misis188
Fanka BB :)
Oj z dala od Ukraińców. W szczyrku tez chyba jest fajnyBB mnie nie przekonuje i nie wiem czy tam są bicze, a na nich mi najbardziej zależało. Jeżdżę do Czechowic. Raz byłam w Skoczowie i masakra-sami Ukraińcy.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Oj z dala od Ukraińców. W szczyrku tez chyba jest fajnyBB mnie nie przekonuje i nie wiem czy tam są bicze, a na nich mi najbardziej zależało. Jeżdżę do Czechowic. Raz byłam w Skoczowie i masakra-sami Ukraińcy.
Wszystkiego co najlepsze i cudownych chwil[emoji11]Kochane jesteście DZIEWCZYNY ! [emoji173] Czekamy w izbie przyjęć
Dziękuję za życzenia:*
Balabym sie w jeziorze bo jak cos zlapiesz to moze byc nieciekawieKochane powiedzcie mi czy bedac w ciazy kompalyscie sie w jeziorze lub basenie. Lekarz pozwolil ale kolezanki nagadaly zeby lepiej nie ryzykowac i czegos nie zlapac. A jak to bylo u was
Przy takich upalach byloby to jak wybawienie![]()
Ja musialam w szpitalu obciac malej paznokcie bo miala bardzo dlugie i predzej by mogla zlapac zakazenie z porysowanej do krwi buzki niz po obcieciu.Ja spakowałam tetrowe pieluchy i bambusowe, gdyby dziecko ulewało, było bardzo gorąco i do owinięcia zamiast czegoś dużo cieplejszego, itp. Przyznam, że waciki też wzięłam, do ewentualnego przetarcia pupy zamiast chusteczkami. Mały płyn do kąpieli dla dziecka też mam, ogólnie rzeczywiście dzieci się nie myje ale są wyjątki (np.zielone wody płodowe). Mam też nożyczki do paznokci, bo taką radę koleżanki mi dały (niektóre musiały od razu pazurki obcinać). Wzięłam też krem do smarowania pupy i sól fizjologiczną w ampułkach.
My mamy tiny love. Juz 4 miesiace sie swietnie sprawdza i szczerze moge polecic. To pierwsze jest strasznie zabudowane i chyba krotsze? Nasza do dzis spi drzemke w nim (jeszcze sie na plasko miesci)Ja przyznam, ze upatrzyłam sobie ten pierwszy (kinderkraft). Nie kupiłam jeszcze, ale strasznie mi się podoba.
A Ty w Polsce rodzilas?@shaggy ja rodziłam 23.05 i dziecko w samym pajacu na salach poporodowych jest gorąco. U nas nie kąpią a położna w szpitalu nawet pupy nie kazała smarować. Takze ja tylko chusteczki nawilżone, pampersy i becik, pajace i wszystko. I to było najwygodniejsze. W domu kompałam w emolium od pierwszego dnia życia i tyle. Paznokcie sa tak miekkie ze same się skracają w pierwszych dniach.
Też obcinalam paznokcie bo miała strasznie długie i się drapala. Teraz też co 3-4 dni muszę.Wszystkiego co najlepsze i cudownych chwil[emoji11]Balabym sie w jeziorze bo jak cos zlapiesz to moze byc nieciekawieJa musialam w szpitalu obciac malej paznokcie bo miala bardzo dlugie i predzej by mogla zlapac zakazenie z porysowanej do krwi buzki niz po obcieciu.My mamy tiny love. Juz 4 miesiace sie swietnie sprawdza i szczerze moge polecic. To pierwsze jest strasznie zabudowane i chyba krotsze? Nasza do dzis spi drzemke w nim (jeszcze sie na plasko miesci)
TakA Ty w Polsce rodzilas?
Oj z dala od Ukraińców. W szczyrku tez chyba jest fajny
Do Jeziora nie weszła bym palcem nawetKochane powiedzcie mi czy bedac w ciazy kompalyscie sie w jeziorze lub basenie. Lekarz pozwolil ale kolezanki nagadaly zeby lepiej nie ryzykowac i czegos nie zlapac. A jak to bylo u was
Przy takich upalach byloby to jak wybawienie![]()
Zgadam sie w 100% .Nie wolno obcinac paznokci tak malym dzieciom, a juz na pewno nie w szpitalu. Jesli nie daj Boze zrobisz nawet minimalne drasniecie to w szpitalu moze zlapac przerozne zakazenia...
U nas bylo myju myju . 1 raz piguła a potem co dzień tata .Ja nie pakowalam a polozne nam mowily ze w 1mż zeby nie uzywac zadnych kosmetykow do kompieli. A w szpitalach tez jest różnie z kapaniem z tego co slyszalam. W jednych położne kapia dzieci a w innych nie
W tym gdzie chce rodzic tez kapia ale wiem.ze tak nie jest w kazdym.szpitaluU nas bylo myju myju . 1 raz piguła a potem co dzień tata .