reklama
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
Dziewczyny, od ilu m-cy lub lat podaje się dziecku Kubusia lub soczek Pysio??? Jedna mama na niemowlakach podaje cały litr na dobę 8 - miesięcznemu bobasowi. Normalnie w szoku byłam, jak to przeczytałam. Czy nie za wcześnie???
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
No dziecko ma 8 m-cy. Sprawdzałm przed chwilą skład, niby nic niepokojącego, a jednak mam wątpliwości. Moim zdniem najwyżej po ukonczeniu 2, a nie wiem, czy nawet nie 3 lat.
Monika K-W
Fan(ka)
Dajcie spokój szok normalnie kobitka chyba nie wie co robi
, napweno dopiero od 3 lat mozna i napweno nie takie ilosci, dzicko bedzie mialo wielki żoładek. Moja kolezanka do snu dawala dzieciom soki tez w tak duzych ilosciach a potem takie harbaty rozpuszczalne np ekoland lub cos takiego to dzieci sa teraz grube i zebów nie maja tylko próchnice butekowa

mam pytanie ...bo dzisiaj sie zastanawiamy z m ile nasze malenstwo powinno zjesc zupki takiej gestej na obiad???????????? (najchetniej takiej gotowanej a nie ze sloiczka....chyba ze to nie ma roznicy??)
jak byscie wiedzialy to bede wdzieczna za podpowiedz
jak byscie wiedzialy to bede wdzieczna za podpowiedz
Pysia 1litr i to takiego napoju! Szok normalnie,a coca coli nie podaje

Smarcik ja wlasnie nie wiem jak to jest z ta iloscia. mnie sie zdaje, ze na jkeden raz powinno zjesc przynajmniej te 80g, a wlasciwie to blizej 100, ale doswiadczenia nie mam bo moje dziecie jakos nie gardzo chce duzo jesc.
Dzis dalam mu pol 190g sloiczka z takiego obiadku z wiekszymi kawalkami i nie zjadl calosci, ale prawie calosc zjadl i oczywiscie potem chcial cyca....
a tak wogole to maly chce wszystko probowac i jesc, dalam mu dzis lisc salaty to nie chcial mi oddac, potem przy obiedzie dalam fasolke szparagowa, zjadl; kawalek to znaczy odgryzl i zjadl a potem jeszcze zjadl ta fasolke co w straku jest i tez nie chcial mi oddac reszty, no ale ja sie balam ze sie udlawi i mu zabralam. On sie przy tym nawet nie krzywi

Smarcik ja wlasnie nie wiem jak to jest z ta iloscia. mnie sie zdaje, ze na jkeden raz powinno zjesc przynajmniej te 80g, a wlasciwie to blizej 100, ale doswiadczenia nie mam bo moje dziecie jakos nie gardzo chce duzo jesc.
Dzis dalam mu pol 190g sloiczka z takiego obiadku z wiekszymi kawalkami i nie zjadl calosci, ale prawie calosc zjadl i oczywiscie potem chcial cyca....
a tak wogole to maly chce wszystko probowac i jesc, dalam mu dzis lisc salaty to nie chcial mi oddac, potem przy obiedzie dalam fasolke szparagowa, zjadl; kawalek to znaczy odgryzl i zjadl a potem jeszcze zjadl ta fasolke co w straku jest i tez nie chcial mi oddac reszty, no ale ja sie balam ze sie udlawi i mu zabralam. On sie przy tym nawet nie krzywi
Bozzzzz....tez czytalam o tym Kubusiu na niemowlakach......szok normlanie
Ja mam zamiar jak najdluzej takich sokow slodkich nie dawac.....
Chcialam jeszcze napisac ze ostatnio zaczelismy sie integrowac podczas posilkow
tzn podczas kazdego posilku Kuba siedzi z nami przy stole w swoim krzeselku....zazwyczaj podjada wtedy flipsy i popija soczek z niekapka.....tzn czesciej wali kubkiem o blat ale czasem uda mi sie tez napic
No i strasznie to takie przyjemne
, a najlepsze ze maly strasznie wyrywa sie do naszego jedzenia....i dzis mimo ze byl juz po swojej zupce "dokarmialam" go naszymi ziemniaczkami....nie dawal mi spokoju, jak nie chcialam dac to ryk:-) i troszke rybki tez skosztowal
Fajnie, mysle ze jak juz sie nauczy sam jesc to wlasnie w wiekszym gronie jedzenie bedzie dla niego milsze.....ewidentnie towarzystwo jedzacych wplywa na niego mobilizujaco

Ja mam zamiar jak najdluzej takich sokow slodkich nie dawac.....
Chcialam jeszcze napisac ze ostatnio zaczelismy sie integrowac podczas posilkow

reklama
szmina
mamusia Emilki i Filipka
anetka jak dla mnie wspolne posilka sa bardzo wazne
my tez jemy razem...Emilka w swoim krzeselku z nami przy stole...daje jej ciasteczko i to wystarcza jakos nie garnie sie do naszego jedzenia
niczka ja jak odstawialam Emilcie d cyca to ona tez jadla malusio sloiczkow czasem ten malutki byl na 2 razy no i potem cyus a zeby zapomniala o cycusi po obiadku bralam na spacerek albo zabawialam i tak z dnia na dzien jadla wiecej a mniej cycusia...od tygodnia nie daje juz cycka wcale!!!

niczka ja jak odstawialam Emilcie d cyca to ona tez jadla malusio sloiczkow czasem ten malutki byl na 2 razy no i potem cyus a zeby zapomniala o cycusi po obiadku bralam na spacerek albo zabawialam i tak z dnia na dzien jadla wiecej a mniej cycusia...od tygodnia nie daje juz cycka wcale!!!
Podziel się: