reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

anetka tak sobie jeszcze myśłałam o tym Twoim mlekowym niejadku.......... wy kaszki jak robicie... na 30ml 1 miarka kaszki???? bo jak ja robię taką kaszkę do picia to oprócz tego,ze ona ma mleko to sypię jeszcze ... bo przecież w takiej miarce kaszki to jest kaszka + cukier + mleko... więc tego mleka jest mniej niż powinno (na 30ml)... nie wiem czy zrozumiale napisałam to co miałam na myśli....:sorry:

reklama
NICZKO - ta manna z bobovity jest juz na mleku wiec tylko wode sie dodaje:tak:
Tylko ona jest taka slodka, jakby lekko waniliowa i chyba troche cynamonu nawet tam jest.....wiec ja dodaje do kaszki owocowej. A tez szukałam takiej bezsmakowej - ale dla dzieciakow chyba nie ma.....trzeb by kupic normalną:sorry:
HANIU - dziekuje za zainteresowanie;-)....oczywiscie zrozumiale napisalas:tak:......ja tez jak robie do picia to jeszcze troche dodaje mleka :tak:

A ja dzis szukalam normalnego mleka nastepnego ale smakowego...
Bo ta przepisana przez lekarke Humana jest niby bananowa (ma jakies platki bananowe), ale powiem szczerze ze jest ochydna, a przynajmniej dziwna....i Kuba tez niezbyt chetnie to pije....niestety:-( I znalazlam....normalną Humane tez bananowa - tyle ze ma w sobie puree bananowe i nie ma jakichs kaszek kukurydzianych i skrobii ziemniaczanej jak ta na recepte..............w kazdym razie jak to mu nie posmakuje, to ja juz nie wiem i sie poddaje:sorry:

Aaaaaaaa.....i oczywiscie ostatnio cos mu sie odzwidzialo i ugotowanej zupki nie chcial:angry:.....wiec kupilam kilka sloiczkow, po 6 miesiacu z kawaleczkami
I dzis jadl chyba rosolek z aromatycznym kurczakiem........tak wsuwal ze az sie na lyzeczke rzucal....caly sloiczek 190 g poszedł:-D
Czyli moje dziecko kawałeczki lubi.......a co tam jakies papki bedzie jadl;-)
Oby to nie bylo chwilowe zaintersowanie nowoscia;-)

kupilam w sobote ciasteczka hiipa po 6 miesiacu....dalismy w sobote pierwszy raz i chyba jak na razie (w calosci) ostatni:tak: Tygrysiak o maly wlos sie nie udlawil :szok:az mu oczeta wyszly na wierzch...to troszke moja wina:zawstydzona/y: gdyz nie pomyslam ze moze pokasac to dzislami bez zebalow

Anetko ja narazie w sklepie nie zlokalizowalam mannej Nestle, tylko taka zwykla. Jeszcze nie kupilam.
Smart a gdzie kupilas te od 6 m? W Carrfeoure i oszolomie nie widzialam?

NICZKO - ja te ciasteczka z Hippa kupilam wlasnie w Auchan....ale u mnie one tam są od niedawna:tak:
A wlasnie ostatnio widzialam tez z Hippa po 8 m-cu - to chyba te o ktorych pisala SZMINKA ze tylko takie widziala:tak: - tak wiec u nas tez są....tylko te od 8 są w kaształcie sloników a te od 6 są podłużne:-)

to nie wiem. te co ja widzialam to byly po 10m :baffled::confused:
bede szukac :tak:
jak daje malemu pod wieczor kaszke mleczno-ryzowa bobovity (ale nie ta z serii smaczny sen) to dluzej chce sie bawic. Czy mi sie wydaje, czy moze ona dodaje energii, moze z powodu tego cukru?

NICZKO - no tak te po 10 to są z Nestele i BoboVity.....Mowisz ze energia w niego po kaszce wstępuje:-D......nie wiem moze to i przez cukier......ja taką to daje rano....a wieczorem smaczny sen bo w nim jest melisa chyba - wiec troszke powinna uspokajac tego mojego żywczyka:-D

jak sprawdzic temperature wody? Skad mam wiedzic, ze ma 50 stopni? Zwyklym termometrem ? probowalam takim elektronicznym to mi zacza pikac i wyswietlas H, ze gorace. Nie mam podgrzewacza.
Wyczytalam, ze temperatura powyżej 50°C niszczy odżywcze składniki mleka, w tym witaminy.
nie chce karmic do roku. z lekarzami nie ma gatki bo ciagle twierdza, ze poco odstawiac itp...a co ja jestem mleczarnia. Pol roku cyca styknie mlodemu ;-)

reklama
NICZKO - ja nigdy nie mierze temp. wody:-D....podgrzewam tak na oko zeby było dobre do picia dla małego......to samo mozna robic w drugą strone, czyli schłodzic do temp. zeby nie było za zimne i nie za ciepłe - po prostu dobre do picia:tak:Mozesz sprawdzac skrapiając sobie nadgarstek - woda nie moze Cie parzyc.

Do góry