• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Genna kurczę mam nadzieję ze o nie skurcze przepowiadające, niech no Franiu sobie jeszcze siedzi u mamusi. Może poprostu tak z przejedzenia. No mam nadzieje. Moze lepiej pojedz na IP i niech zrobią Ci KTG abyś była spokojniejsza.

Kotuska wcale jakiś drobny nie jest Twoj dzieciaczek wiec sie nie martw, moja niuńka w 26+6 ważyła 986g, też myślalam ze malo, a juz w 30+4tc 1615g. Najważniejesze że przepływy są dobre i maluszek dostaje wszystko co mu potrzebne :). A z tymi zdjęciami 3D to te nasze dzieciolki nie chca coś wspólpracować. Choć moja ostatnio tak sie wiercila na wizycie ze podejrzewam ze zdjęcie wyszlo by super, to dr stwierdzil ze nie zrobi 3D bo ostatnio robil hehe.

Kurcze a słyszałyście w Informacjach mówili jak gdzieś w PL położna przyjmowala poród w Boże Narodzenie i niosąc juz urodzone dzieciątko noga jej sie powinęła i upadła upuszczając to dziecko? Bosheeee cos strasznego, na szczęście skończyło sie chyba tylko na złamaniu rączeku dzieciątka, a tak malo brakowalo do tragedii :-( ... Powiem Wam że nieraz oglądając ten program Porodówka sobie tak myślalam ze jakby tak obca kobieta ( tu położna) upuścila moje szczęscie to chyba bym zabila, wiem ze to wypadek, no ale krok od tragedii.

Ostatnia edycja:
reklama
Moj w27t0 ważył 1200 niecałe a 4 tyg pózniej 1680 wiec teraz malo przytył ale tez Mało jadłam , Wiec Kotuska spokojnie u ciebie na pewno przez dietę .
Montana no ja mysle ze Franio jedzcze posiedzi !!!!!!!! Ale juz umyłem
Klapki pod prysznic i drugie i spakowalam koszule, majciochy i skarpeciochy do woreczka zeby M
Nie musial szukać hahaha
Wzięłam mojego przyjaciela buscopana ale cos
Kiepsko , przechodzi na chwile a potem znowu , cos czuje ze po horrorach (serialach )i jak wróci moj M to pojade do szpitala jak nie przestanie bawić sie ze mną to cos :) tak dla Świętego spokoju póki moj lekarz ma dyżur

A Co do zdjęcie 3/4 D to nasze dzieciaczki są mądre i wiedza kiedy sie schować Franek Miał Tak samo :) mowię wam one są w zmowie :P żebyśmy Mogły ponarzekać :)

Genna, no lepiej pojechać do szpitala szczególnie jak twój dr ma dyżur. Niech zobaczy czy nic się nie dzieje. Franio niech jeszcze siedzi w brzuszku.

Mundek, twój maluch nie chce być rok w tył może i poczeka do 1.01 ;)

Genna mam nadzieję, że Franio jeszcze sobie podrośnie w brzuszku, niech sobie nie żartuje tak. Wózek, który wpadł mi w oko to tako jumper light - JUMPER LIGHT : Jumper LIGHT zestaw 2w1 (sama gondola ma funkcje kołyski ;-) )

Mundek trzymam mocno kciuki abyś nie musiała się męczyć. Niech synek nie czai się tak, jak ma się rodzić to na całego a nie taki niezdecydowany ;-)

Magda u mnie cały czas Twój suwaczek dobrze działał... dziwne :eek: Gdybym miała troszkę większe mieszkanko to też bez wahania robiłabym chrzciny w domu a tak to sama jeszcze nie wiem czy wciskać ludzi, czy raczej na luzie do jakiejś restauracyjki. U nas będzie chyba tylko 13 osób wliczając mnie i męża

Kotuska moim zdaniem Twój synek ma słuszną wagę, taką akurat, nie za dużo, nie za mało. Poza tym, intensywny przyrost jak sama wiesz, jest na sam koniec cięży, więc nie smutaj się ;-)

Co do wyprawki to wczoraj zaszalałam troszkę na stronie smyka :laugh2: Kupiłam sobie sweterek i bluzkę (ciążowe), a dla Aluśki paczkę bodziaków, otulaczki i kocyk. Fajne przeceny mają :tak:

Jak tam Wasze zwierzaki znoszą sylwestra? Moja strasznie panikuje i serce prawie wypluwa, dlatego od dziś jest na relanium. Oby pomogło, bo to co zawsze dostawała to raczej wzmagało jej panikę.

