• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Madzialenak , myslisz tak jak mój mąż , ostatnio stwierdził , że biorąc pod uwagę rozmiary mojego brzucha lekarz pewnie się pomylił i będa bliżniaki , ale nie jest 1 szkrab.
Aisha dotychczas przytyłam 10 kg ,a 4 od ostatniej wizyty , więc opr słuszny jak najbardziej , ale było po drodze kilka imprez i może to ich skutek.
kate , mi tez piersi nie urosły jakoś strasznie , ale mysle , ze to nie powód do zmartwień , przynajmniej nie będziemy nosić pomiędzy nimi pępka, tylko medalik:)

Cześc dziewczyny,

Mam do was pytanie odnośnie wagi bo widzę, że jesteście dobrze zorientowane. Ja teraz zaczynam 18 tc przytylam 2 kg, w poprzedniej ciąży w 17 t wazyłam już 3 kg więcej. Martwiłam się, że to chyba za dużo a teraz jak czytam w necie to chyba za malo. Wizytę mam dopiero 07.03 i nie mam jak się dopytac a martwie się, że jak będzie mi za mało wagi przybywac to moge zaszkodzic rozowjowi maleństwa.

Misia- jak dobrze pamiętam to mieszkasz w domu. Powiedz mi czy Twoja mała będzie miała pokój z łóżeczkiem na piętrze? Pytam bo sama mam mieszkanie dwupoziomowe i niestety sypialnie mam na górze co przy pierwszym dziecku było dla mnie problemem. Latałam jak torpeda góra -dół jak tylko mała zakwiliła co mnie dobijało. Teraz jestem wygodna i zastanawiam się nad drugim łóżeczkiem (turystycznym) na dole tylko te łóżeczka to strasznie dziadowskie mi się wydają.

kiwisia z tą wagą to też różnie bywa ja mam na dzień dzisiejszy + 4,5kg i lekarz mówi że ok i że jeszcze spokojnie do +10 czy +12kg dobiję więc się nie martw...;-)

Qrcze to z tego kalkulatora faktycznie wynika, że ważę za mało min. dla 16 tyg. wynosi 57,9 a ja w 18 ważę 57. Nie mam apetytu, jak zjem "dużo" tzn śniadanie jedna kanapka+obiad z dwóch dań+ kanapka na kolację to w nocy nie mogę spac. Mdli mnie i mam wrażenie jakbym zjadła woła z kopytami tak mi ciężko na żołądku (nie jem późno, ostatni posiłek koło 19). Najchętniej to jadlabym same kanapki z białym serem - po nich czuje się OK i jakoś tak bez wstrętu je zajadam, mięso jem na siłę.
Misia - u mnie niestety łóżeczko tradycyjne odpada bo nie mam na tyle miejsca na dole. Salon mam dosyc mały i postawienie gdzieś łóżeczka tak żeby nie przeszkadzało byłoby nie lada sztuką, turystyczne ma kołka łatwo nim przejechac i złożyc żeby nie przeszkadzało.
Zostaje mi kuchnia bo tam miejsca mam dużo i w zasadzie obecnie spędzam tam sporą częśc dnia pichcąc dla mojej rodzinki ale jakoś tak mi nie pasuje maleństwo w oparach z garów trzymac.
Jakby kótras z Was mogła polecic jakieś fajne łóżeczko turystyczne to bylabym wdzięczna. Ja mam łóżeczko po Weroniczce ale badziew od nowości tak śmierdział, że materac poleciał do kosza i użyłam go tylko raz bo obawiałam się o zdrowie dziecka. Chyba pojadę do sklepu i będe obwąchiwac te łóżeczka - kupięe to, które nie będzie śmierdziec jak beczka butaprenu.

reklama
Misia - OK, wszystko wyszło OK.
Malutka nadal jest dziewczynką :-) Wszystkie mierzone parametry (a wiesz, że jest ich mnóstwo) są w porządku - bardzo się cieszę.

Szyjka długa i zamknięta ale łożysko na przedniej ścianie i nisko - więc na dzien dzisiejszy cc. Mam się oszczędzać (a niby co robię od grudnia?), nie dzwigać.
Odebrałam też wyniki krwi i moczu - też OK. To co było ostatnio poza normą nadal jest - reszta w normie!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry