reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

tymeczka ojjjj nie pamietam dokladnie:eek: ale wiem ze pobolewal. Pamietaj ze to moze nie od transferu cie boli brzuszek,tylko dlatego,ze dzieciaczki masz juz w brzuszku.A to jajniki ciagna,a to pachwiny,a to boli jak na okres,macica rosnie,wiazadla sie rozszerzaja.....i to wszystko,to jest normalne na poczatku ciazy.Takze jak boli to staraj sie odpoczywac:tak:

reklama
cześć dziewczynki!! dawno mnie tu nie było.. ale podczytuje:). ja byłam w czwartek na usg i będę miała synka:D..wszystko wporządku jest.. ale narazie nic nie czuje-żadnych ruchów, łaskotania..lolitko czy Ty może już coś czujesz??jak tak to kiedy poczułaś pierwszy raz??

dziekuje czarnykot dokladnie ciagna pachwiny, boli jak na @, w krzyzu a dzis najgorzej w nocy promieniowalo mi do kosci ogonowej, czuje jakby tam sie wsio rozciagalo uff to dobrze a juz myslalam ze to cos zlego a to moje skarby tak rozrabiaja:tak: buziaczki dziewczynki

isia - gratuluje synka:)
tak, u mnie juz synek kopie na calego. ale to przyszlo momentalnie. pierwsze, bardzo slabawe, niemal niewyczuwalne ruchy poczulam ok 19 tydzien. i dopiero tak od 21 tygodnia to juz zaczal wyraznie kopac ze brzuch caly chodzi.

hej dziewczyny. kurcze rozchorowałam się dość porządnie..mam zapalenie krtani- lekarz przepisał mi Duomox-antybiotyk..szczerze obawiam się czy na tym etapie branie antybiotyku jest bezpieczne dla dziecka..wiecie coś może na ten temat??jeśli tak to napiszcie.

Tymeczka mnie brzuch w ciąży nie bolał,a hiperka trzymała sie u mnie ok.2 miesięcy.
Lolitko ja cały czas tyje,nawet teraz w 3 trymesrze:baffled: i myśle,ze do końca ciąży dobije do 70 kg:crazy: a moja waga początkowa to 52 kg.
Isia gratuluje synka,ja też bede mieć chłopczyka.

reklama
Witam po przerwie dziewczeta.

Coz Czarny Kot -wygralam wyscig z toba. W zeszly poniedzilek wyklul sie Alexander.
Oczywiscie jest najsliczniejszy, najfajniejszy i w ogole.
Porod to niezly hard core ,ale mozna przezyc. Rodzilam naturalnie i dalam rade bez epiduralu.
Lolitka i Czarny kot -jako skandynawki chcijcie gaz. Cudowna sprawa. Przestaje bolec ,odplywa sie cudownie ( ale oczywiscie jest sie swiadomym wszystkiego). mialam tez tens w pierszej fazie porodu. To takie delikatne impulsy elektryczne ,ale niestety organizm sie przyzwyczaja po jakis 2 godzinach i juz nie pomaga. Ja mialam masakryczne bole krzyzowe.
Sama faza parcia to pikus u mnie. Czysta ulga ,trwalo to 15 minut.
Synus 50 cm - 3120gr.

Dziewczeta nie kupujcie za duzych ciuchow. Mi wszyscy mowili ,ze bobiki tak szybko rosna ,ze duze i tak dalej. Kupilam prawie same 62 cm i dziecie moje wyglodalo jak 7 dziecko stroza. niestety odbyly sie konkretne zakupy rozmiaru 50 i 56.
A zaznaczam ,ze urodzilam w 40t 2 dz. Olus urodzil sie w poniedzialek wieczorem a wyszlam w srode o 12. moglam zostac dluzej ,ale nudy okropne.
Teraz po tygodniu juz nie wyobrazam sobie zycia bez niego. Musze zadzwonic do kliniki i sie pochwalic.
Zdecydowanie kochane Olus wart jest kazdych pieniedzy ,kazdego zastrzyku ,kazdego bolu.
Same niebawem to stwierdzicie.

Na rozstepy uzywalam Mustelli i nie pojawil sie ani jeden. Moze dlatego ze przytylam tylko 5 kg. ( ale z moja normalna waga bylo tego razem i tak 77 kg) Teraz wszystko zniknelo i waze 3 kg mniej niz przed ciaza:-):-):-)

Załączniki

• Bild 073.jpg
    Bild 073.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 77
  • Bild 012.jpg
    Bild 012.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 82
  • Bild 031.jpg
    Bild 031.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 89
  • DSCN0250.jpg
    DSCN0250.jpg