reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
My tez mamy tego misia, wydaje mi sie ze nie tylko na kolki... Ale tez (głownie wg mnie )na uspokojenie dziecka, do usypiania . Z tego co wypowiadały sie dziewczyny ktore go stworzyly jest oparty na teori 4 trymestru wg doktora Karpa.. :-) smerfeta wklejała raz filmik z jego technikami .

Na jakimś forum mamusiowym czytałam, że jednej mamusi synek nie zaśnie bez szumisia i po jedzonku miś jest zawsze w łóżeczku, uspokaja i usypia :-)

Na jakimś forum mamusiowym czytałam, że jednej mamusi synek nie zaśnie bez szumisia i po jedzonku miś jest zawsze w łóżeczku, uspokaja i usypia :-)

Aisa u mnie tak jest, jak napisałas. Działa na każdy rodzaj płaczu, a przede wszystkim do usypiania Piotrusia. Mamy rytuał - kapiel, karmienie i myk do lozeczka gdzie puszczam szumisia. Mały automatycznie oczki zamyka, czasem, jak miał gorszy dzien, to jeszcze śpiewam mu kołysanki na tle tego szumu i zasypia w 5 minut. My przed snem nigdy nie bujamy i nie nosimy na raczkach. Takze dla nas to super zakup był.

To fakt, że szumiś piękny nie jest, ale jeśli jego działanie przynosi efekty, to ja kupuję :-).
Kasik spróbuj z szumisiem jak Agaawa pisze, może Juniorowi będzie się podobało :-)

A mi sie on podoba :)

Od 4 rano boli mnie brzuch z przerwami ale to bardziej bóle podbrzusza słabsze niz na okres. Mam nadzieje ze to nie juz . Skurczy chyba nie da sie nie zauważyć co nie ??

wczoraj padłam po 20.00, ale nareszcie się wyspałam:)
Aisa, leżeć nie muszę, bo jakby poród się zaczął, to nikt go nie będzie powstrzymywać. Jedynie sama chcę poleżeć dziś, żeby nie rodzić zaraz, bo mąż musiał jechać do pracy. A sama na porodówkę nie bardzo chcę jechać. A od jutra normalnie będę funkcjonować i sporo chodzić. Szyjka praktycznie cała skrócona, to moze pójdzie szybko :)

Liskka, jeśli bóle ustępują po zmianie pozycji, czy np no spie, to są przepowiadające. Ja je mam od tygodnia i już są coraz mocniejsze. Wczoraj musiałam no spę wziąć żeby spać normalnie, bo w nocy bym się budziła co chwilę. A na ktg miałam baardzo słabiutkie skurcze - to chyba te przepowiadające, bo brzuch mi się spinał co jakiś czas.

reklama
Anulla28, wzięłam prysznic i przeszło . Od dwóch godzin nic nie boli , mogłam sie przespać. Wczoraj w nocy miała podobne ale trwało to pol godzinki tylko. Pewnie tak jak piszesz przepowiadające to mogą byc bóle, ale dobrze ze jutro mam ktg. A właśnie moj M tez dziś w pracy ale musiał jechac do innego miasta 4 godz od nas wiec w razie czego cieżko mu było by wrócić super szybko, miał dylemat rano czy jechac ale stwierdziliśmy ze to chyba jeszcze nie to. Tez dzisiaj leżę i nic nie robię, do 16:20 musi byc spokojnie bo wtedy wraca M.

Ostatnia edycja:
Do góry