K
kinia83111
Gość
Nie. Brutto to na pewno ze wszystkimi składkami. A netto to już tyle ile masz do ręki. Na bankA nie jest tak ze brutto jest na rękę po odliczeniu podatku itd?
bo teraz ja juz głupieje![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Nie. Brutto to na pewno ze wszystkimi składkami. A netto to już tyle ile masz do ręki. Na bankA nie jest tak ze brutto jest na rękę po odliczeniu podatku itd?
Nie, netto jest na rękę :-)A nie jest tak ze brutto jest na rękę po odliczeniu podatku itd?
Ja wyczytałam ze dochód trzeba wpisać z pitu. Pytanie za który rok ? bo była informacja ze jeśli w 2016 chcesz becikowe to dochód z 2014. Nie było informacji czy nowego członka rodziny tez sie liczy ? ale mam wniosek już wydrukowany i tam jest info żeby wpisać wszystkich w rodzinie wiec chyba tez. Trzeba by sie kogoś mądrego zapytać bo wiele jest niejasności jak dla mnie. Mamy na to 12 miesięcy od narodzin wiec maluch już jest tak ? ale z drugiej strony jak by brać dochód z poprzedniego roku to tylko ja i M.A noworodka tez sie wtedy wlicza do tego? Czy tylko licza mnie i meza przy becikowym?
Premie tez chyba wliczaja?
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Ternin z om 13 listopada a z usg 10 ☺ co do szczegolow porodu to jeszcze jest wiele zamieszania wczoraj tu dokladnie opisywalam wszystko. 25.10 mam wizyte i zamierzam wtedy ostatecznie zamknac temat odnosnie jaki porid i gdzie bo ta koncowka ciazy u mnie cos ma wiele zawirowan z tym zwiazanych ☺Martini a my idziemy łeb w łeb. Denerwujesz sie już ? ja mam masakrę. Rozniosę chyba zaraz coś. Na kiedy masz termin ? Znasz już szczegóły porodu ?
A słyszałaś o zasiłku macierzyńskim ? Ponoć jak nie pracujesz to przysługuje Ci 1000 zł na rok. Dowiedz sie.Ja się ostatnio dowiedziałam ze możemy się ubiegać tez o 500 + na pierwsze dziecko. Bo mąż ma teraz 2100 brutto a ja nie pracuje. A nie może przekraczac 800 zł na osobę. Na 4 nie będzie. No i becikowe i kosiniakowe czy coś takiego to becikwe przez rok bo.jestem niepracujaca.
No to już tuż tuż. Ja mam z on na 3.11. Ale że cc to równy tydzień przed terminem gin chce zakończyć. Wierze ze już masz nerwy. Tym bardziej ze nie wiesz jeszcze co i jak. Ale mam nadzieje ze 25 dowiesz sie wszystkiego i będziesz już tylko odliczać. Im bliżej tym więcej myśli w głowie.Ternin z om 13 listopada a z usg 10 ☺ co do szczegolow porodu to jeszcze jest wiele zamieszania wczoraj tu dokladnie opisywalam wszystko. 25.10 mam wizyte i zamierzam wtedy ostatecznie zamknac temat odnosnie jaki porid i gdzie bo ta koncowka ciazy u mnie cos ma wiele zawirowan z tym zwiazanych ☺
Tak.to.właśnie to kosiniakowe xzy coś takiego. Przy blizniakach to.67 tygodni. Or y jednym 53 chybaA słyszałaś o zasiłku macierzyńskim ? Ponoć jak nie pracujesz to przysługuje Ci 1000 zł na rok. Dowiedz sie.