Jeszcze chciałam Was zapytać jakie wybieracie foteliki samochodowe? Czy te posiadające crash-testy czy np z firm od wózków bo nie wiem czy decydować się na fotelik Tako czy np maxi cosi?

Smerfeta rozumiem ze relanium to pozostałości po tobie psina odziedziczyła? :) moj M wlasnie wrócił od weterynarza z dawką szczęścia dla Czesława :) my zdecydowaliśmy sie na fotelik z atestem i pasujący do bazy isofix , chyba bedzie recaro, bo koleżanka pożyczyła mi nosidełko-fotelik ale żadna baza nie pasuje , fotelik tez od wózka , bebe beni, nawet nie słyszałam o czymś takim.....a ja sie zbieram ......

Ostatnia edycja:
Smerfeta moj pies w sylwestra strasznie sie boi i wchodzi pod duze lozko u mojej mamy spod ktorego z zadnej strony nie mozna go dosiegnac ;) 3 lata temu dalam mu leki przepisane przez weterynarza i myslalam, ze nie wyjde z domu bo widok byl okropny. Odjelo mu wladze w nogach i slanial sie po pokoju jeszcze bardziej przestraszony. Moja pani weterynarz mowi, ze najlepsza metoda to wziac psiaka na kolana i glaskac, zeby czul sie bezpiecznie. Tak wiec moja mama ma misje na sylwestra ;)

Mundek chyba to oczekiwanie trudne jest, co nie? Ale do 01.01 juz niedaleko:) &&&&&&&&&

Kotuska Dzidzius jest pięknych rozmiarów, nie daj sobie wmówić, ze coś jest nie tak. Urośnie w swoim czasie, ma jeszcze duzo tygodni.

Smerfeta ja zainwestowalam w fotelik z bazą izofix tyle samo co w wozek. Mam z firmy Cybex, wszystkie testy z górnej półki. Nie zaryzykowałbym kiepskiego fotelika.

Smerfeta, a jaki kolor wybieracie?
Suwaczek raz działał raz nie więc na nowo zrobiłam ;)
Fotelik mamy maxi cosi bo jakoś bałam się brać tako mimo iż w cenie samego fotelika maxi cosi można z tako mieć fotelik z bazą. Bezpieczeństwo dziecka przede wszystkim ;)
Nasza psina śpi i nie reaguje na nic :) jak niedźwiedź hahahaha

Genna slusznie ze masz zamiar wybrac sie na IP. Na pewno jest wsystko dobrze ale lepiej to sprawdzic i spac spokojnie :-) .

A ja kupilam fotelik z kompletu wozka, to jest taki sam jak ma Tako, kumpela ma identyczny z zestawu wlasnie Tako. Moj sie upieral na Maxi Cosi ale w sklepie nam sprzedawca doradzil by wziac ten gdyz tez przeszedl odpowiednie testy no moze nie ADAC ale inne i jest tez bezpieczny.

A moja psina tak sie boi petard ze ucieka do toalety i kladzie sie w brodziku heh, biedna, szkoda mi jej. Ale ze jutro zostajemy z M w domku to bedzie z nami wyjatkowo lezec w lozku. A co tam pozwole jej ten jeden raz :-D

reklama
Magda my planujemy chrzest na sierpień albo na maj bo nie ma komuni wiec lokale beda tanie.

Bziumelka w maju komunii nie ma? w tym (2014) roku nie było bo przesunęli o rok komunie, w 2015 roku dwa roczniki mają razem,będzie zatrzęsienie w lokalach :szok:dlatego ja robię Adzie albo w kwietniu albo w czerwcu bo u nas nie ma w żadnym lokalu miejscu już na maj.
U mnie jak teściowie przyjadą to będzie ok 24 osób. U siebie w mieszkaniu nie mam gdzie 10 osób posadzić a co mówić o 20 heheh, tylko lokal zostaje...i 2 tys pękną

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry