luteine doustnie jak powiedziałam o tych twardnieniach brzucha. Ale szyjka twarda i mocna 35 mm. Wiec wszystko dobrze. Uffff... Czas zamawiać kosmetyki do wyprawki. A dzisiaj kupiłam koszule do karmienia na placyku za 25 zł, bawełniana i uwaga! Bez rysunków dla dzieci. Przymierzylam jest ok, wiec kupie jeszcze dwie i będę miała komplet. Zostały mi jeszcze klapki pod prysznic i kosmetyki w małych butelkach i torba dla mamy do szpitala bedzie spakowana.

Agawa super że wszystko z małym OK ;). No juz spory chłopczyk hihi. Fajnie że lekarz dał Ci luteinę, przynajmniej spokojna bedziesz :). Mi też zostało kupienie 2 koszul i klapek. A juz decyzja padła w którym szpitalu chcesz rodzic?? Ja chyba jednak u nas w mieście, jedyne co mnie przeraza to to ze nie ma znieczulenia zzo. Ale tyle osob dalo radę to i ja dam :sorry: taką mam nadzieje :-p

Smerfeta imie jeszcze nie wybrane. Zastanawiam sie nad imieniem mojego M ale nie wiem czy to nie bedzie klopotliwe. Pewnie bysmy do niego mowili Junior ale czy w innych sytuacjach nie bedzie problemow. Znam tylko jeden taki przypadek i mowi sie o nich mlody i stary, zeby odroznic ;)

Agaawa, super że wszystko dobrze. No i torba prawie skompletowana woow ;)
Ja moja wczoraj skończyłam pakować a moja mama wchodzi do pokoju z wielkimi oczami "czy ty się gdzieś wybierasz, coś się dzieje" hahahaha mina bezcenna ;) Trzy razy ją przepakowywalam aż jest perfekcyjnie i mąż wtajemniczony co i gdzie ale on i tak zapomni ;)

Montana, tak samo podeszłam do sprawy zzo ;)
Już mężowi mówiłam że najbardziej boję się że spanikuje i zacznę błagać o cc (bo mój próg bólowy to prawie zero). Moja mama urodziła mojego brata który był ułożony pośladkowo i dała radę, a chudsza odemnie była więc ja chyba też sobie poradzę (oby ;) ).

reklama
Genna, fajnie, że już koniec remontu i nareszcie zaczniesz kompletować wyprawkę i urządzać pokoik dla malucha:)

dziękuję, że pisałyście o zgadze, to zajdę do apteki jutro i zakupię lek, bo zgaga tylko dzisiaj mi odpuściła, a tak to żyć nie daje.
Pisałyście o wadze - u mnie od początku mam +3kg. I niedługo przekroczę magiczny próg 60kg.

Smerfeta, fajnie, że wybraliście Taco :) a wreszcie jaki model? No i masz czas na wybór koloru:)
Kasik, mój brzuch też nie jest tak miękki. Nie jest bardzo napięty, ale chyba to wystarczy żeby swędział :-(

A ja jak zwykle nie wiem jakich mam używać kosmetyków, bo już kupiłam zwykłą oliwkę na brzuch i mam uczulenie na dekolcie od niej:-(. A mam tak suchą skórę jak się nie posmaruję, że szok. Nie wiem już co kupować.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry