• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hej dziewczyny - jak o ruchach piszecie - to ja poczułam konkretne ruchy (przy bliźniakach) w 20tc.
Teraz to tak szaleją że brzuch mi na boki chodzi - i czasami boleśnie kopną w żołądek albo żebra.
A że obaj są główkowo już położeni - to potrafią sobie urządzić trening na moich wnętrznościach :baffled:
A zaczynało się od łaskotania w brzusiu...wydaje mi się że w 13tc poczułam coś - ale moja lekarka mówi że to niemożliwe...ale COŚ czułam. No i mam oba łożyska na przedniej ścianie więc na początku słabiej odczuwałam ruchy.

reklama
Hej Dziewczyny,

Rozyczka, zapomnialam wczoraj pogratulowac Ci brzusia. Ladniutki i zgrabniutki :tak:

Aisha
, trzymam juz kciuki, abys uslyszala same dobre wiadomosci :-)

Dziewczyny , jutro mam zrobic krzywa cukrowa. Ta cytryne, o ktorej pisalyscie mam rozrzedzic z woda i taka miksture wypic po polknieciu glukozy?

Agapl...już krzywa robisz? ja mam to za 2tygodnie do zrobienia, czyli to będzie jakiś 22-23tc. jakie masz obciążenie? ja mam 75g no i 3 razy pobrać mam krew. tak sobie mysle, czy by nie można tego robic glukometrem...zamiast kluc się az 3 razy w zyle...:confused2:

Agapl z tego co wiem to cytryne się wkrapla bezposrednio do kubeczka z glukoza- nie zapomnij sobie kupic! bo ja poszlam bez, a okazuje sie, ze samemu trzeba kupic i przyniesc. Pielegniarka to rozpuszcza i Ci daje. Powodzenia zycze! :)

Hej
i u mnie jutro wizyta o 16.40 trzymajcie kciuki za moją szyjkę (bo z nią to nigdy nie wiadomo):-D

co do krzywej cukrowej miałam chyba w 24 tc i też zapomniałam kupić glukozy:zawstydzona/y: na szczęście w labo na takie przypadki byli przygotowani i za dopłatą ( 2zł) dawali swoją:-) aaa ja miałam 50 g

Miliaa, obserwujac forum tez mnie sie wydaje to badanie dosc wczesnie. Niestety nie wiem jakie mam obciazenie.Na skierowaniu nic nie mam napisane.Moze w labo maja jakies normy w zaleznosci od tygodnia ciazy.

Aisha, dzieki, bylam dzis w labo po pojenik na mocz i nic mi nie mowil o wlasnej glukozie. hmmm zobaczymy jutro.

Dorex, trzymam kciuki za wizyte i Twoja szyjke :-)

reklama
Agapl...ale to musisz glukozę w aptece kupić... Może na skierowaniu masz napisane sama glukozę, co oznacza, ze po prostu badasz sobie sam cukier na czczo, narazie bez obciążenia. Też do 12tc musialam zrobic takie badanie :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry