• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Montana dziecko ubiera sie jakos o jedna warstwe wiecej niz siebie...ja rodze w kwietniu lub koncem marca i malego na wyjscie ubiore w body połspiochy i na to dresik taki juz kupulam dosyc ciepły no a jak bedzie zimno bardzo to owine kocem lub co:)

Genna fajnie ze torba juz gotowa tez juz bym chciala miec to za sobą:)

a moze glupie pytanie zadam ale prałyscie ciuszki w automacie??
i kosmetyki dla maluchow jakich firm kupilyscie?? jest jeszcze gdzies ta lista co do spzitala wziasc??

reklama
Medalikara, wizyty mam cały czas co 3 tygodnie. A teraz się okaże. Możliwe że za tydzień kolejna a później po terminie to chyba co 2~3 dni.

Montana, ja mam przygotowany pajacyk i kombinezon na wyjscie ze szpitala oraz dwa kocyki gruby jak będzie mróz i cienki jak będzie na plusie ;)

Genna raczej puszki będą dla mnie zakazane :-D bo palec na krawędzi puszki rozwaliłam. Widzę, że masz już wszystko, ale Ci szybko poszło, moje gratulacje :-D Widzę, że dla siebie masz walizkę, muszę dziś spytać swojej położnej co preferują u mnie w szpitalach, czy też może być walizka. A dla Ali to chyba zwale pomysł od Magdy i spakuje torbę od wózka ;-)

Ktoś jeszcze pytał o listę do szpitala. Tą akurat mogę tu wkleić więc wklejam :) (o widzę że Joasia ;-) )

DOKUMENTACJA:

1. Dowód osobisty
  2. Dowód ubezpieczenia
  3. Karta ciąży
  4. Określenie grupy krwi (oryginał)
  5. Zaświadczenie o ukończeniu SR jeśli jest

TORBA NA SALĘ PORODOWĄ
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]1-4 włożyć w kolorową reklamówkę!
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
1 pielucha typu Pampers
  1. Ubranko dla noworodka (pajacyk, czapeczka, niedrapki)
  2. Kocyk
  3. Chusteczki do pupy
  4. 1 koszula nocna (najlepiej stara)
  5. Szlafrok
  6. Zestaw ENEMA
  7. Klapki pod prysznic
  8. Przybory toaletowe
  9. Papier toaletowy
  10. Woda mineralna niegazowana
  11. Gumka, szczotka do włosów
  12. Skarpetki
  13. Pomadka ochronna
  14. Myjka i ręcznik
  15. Telefon z ładowarką
NIEZBĘDNE RZECZY DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ PRZY PORODZIE:

1. Obuwie zmienne (klapki)
  2. Aparat foto
  3. Stoper (aby partner mógł mierzyć odstępy między skurczami)
  4. Kartka, długopis

TORBA NA POŁOŻNICTWO
(ZOSTAJE W AUCIE):

1. 2 koszule do karmienia
  2. Szlafrok
  3. 2 ręczniki
  4. Ręcznik papierowy
  5. Papier toaletowy
  6. Przybory toaletowe (szczotka, pasta, mydło, myjka, grzebień)
  7. Tantum rosa + butelka
  8. 2 staniki do karmienia (jeden bez fiszbin)
  9. Wkładki laktacyjne
  10. Majtki poporodowe (jednorazowe z siateczki (nie kupować z ceratki bo się wszystko maże w środku)
  11. Krem na brodawki
  12. Podpaski (typu Bella) 2 paczki
  13. Jednorazowe nakładki na toaletę
  14. Podkłady na łóżko (jak do przewijania - aby położyć na łóżko do spania żeby nie pobrudzić pościeli)
  15. Woda mineralna
  16. Drobna przekąska
  17. Sztućce, kubek
DLA DZIECKA

1. 20 pieluch jednorazowych
  2. Mydełko, oliwka, krem do pupy
  3. 3 zmiany ubranek (pajacyki)
  4. czapeczka, skarpetki, łapki niedrapki,
  5. Rożek
  6. Kocyk
  7. Pieluchy tetrowe
  8. Ręcznik do kąpieli
  9. Chusteczki nawilżone

NA WYPIS ZE SZPITALA
(TORBA ZOSTAJE W DOMU MĄŻ DOWIEZIE)

1. Ubranie dla Ciebie
  2. Fotelik samochodowy
  3. Kocyk
  4. 2 pieluchy tetrowe (do nakrycia w foteliku przy wynoszeniu z oddziału)
  5. 2 pampersy
  6. Ubranko (ciepły pajacyk + kombinezony, czapka, rękawiczki)

Smerfeta, spóźnione ale szczere życzenia, wszystkiego najlepszego, przede wszystkim łatwego rozwiązania i mnóstwa przespanych nocy;-)
szczerbatka, Tobie też wszystkiego naj, najlepszego, szybkiego porodu, zdrowego maluszka i przespanych nocy:)
Ona, niech synek zdrowo rośnie i wszystkiego najlepszego dla Was z okazji skończenia miesiąca:) Przystojniak rośnie i domyślam się, że zajmuje dużo czasu, dlatego nie masz czasu na forum:)
Genna, super, że macie już wyprawkę z głowy i zdecydowaliście się na wózek:)

pisałyście o zgadze, odpukać, ja narazie mam spokój. Po przejściach w święta narazie dała mi spokój. A też kiedyś nie wiedziałam co to jest. Mam nadzieję, że już nie wróci.

Co do wyprawki, to chciałam trochę zacząć kupować, ale tego jest tyle, że nie mogę się tym zająć. Aż wstyd się przyznać, ale jak myślę o tym to aż głowa mnie boli. Co innego ubranka - mam tego sporo ale jeszcze kilka szt muszę dokupić i mam malutko na 68cm, ale to kupię po porodzie pewnie.
I jeszcze czas pomyśleć o szkole rodzenia. Mam czas lenia i nic mi się nie chce. Może ta pogoda tak na mnie działa.

Ostatnia edycja:
Ewelina mi na szczęście dłonie nie puchną aż tak zeby było to widoczne ale pierścionkow juz nie noszę bo troszke sie odznaczały :P biedne jestemy na koniec ciazy :( dobrze ze fryzjer i kosmetyczka mogą nas troszke ulepszyć haha. Fryzjera mam
W piatek wiec juz tłumaczyłam Franiowi ze musi troszke poczekac aż mamusia sie zrobi hahaha , kosmetyczka juz była w sobotę , z dostawą do domq na szczęście :)
DIsiaj jedziemy po fotelik z bazą , adaptery do wózka i po materacyk i koniec zakupów :) pewnie bedzie mi brakowało zakupów :P

Smerfeta dziekuje i wszystkiego najlepszego dla Ciebie :)

U mnie cisza spokój, w czwartek,kolejne ktg, jeśli nic sie nie wydarzy, to najprawdopodobniej w poniedziałek do szpitala mam sie położyć, ale to jeszcze nie na 100%.

Nogi w ciazy spuchły mi raz i było to po tańcach sylwestrowych, rzeczywiście wyglądało to kiepsko. Natomiast w nocy drętwieją mi ręce.

Dzis mąż zabiera mnie na randkę ;)

reklama
I po wizycie. Cisza, spokój. Mam przyjść 26 jakbym jeszcze się nie rozpakowała do tej pory i 27 do szpitala wtedy. Dr zaprasza do porodu w piątek lub niedzielę bo ma dyżury ;) Miałam USG i wszystko dobrze, młoda ułożona prawidłowo. Ma zielone światło do wyjścia a wręcz nakaz eksmisji :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry