• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Muszę zrobić pomiary tych naszych klitek i przemyśleć sprawę. To nie jest takie proste jak się wydaje ;)
Szczerze, to nie chcialabym nauczyć malutkiej spać ze mną całe noce.. meza nie będzie w domu przez miesiąc A potem będzie wracał na 2 tygodnie to może być ciężko.. A z drugiej strony jak nie wziac do siebie takiej kruszynki??

Wiecie ile jest takich spraw o których już myślę i boje się jak to bedzie? [emoji85][emoji85][emoji85]
Wszystko zależy od tego jak będziesz karmiła. Jeśli kp to spanie z dzieckiem jest mega wygodne i jak dla mnie zupełnie naturalne 😃 dlatego nie ma co inwestować w wypasione łóżeczko. Lepiej kolejne łóżko kupić większe i wygodne.

reklama
Wszystko zależy od tego jak będziesz karmiła. Jeśli kp to spanie z dzieckiem jest mega wygodne i jak dla mnie zupełnie naturalne 😃 dlatego nie ma co inwestować w wypasione łóżeczko. Lepiej kolejne łóżko kupić większe i wygodne.
Ja na przyklad karmilam i odkładałam. Po to nam było to dostawienie do łóżka i obniżany bok. Balam się spać z mlodym jak był malusi, żeby go nie zgnieść. Dla mojej psychiki potrzebowałam jakiejś osłony, kokon byl już wystarczającą barierą.

Ja nie karmiłam długo kp A długo spaliśmy z Marcelina hi hi hi
Jak miała trochę ponad rok poszła do swojego pokoju , do łóżeczka budziła się ok 3 w nocy i wolała że chce do nas .
Na 2 urodziny dostała łóżko z ikei 90/200 i zakładam tam barierke i tam śpi. Dla mnie łóżeczko dziecięce to Max 2 lata potem tam ma strasznie ciasno.....
A na dzień dziecka tata przerobil łóżko z ikei na domek
IMG-20200529-WA0039.jpg
20200607_130114.jpg

Wszystko zależy od tego jak będziesz karmiła. Jeśli kp to spanie z dzieckiem jest mega wygodne i jak dla mnie zupełnie naturalne [emoji2] dlatego nie ma co inwestować w wypasione łóżeczko. Lepiej kolejne łóżko kupić większe i wygodne.
Ja na przyklad karmilam i odkładałam. Po to nam było to dostawienie do łóżka i obniżany bok. Balam się spać z mlodym jak był malusi, żeby go nie zgnieść. Dla mojej psychiki potrzebowałam jakiejś osłony, kokon byl już wystarczającą barierą.
Ja z pierwsza corka spalam przez 6tyg,bo była nie odkładalna, była na piersi ciągle co wspominam mega slabo, ale samo spanie było bardzo przyjemne i dość naturalne dla mnie. Teraz druga odkładam do łóżeczka jak na to pozwala, zaczęły się już upały i myślę, że dla nas obu to jest lepsze i lepiej odpoczywamy. Ale nad ranem już przeważnie laduje ze mną i od ok 7h30 jest też Lila więc robi się ciasno [emoji38][emoji87][emoji2358]

A wiesz, że ja swojego jak był malutki to cale dnie miałam gdzieś blisko siebie, bo leżał w kokonie który kładłam na kanapie czy nawet czasem na szafce w łazience czy na podłodze. Taki kokon to najbardziej zajebisty wynalazek jak dla mnie 😊zaraz poszukam foty jakiejś 😊bo nasz szyłam sama i się bardzo sprawdził 😊
Moja znajoma miała kokon też z tych droższych wyprofilowany i super niunia w nim spała tylko strasznie się przyzwyczaiła i potem w łóżeczku na zwykłym materacu był placz

Do mam nie karmiących piersia.Juz miesiąc po porodzie jeszcze jakieś plemienia mam lekkie i tak się zastanawiam po jakim czasie przychodzi okres kiedy się mogę go spodziewać?

Ja mialam tak dwa razy i synek oddychal. Mowilam o tym piediatrze i pytala czy to bylo po jedzeniu. Możliwe ze na skutek alarmu zaczal oddychać, nie wiem. Ja tam z nim jestem spokojna.
Baby a nie wiecie gdzie można zrobic allo mlry, NK i test limfocytotoksyczny? Prokocim nie pobiera teraz krwi, w Gyncentrum terminy na sierpień a tak limfocytotoksycznego nie robia. Bede dzwonic co jakis czas do Prokocimia bo do Łodzi mi sie nie uśmiecha jechać oddac krew
Limfocyty i nk robiłam w bielsku w synevo.

reklama
Ale super! A wiesz,że my ten pokoik, który teraz mamy szykować dla maleństwa wcześniej mieliśmy dla mojej siostrzenicy zrobiony i tam mamy wlasnie takie łóżko.. I chciałam je na dniach wystawić na sprzedaż, bo mówię, że i tak na jakies 3 lata będzie trzeba je złożyć bo dziecko tam spać nie będzie , a szkoda by było gdybyśmy je zabezpieczyli A nie daj boże by dostało po dupie na strychu.. pokój zresztą malutki... A tu taki piękny domek stawiasz! A jaka barierke zakladalas wcześniej?
To się wsadzam pod materac w mojej jeszcze były pasy które się zapina do konstrukcji łóżka . Dla mnie to łóżko jest super jak przelatuje do nas babcia to spi w naszej sypialni A my rozkładamy to robi się 180/200 I śpimy tam we trójkę.
Screenshot_20200624-180952_Gallery.jpg
Screenshot_20200624-181114_Google.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry