• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

jestem:-)
u nas wszystko ok, mała ma 1970 g, widziałam ją na 4D i lekarz stwierdził że wykapany tatuś:zawstydzona/y: (mama zazdrosna):-D
u mnie szyjka dzielnie trzyma, na wadze nadal + 7,5kg więc nie ma źle:-)
następna wizyta 24.04 czyli za 2 tygodnie:tak:
dziękujemy za kciuki - to działa:tak::-D

reklama
Dziewczyny pomocy bo ja nie wiem co o tym wszystkim myslec... Wszedzie czytam ze bycie w ciazy nie boli a u mnie to jest bol codziennie. Klucia w macicy, jajnikach (hiperka) bole zoladka, jelit... Przejde sie 5 minut i brzuch mi rosnie ze wygladam jak w 6 miesiacu... Tez tak mialyscie? Najbardziej sie boje tego klucia.... A teraz boli mnie jak na okres. Odkad jestem w ciazy to nie mialam dnia wytchnienia. Jestem zmeczona i przestraszona ze cos jest u mnie nie tak... Moze krwiaki w macicy bo mam, albo po operacji macicy zrosty... Ja nie mam pomyslu co to...

Milagros niestety powiedzenie "ciąża to nie choroba" nie zawsze ma odzwierciedlenie w życiu. Jeśli lekarz mówi, że u Ciebie wszystko ok to te bóle są normalne. Niebezpieczne są skurcze ale to nie kłuje tylko spina. Musisz być dzielna i wytrzymać.

Ja dzisiaj odkryłam nową przypadłość. Cały dzień miałam wysokie ciśnienie. W szczytowym momencie kręciło mi się w głowie a ciśnienie 135/90 co w ciąży jest już niebezpiecznym poziomem. Mąż już zaczął mówić, że jak do wieczora nie spadnie to mnie na pogotowie zawiezie. Pomyślałam - boziu byle nie znowu szpital. Wiecie co mi pomogło? Położyłam się na prawy bok. Okazuje się, że za długo leżałam na lewym i stąd to ciśnienie. Po leżeniu 5 minut na prawym boku miałam ciśnienie 105/70 czyli jak w szpitalu. :szok: Ale co strachu się najadłam to moje...

Marcysiowa - nie masz się co martwić takim ciśnieniem - to nie jest wysokie ciśnienie - przy normie 120/80 odchylenie do 135/90 to nie patologia :) Więc głowa do góry!
My dzisiaj złożyliśmy łóżeczka (a kupiłyśmy te same) żeby zobaczyć czy wszystko jest ok :) Fajne są... i jak już zobaczyłam 2 rozstawione to jakoś tak do mnie dotarło że to coraz bliżej :szok:
U Was już rozstawione stoją??

Hej dziewczyny.
Gratuluje udanych wizyt Dorex i Kate
Mnie jakies 2 godz. temu zlapal bol po bokach tak jakby kosci miednicy, ciagnie mnie mocniej w okolicy prawej kosci od miednicy. Zadzwonilam na recepcje do swojego lekarza i czekam na odpowiedz. Wzielam nospe jakies 40 minut temu ale ból nie przeszedl jeszcze... Martwie sie strasznie, co to moze byc?:-(

Dorex gratulacje! cieszę się,że u Ciebie wszystko dobrze :-)

Milagros tak mi przykro,że ciąża dla Ciebie to tyle przykrości i bólu ... ja niestety nie potrafię nic Ci doradzić, życzę Ci abyś miała jak najmniej dolegliwości

Marcysiowa uff ... całe szczęście,że Ci przeszło - zmieniaj boczki i odpoczywaj a wszystko będzie dobrze :tak:

Różyczko u nas już dawno rozstawione i zakupy na razie w nich składam. Jak Ci się podobają? Dzisiaj rozmontowaliśmy obicia fotelików i przygotowane do prania leżą pod pralką. No i zaczynamy pranie ciuszków jak tylko ostatnia paczka przyjdzie.

reklama
Dorex- kurcze super wieści! Moja mała jak będzie tyle ważyć jutro to będzie cud...a ja już skonczylam 34 tydzien.... Świetnie ze wsio ok!

Milagros- no ja to samo mam, nie przejmuj sie i nie jedna z nas. Zawsze cos strzyka, boli, kłuje itd. Dopoki nie ma krwawienia i boli jak na @ mocnych to nic sie nie martw- wszystko gra! Macica sie rozciaga, Ty moze to dobrze czujesz. Niestety okres ciazy to wieczne stresy, szczegolnie w naszym przypadku, kiedy zwracamy uwage na najmniejszy szczegol. glowa do gory:)))

Marcysiowa
dobrze, ze cisnienie spadlo :) Mierz sobie co jakis czas teraz i nie martw sie, ja potrafilam miec takie cisnienie po 3 tabletkach ktore powinny je obnizac! ale dopoki nie przekracza 140/90 i sie nie utrzymuje to luzik :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry