• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

dlaczego? ze względu na możliwość uczulenia? i jak wtedy, miesiąc na indyku, ryżu i marchewce na wszelki wypadek? :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Tak z tego względu. Jak się dziecko urodzi to dopiero spróbować coś mlecznego aczkolwiek mi pediatra powiedziała teraz że lepiej zebym jadła przetworzone mleko teraz czyli np. Jakieś jogurty i obserwować małego. Ale pod koniec ciąży ponoć jest silnie alergizujace .

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry dziewczyny. Chociaż tu u mnie pogoda taka beznadziejna, że powinnam powiedzieć chyba dobry wieczór (tak ciemno jest). Chciałam zapytać czy któraś z Was kompletuje jeszcze wyprawkę dla dziewczynki? Mam mnóstwo firmowych ciuszków, tylko po mojej córeczce (nie kupowałam nic używanego) więc są bardzo zadbane. Na olx mam dwa ogłoszenia z tymi najmniejszymi ubrankami (50/56) jeżeli byłybyście zainteresowane to zapraszam. A to co nie jest wystawione to mam sfotografowane i mogę w każdej chwili wysłać zdjęcia na maila lub wstawić na olx.
Link do: Ubranka dla małej dziewczynki (bluza, body, piżamka)
Link do: Ubranka dla dziewczynki (piżamki/pajace, body, spodenki)

Tak z tego względu. Jak się dziecko urodzi to dopiero spróbować coś mlecznego aczkolwiek mi pediatra powiedziała teraz że lepiej zebym jadła przetworzone mleko teraz czyli np. Jakieś jogurty i obserwować małego. Ale pod koniec ciąży ponoć jest silnie alergizujace .

obecne podejście do karmienia jest takie, żeby jeść wszystko w granicach rozsądku. Alergeny spożywane podczas ciąży obniżają ryzyko reakcji alergicznej u dziecka po urodzeniu.

Jeśli dziecko będzie miało po czymś problemy to szybko wyczaisz potem :-) przerabiałam

obecne podejście do karmienia jest takie, żeby jeść wszystko w granicach rozsądku. Alergeny spożywane podczas ciąży obniżają ryzyko reakcji alergicznej u dziecka po urodzeniu.

Jeśli dziecko będzie miało po czymś problemy to szybko wyczaisz potem :-) przerabiałam

Ja mam znajomych, których córeczka ma mega silne atopowe zapalenie skóry :( odwiedzili już chyba wszystkich specjalistów w PL i wniosek jest taki, żeby właśnie jeść wszystko w ciąży co może uczulać - tak jak mówi Lile, więc ja jem i nawet do miodu się zmuszam choć go nienawidzę ;) to podobno znacznie zmniejsza ryzyko alergii po urodzeniu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam znajomych, których córeczka ma mega silne atopowe zapalenie skóry :( odwiedzili już chyba wszystkich specjalistów w PL i wniosek jest taki, żeby właśnie jeść wszystko w ciąży co może uczulać - tak jak mówi Lile, więc ja jem i nawet do miodu się zmuszam choć go nienawidzę ;) to podobno znacznie zmniejsza ryzyko alergii po urodzeniu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja miodem się objadam bo pogoda taka że pewnie zaraz coś złapie tym bardziej że moja córa coś już niewyraźna jest :-/
A młody lubi słodkości :-D

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do mleka to mnie położna na zajęciach w szkole rodzenia powiedziała że powinno się je odstawić najpóźniej miesiąc przed porodem

1476000218623.jpg

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1476000218623.jpg
    1476000218623.jpg
    72,3 KB · Wyświetleń: 274
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć