reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Smerfeta to my mamy ten sam termin prawie ja mam na 2 kwietnia. 4 tyg nam zostały do terminu, wiec mysle ze jakby trzeba było ciac to dzieciaczki dadza rade!! kurcze ale na pewno wszystko bedzie ok, moze sprzet nawala a moze dzidzia była tak ułozona ze nie dało sie dokładnie pomierzyc, sprzete sie myla+-300 g
piszcie dziewczyny co u WAS

reklama
Kurczę Dziewczyny na samej koncowće, a takie problemy. &&&&&&&& za Was bardzo mocno.

Ja byłam dzis w luxmedzie. Wiec po usg wszystko ok. Dzidzius jest dokładnie w terminie, lozysko dojrzałe, wody plodowe ok, synek przytulony główką do wylotu, ale sie w kanał jeszcze nie wkręcił. Dzidziol duzy i dojrzały. Na tym USG wyglada z pomiarów na 3650g, czyli całkiem fajna waga. Czekamy na skorcze, możemy rodzic od razu.... Tylko młody nie chce wyłazic. Zalecenie - sex! A męża brak, juz mu powiedziałam, ze ide do sąsiada, to sie obraził. Hahahaha.... I kręgosłup mnie coraz bardziej boli. I tyle.....

Kotuska ja nawet nie wezmę wszystkich rzeczy poporodowych tylko takie bardziej dresy bo nie cierpię cały dzień w piżamie w szpitalu siedzieć. Nie wiadomo co zadecyduja w szpitalu i kiedy, oni lubia się ociagac. W domu wszystko przygotuję... albo u rodziców bo mąż tez nie jest w stanie mi dowozic... chyba ze pozyczymy plecak turystyczny ;)

Joasia właśnie lekarze mówili ze dziecko bardzo ładnie ułożone i łatwo robić wszystkie pomiary

Agaawa to Piotrusia waga idealna :)

Smerfeta patrze teraz, ze moj post napisany do Ciebie w drodze ze szkoly rodzenia w ogole sie nie wkleil :( Mysle, ze u Ciebie to kwestia bledu pomiaru. Wystarczy, ze przesunie sie 1 mm kursorem na usg i jest 300 g roznicy. U mnie tak bylo bo lekarz zmierzyl i stwierdzil, ze jest za duzy wiec odczekal chwilke, zrobil drugi pomiar i bylo 300 g mniej. Tak wiec nie zamartwiaj sie, wazne, ze jestes pod stala opieka i w najgorszym przypadku skonczy sie cc a to przeciez zadna tragedia. Bedzie dobrze, musi byc :)

Kotuska nieciekawie z tymi Twoimi cukrami, myslalam, ze insulina pomoze. Ale nie ma sie co martwic, jak wiadomo z jakim wrogiem sie walczy jestesmy na wygranej pozycji :)

Agaawa waga super :) czekamy na Piotrusia.

Kasik, masz racje, z tym że nawet moja diabetolog nie wie za bardzo co zrobic. Bo insulina raz działa a raz nie. Twierdzi ze to hormony sie rozszalały i nie wiadomo jak nad tym zapanowac. Jedynie zakonczyc ciąże.

Kotuska napatrzylam Sie trochę na patologii i tak jak Kasik pisze najpierw bedą próbowali unormowac , ale odrazu mowię szpitalna dieta cukrzycowa szału nie robi :p zalecane dożywianie sie odpowiednie :p dla dziecka rzeczy nie bierz , przygotuj o w razie co mam dowiezie :) bedą dzieli cie trzymać do 38 tyg pod kontrola o zaraz w pierwszym dniu zrobią CC :)

Smerfeta pamiętaj ze na obchodzie trzeba sie zaprezentować wiec nawet u nas piżamy 2czesxiowej nie mozna było miec , ja miałam ale z długą koszulą wiec na obchod gacie w dół :) i nie bierz nic dla dziecka, dla siebie po porodzie tez nic , M lub ktos dowiezie . Bedą chcieli cie poobsereowac i bedą dawali ci "orężadke" tako specjalny napój ktory powoduje wymuszony wzrost dziecka , mozna tezy to brać w domq w w szpitalu jak sie oszczędzasz i leżysz to lepiej działa, jedna dziewczyna miała za mały płód co do wieku ciazy i to brała , wzięli ją w 36 tyg na rozwiazanie ale dlatego ze ciśnienie jej szalało wiec spokojnie kochana, jest szansa ze wyjdziesz jeszcze do domq :)
A co z okulistą bo chyba cos mi umknęło ?

Agawa ale Masz uparciucha w brzuchu :) Piotruś czeka poprostu az tata z delegacji wróci :)

My dIsiaj byliśmy u neurologa i wsYstko z młodym ok troje na wyrost szpital stwierdził hipotrofią wewnątrzmaciczną bo neurolog stwierdził ze dobrE ważył wiec chyba woleli sie zabezpieczyć ze wywołali poród szybciej niz planowane, jutro czeka nas okulista a w maju poradnia audiofoniczna , to i tak super termin bo gdIe indziej np do okulisty dziecięcego terminu na przyszły rok a do neurologa były na lipiec :( no
Masakra i weź skontroluj noworodka w wieku 6 miesięcy .
pan myszka jutro kończy miesiac :) kiedy tobzleciało :)
A wiecie ze ja jeszxze mAm Ślady na rękach po wenflonie po szpitalu?!?! Kurde juz miesiac !!!!!

Dobranoc dziewuszki :)

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry :) Mysialam wstac wczesniej, zeby zrobic wyniki bo u nas pobieraja krew tylko do godz 9. Znowu stowka pekla ale mam nadzieje, ze to juz jedne z ostatnich badan. Teraz na spokojnie sniadanko :)

Do góry