reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

reklama
Jak dawałam przegotowaną kranówkę, to małą brzuszek bolał, kolki miała. Potem zaczęłam dawać Żywiec Zdrój i problemy się skończyły. Ale w tym samym czasie zmieniłam też mleko na pepti, więc może to od tego, nie jestem pewna.

niczko - jak masz wątpliwiwości co do cukru to chyba nie ma go w bezmlecznych kaszkach... a wodę ja daję kranówkę tylko przez fitr przepuszczam.... n ie martw sie nie powinna mu zaszkodzić nie popadajmy w schizy...

Ja kupiłam bezmleczną bobovity po 6 m-cu z owocami leśnymi, i niestety jest cukier. A też myślałam, że nie ma. Chyba jest cukier w tych smakowych, bo jak kaszkę ryżową kupiłam bezsmakową, to nie było cukru (jest po 4 m-cu), albo to zależy od wieku, te dla starszych może cukier mają, a dla młodszych nawet smakowe są bezcukrowe. Trzeba by sprawdzić.

Dzięki za informacje, jak tak, to chyba zostanę przy kranówce z filtra. A co do cukru, to faktycznie, też byłam zaskoczona i na razie nie dawałam jeszcze takiej kaszki. Ale zastanawiam się nad glutenem. Bo wg nowego schematu żywienia już można dziecko powoli zacząć przyzwyczajać. No ale dopóki u nas nie będzie najpierw kaszki bezglutenowej, to nie zacznę tej z glutenem. A na wprowadzenie kaszki czekam, aż Małej przejdą zatwardzenia. Lekarz kazał mi dawać siemię lniane i jakiś syrop ale efekty mają być po ok. 7-10 dniach. Na razie doraźnie dostaje proszek troisty i olej parafinowy mentolowy. No i jakoś działa.

Icecoffee, Nata też czasem ma zatwardzenia, więc zamiast ryżowych kaszek, można podawać kukurydziany kleik, podobno po nim nie ma, no i u Naty nie jest źle. A na zatwardzenia ja podaję śliwkę Hippa, pomaga, aż z pieluchy wylatuje :tak::-D;-)

Madziallenko juz 2 razy mu dawalam ta kaszke i bardzo mu smakowala.
Icecoffee ja chce kupic kaszke manna i dac malemu - bo ona ma gluten- chyba :baffled:
a mialam probke tej kaszki mleczno bananaowej, chcialam zobaczyc jak mu pojdzie. Teraz bede mogla smialo dodac banana do kaszki mannej, bo takl sama to chyba slabo podac malemu. Patrzylam w jednym sklepie, ale duze opakowania kaszy mannej sprzedaja, moze w oszolomie bedzie jakas mniejsza paczka

Pysiu a kleik kukurydziany jest z glutenem czy bez?

a propos kupek to bylam u kolezanki co ma 3 miesieczne dziecie i widzialam strzelajaca kupke :tak:, naprawde strzelala:confused2:

Pytanie co prawda nie do mnie.....ale jak juz tu jestem to odpowiem Ci NICZKO;-)
Kleik kukurydziany tak samo jak i ryzowy glutenu nie zawiera:-)
Ja tez kupilam mannę - z Bobovity....i chcialam dodac do mleka do butli.....i Kuba niestety pic tego nie chcial bo czul te drobinki:confused2: Dodaje wiec do kaszki na gesto.

reklama
Dzieki Anetko. ja wogole z butli nie daje, tylko lyzeczka. Wczorajsza kaszke zrobilam na wpol na gesto.
Czyli jak kupie manna to bede ja musiala podac z modyfikowanym mlekiem, tak? Czy moge ja dodac np. do jakiejs zupki? mam wrazenie, ze sama manna jest bez smaku.

Do góry