• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Powiem ci że ja mam już dość tego neoparinu - to jest takie dziadostwo 🤦. Ma tępe igły i jak nieumiejętnie robiłam zastrzyk to cały brzuch był w siniakach. O bólu przy zastrzyku nie wspomnę 🤦. Teraz już jestem wprawiona o prawie nie mam siniaków ale i tak boli jak się wkłuwam
Współczuje ale już koncoweczka i maluszek będzie 💪💪Kochana ja 6 tyg po CC brałam Fraxiparine bo takie duże płytki krwi miałam ,ze lekarz się bal ,ze może dojść do zakrzepicy

reklama
U nas mają dodatkowo wprowadzić obowiązkowy tacierzynski, mama ma mieć 12 miesięcy a tata dodatkowo 8 lub 12 tygodni, jeszcze nie wiedzą. Do sierpnia mają wprowadzić. @fredka84 niech się mężuś szykuje.
u nas problem polega na tym, ze chcs tych samych praw dla matek i ojcow. I tak w tamtym roku mama miala 16tyg, a tata 12tyg. Z jednej strony super, a w praktyce to dalej tylko 16tyg mamy z noworodkiem, bo tata nie mogl swojego tacierzynskiego oddac. A coz 4 miesieczniak na piersi to tate moze potrzebowac na chwile na spacer, anie do opieki 8h jak mama wroci z pracy. Koniec koncow matka z nowordokiem, a tata ma 3 miesiace urlopu. No ale wlabsie podobno w koncu po latach walk o to, wydluzyli macierzynski wiec kesie ku dobremu.

Dziewczyny, dodzwoniłam się do szpitala. O dziwo załatwiłam wszystko przez telefon. Pan zapytał o skierowanie z jakiego powodu, na kiedy mam termin, jakie leki biorę i w sumie to wszystko. Mówię mu że jestem teraz w 37+1 a on, żeby przyjechać na izbę przyjęć w 39 tygodniu, czyli 21.02.2022. i wtedy postanowią czy w ten sam dzień będzie cesarka czy na drugi. Mam wykonać wymaz na dzien lub dwa przed przyjęciem na izbę.
Mówię kolesiowi czy to wszystko bo słyszałam że muszę rozmawiać z ordynatorem o cesarce. A on się pyta czy chcę z nim gadać - ja mówię że nie. To on mówi że to wszystko i już załatwione. Jakiś niedosyt czuję 🤔. 3 min rozmowy i koniec 🤔
No to z tej rozmowy wynika że mam niby urodzić w 39+1 lub 39+2. Dobrze tak???
Dobrze 39tc to już ciąża donoszona się liczy , powiedzieli ci jak się przygotować i co zabrać ze sobą? Jakie badania itp? GBS masz zrobiony? A ty dalej neoparin bierzesz?

Fizycznie super, absolutnie nie czuję przed czwartkiem, że się coś wydarzy ale rzeczywiście się oszczędzam, jak już ma być planowane to pójdę po dziecko zgodnie z grafikiem 😁 Psychicznie dramat, najbardziej się boję czy mi się spodoba macierzyństwo. Marzyłam od lat o dziecku ale czy dam radę 😱
Powodzenia! Będzie to najcudowniejszy czas w życiu 😍😍😍
Tak, tak rozumiem Cię doskonale. Ja też nie taka typowa Mama, mam nadzieję, że mnie jednak strzeli i będzie od początku idealnie. A tak w ogóle to uwielbiam dzieci ale dopiero 2+, perspektywa spędzenia czasu z takim niesamoobsługowym też mnie trochę stresuj. Aj chyba mam za dużo czasu na myślenie, ale ja właśnie jestem w tych analizujących każdy detal.
Taki maluszek to najcudowniejszy istotną na świecie. Zobaczysz.

Mi dla rozrywki sale zmienili. Obecnie leżę w tym samym miejscu co po usunięciu cp. Pycha szaleje... pizze bym dzisiaj zjadła. I sprite popila... jak myślicie wyrzuca mnie ze szpitala jak sobie zamówię?

reklama
@fredka84 @bazylia128 dziękuję że pytacie, ale u mnie dziś hu.... Dzień i w sumie na razie to mi się nie chce nawet o tym opowiadać, bo znowu się zacznę denerwować a wystarczająco już dziś miałam nerwów 😭 przez co odrazu odbiło się to na mojej szyjce, mam takie bóle ze chodzić nie mogę.. Ogólnie mam jakieś załamanie nerwowe i non stop mi się chce płakać 😭😭😭 co do szpitala i porodu dalej hu.. Wiem mam mięc dalsza obserwacje i czekać czyli leżeć spać i być w zawieszeniu 🤷 oprócz ktg raz dziennie nie mam żadnych innych badań.... Więc dalej hu wie ogólnie mój profesorek też mnie wkurwił i wg to jutro się odezwę muszę dojść do siebie 😫😫😫😫😫😫 sorki za zagmatwane napisanie posta ale mam dzisiaj gó** zamiast mózgu 😭

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry