reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

ciężaróweczki po in vitro

wera - ale fajowo. gratuluje bardzo

isia
- no u mnie zadnej siary ani nic nie ma. mam nadzieje ze to nie zly znak bo ja juz w 30tc

reklama
Isa , Lolitka -u mnie przez cala ciaze nie bylo siary ,mleka ani nic takiego. Pod koniecciazy jakies mini zeschnieter resztki rano na brodawkach. A od chwili porodu mleko plynie i plynie i wciaz plynie. Tak ,ze zero stresu kobiety.

wera wielkie gratulacje! ja znam osobiście parę co po 8 latach starań zrobili ivf, urodziły im się bliżniaki (dwóch chłopców), a pół roku po porodzie upsss kolejna ciąża 100% naturals, wpadka :) i też syn :).

z tą siarą chyba bywa różnie, też się troche martwiłam, bo u mnie nic a nic nie leci, a w pierwszej ciazy to od 6mc i to obficie... no ale pewnie tak ma być :)

Cześć dziewczynki
U mnie była dzisiaj położna i kuła Krzysia 2 razy w piętę,płakał niesamowicie aż z tego płaczu usnął:-(Krzyś waży teraz 3800,jak wychodziliśmy ze szpitala to ważył 3250 i generalnie jest wszystko ok:-) Następna wizyta położnej za kilka dni

wera gratulacje ogromne!!!!!!!!!!!!!!!!:):)hi hi ale nam los płata figle:):)ale dajesz nadzieję że może i nam sie przytrafi,,,,choć u nas to by musiały się parametry M nasienia zmienić na lepsze...co raczej niemożliwe:)

czarny kot kurczę a my mamy jazdy:)Młody po miesiącu przybrał prawie kilogram na cycku mimo że sie martwiłam że krótko ciągnie bo zaledwie 5-10 minut, tak mocno to tylko 5 minut....za to częściej niż 3 godziny...w dzień czasami co godzinkę...do tego zasypia przy cycku i tylko mamy cycek ciągle na wierzchu....mało sypia w dzień...smoka nie chciał....
Ale zawalczyłam o smoczka i dziś drugi dzień ze smokiem zasnął i w sumie nie wiem czy to się nie mija z celem, bo cyca po kilku minutach wycuągałam i spał dalej a teraz jak smok wyleci to się budzi....do tego mam wrażenie że rzadziej przy cycku to i mniej je....no a jak ważyłam go z M wczoraj na naszej wadze to przybrał zaledwie niecałe 400g w ciagu 2 i pół tygodnia....
Do tego ma wysypkę na buzi i wygląda jak przy skazie białkowej więc ja już mleko i przetwory odstawiłam i zobaczymy, bo wieczorami miewał też koleczki, nie za wielkie ale z godzinkę go usypiałam i widac było że brzuszek męczy....
ehhhh ciągle coś...teraz w czwartek mamy mieć szczepienie...a u nas mrozy i też nie wiem czy go jest sens wyciagać bo kicha cos mi dzisiaj....
poza tym jest kochanyyyyyyyyyyyyy:)Tylko ja się ciągle martwię czy nie za mało je....a tak chciałam cyckiem:( nie chcę go za bardzo na mm pzrestawiać....

szarlotko z tego co mowili mi w szpitalu maluszek powinien przybierac 200gram na tydzien,wiec w ciagu miesiaca wychodzi 800gram-1kg.Niby tak jest prawidlowo,wiec nie martw sie bo wyglada na to ,ze twoj synek przybiera ok.I jestem pewna,ze sie najada:tak: Poprostu czasami maluszki jedza wiecej a czasami mniej.Moj na przyklad ostatnio 2 noce nie obudzil sie na cycora:szok:Zjadl o 22.30 i sama obudzilam sie po 4 rano w szoku,ze maly spi :eek:No i dalam mu na spiocha,bo cycki pelne i twarde.Zjadl i poszedl spac spowrotem:-)Teraz natomiast znowu budzi sie co 2-3 godziny na mleczko,wiec o co kaman? Se je jak mu wygodnie hehe. No i tak samo jak twoj,ssie mocno przez okolo 10 minut a potem albo zasnie i trzeba go smyrac zeby zaczal znowu ciagnac,albo sie sutkiem bawi,memla se,wypluwa i sie drze zeby go spowrotem dostawic :tak:Normalnie pan i wladca :cool2: Teraz sobie spi,ale 3 razy juz go odkladalam i budzil sie po 10 minutach.Mam nadzieje,ze pospi z godzinke co bym mogla troche posprzatac.

Co do smoczka to moj lubi od poczatku,ale jak juz mi zasnie to staram sie smoczek mu wyciagnac,bo tak jak u ciebie,smoczek wypluje to sie budzi :crazy: i tak mozna mu wkladac cala noc,wiec staram sie w nocy smoka nie uzywac,tylko do usypiania.

Ja narazie jem prawie wszystko i jest ok.Unikam kapusty,fasoli,brokol itp.Maly zdrowy jak narazie,a z wysypek zauwazylam tylko potowki,jesli mozna je wysypka nazwac ;-) Mamy kontrole 1.02 z lekarzem,wiec jak sie dowiem czegos madrego i ciekawego to dam ci znac.
A narazie wklejam pare pomocnych linkow...poczytaj sobie,moze sie przyda pare informacji:tak:
Ściągawka karmiącej mamy - Dieta karmiącej mamy - Karmienie piersią - Niemowlę - BabyOnline.pl
Niepokoje młodej mamy - Noworodek - Niemowlę - BabyOnline.pl
Niepokoje młodej mamy - Niemowlę - Rodzina - Polki.pl
Czy noworodek się najada - Noworodek - Niemowlę - BabyOnline.pl

A jak sie czuja babeczki w ciazy? Brzuszki rosna,maluszki sie wierca?:-)

Kotek - dzięki za linki, mi też się pewnie niedługo przydadzą.
Co do samopoczucia, to jako-tako...brzuch podolewa, czase mocny skórcz się trafi, biodra bolą, mała kopie mnie w kręgosłup ... i nie mogę w nocy spać... a poza tym to wszystko dobrze :)
Już myślałam, że mi brzuch nie rośnie ... ale dziś sprawdziłam centymetrem obwód w pępku ... i mam równo 100 cm ... jestem w szoku :)
Trzymajcie się mamuśki!

matylda - ty juz tuz tuz... spakowana?:)
tylko 100cm masz? ja juz mam 102cm a jeszcze 9 tygodni zostalo....

Lolitka - spakowana jestem ( od trzech tygodni) :) Już zapomniałam co tam upchałam :) . Co do moich 100 centymetrów, to i tak wydaje mi się dużo, bo ja bardzo szczupła byłam przed ciążą ... a teraz wyglądam jakbym połknęła piłkę plażową :)

reklama
matylda - to tak jak ja. ja szczupla jestem dosc mocno. tyle ze ja wysoka stad tez moje wymiary inne niz twoje :) mam 181cm wzrostu. i tez poki co wygladam jak Ty: nigdzie poki co nie widac ze w ciazy, nie spuchnieta jeszcze, tylko pilka plazowa w brzuchu. jak zaloze kurtke to nie widac ze w ciazy jestem.

Do góry