• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Syllka, my na sylwestra idziemy do siostry (całe 10 kroków ;) ) będzie kilka osób, każdy coś przynosi. Jak będę zmęczona to zawsze mogę iść do domu się położyć. Kupiłam sobie soki do drinków :) bezalkoholowych oczywiście co żeby głupio mi nie było tak siedzieć na sucho ;)

Montana, mi dr mówił że mimo iż główka jest na dole to resztą ciała może kręcić ale nie wyklucza że np tydzień przed terminem fiknie sobie w inną pozycję.

Co do kołderki to też mam 100x135 ale łóżeczko będzie dopiero około 5~6 miesiąca więc wtedy już z kołderką. Do kołyski będę używać kocyki.

Butelkę mam jedną małą avent z tej nowej serii Natural. Będzie potrzeba to coś dokupimy ;)

reklama
Montana bardzo fajny ten zestaw na łóżeczko.

My już po usg nie wiem jakie wymiary bo nie mierzone ale mała ma wciśnięta główkę już całkowicie w kanał rodny nie wiem czy na tym etapie to nie za szybko?? Lekarz mówił że prawdopodobnie duża będzie no i faktycznie jak jeżdziła po kręgosłupie to cały brzuch łukiem musiała przejechać i tylko kręgosłup :) Miejsca już całkowicie brak. Ale powiem wam że buźke to już ma śliczną wygląda jak niemowlem. na tym usg taki pulchny buziaczek ale cała taka wcisnieta wiec i moze buzka przez to grubiutka. Juz nie moge sie jej doczekać :-):-) No i cipeczka śliczna wiec chłopaka nie bedzie :-)

Ja chciałam smoczki tez kupić z Aventu-aby było z tej samej firmy co butelka,ale jeszcze zobaczę może w sklepie.
JA bede miala kolderke ta tradycyjna 120x90 i coraz bardziej zastanawiam się czy na poczatku nie uzywac poduszki i kocyka a potem to juz kolderkę. Kiedyś to chyba mieli latwiej, bo nie bylo tego wszystkiego tyle na rynku i kazdy kupywal zwykla butelke do mleka i jakos dzieciom one podpasowywaly....

Sylka na poczatku to w ogole nie uzywa sie poduzki, jak cos to taki specjalny klinek ale poduszki nie. Ja mam kołderki ale na poczatku nie bede uzywać. Mam rożek i jak bedzie chciała w nim spac to tego bede uzywac a potem kocyk. Zreszta dziecko do spania jest zawsze ubrane wiec nie mozna go przegrzać.

Syllka, dokładnie bez poduszki na początku dzidzia powinna spać.

My przed chwilą mieliśmy kolende. Ksiądz wypytal jak się czuję i wogóle ;) i tak myśli myśli i mówi " to jak zrobi się cieplej to zapewne marzec kwiecień będzie chrzest" :) na co my mu że planujemy w Wielkanoc i się uśmiechnął i "nie ma problemu" ;)
Księdza mamy naprawdę fajnego można pogadać o wszystkim :)

Moja Hania od początku śpi na poduszce płaskiej i pod kołderka. Te kołderki są bardzo lekkie i nie przygniataja dziecka. Jak Hani za ciepło to śpi w samych bodach na gole nóżki. A tak w pajacu. W ciągu dnia pod kocykiem. Moja tez uwielbia smoczki lovi aventu tez miałam ale plula nimi i poszły do kosza. Butelki mam nuka aventu nie chciała a dr brown się rozszczelnial i mleko się wylewalo a mieliśmy 3 butelki tej firmy i z każdą to samo. Na początku było ok a i najgorsze mycie tych wszystkich zakamarków w tej butelce. Każda musi wybrać ci dla niej najlepsze a później to już metoda prób i błędów

reklama
Magda u nas za duza bliska rodzina aby zrobic w domu wiec jestesmy zmuszeni na lokal ale bez szalenstwa. W maju miałam transfer i robiłam bete, było pierwsze usg wiec moze uda sie jakos trafic z data aby było symbolicznie :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry