• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
A jakie miałyście szczepionki na rota? U nas szczepi się rotavixem. Byliśmy dzisiaj na normalnym szczepieniu wg kalendarza i chcieliśmy też wziąść rota, ale pielęgniarka powiedziała, że najlepiej odczekać miesiąc. Nie wiem dlaczego, tak ponoć najlepiej. A nie wiem czy zmieszczę się w czasie bo to do któregoś tygodnia życia można szczepić a między jedną dawką a drugą jest odstęp 4 tygodni.

A jakie miałyście szczepionki na rota? U nas szczepi się rotavixem. Byliśmy dzisiaj na normalnym szczepieniu wg kalendarza i chcieliśmy też wziąść rota, ale pielęgniarka powiedziała, że najlepiej odczekać miesiąc. Nie wiem dlaczego, tak ponoć najlepiej. A nie wiem czy zmieszczę się w czasie bo to do któregoś tygodnia życia można szczepić a między jedną dawką a drugą jest odstęp 4 tygodni.
U mnie też rotavixem i normalnie miała to razem z 6w1 i pneumokoki

U nas jest rotateq i pierwsza dawka po skoncoznym 2mz, druga po 4tym mz, a trzecia po 6tym mz, trzecia nie pozniej niz w 26tyg. Rota to nie zywa szczepionka, nie ma sensu jej przekladac przynjmniej wg mijej pediatry, bo tez mialam obawy czy to nie za duzo na raz.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry