reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

reklama
zastanawiam sie czy to rzeczywiscie istotne odzwyczajac od nocnego jedzonka, jeszcze niedawno niektore w nas tak sie staraly specjalnie dokarmiac a terea z nowu ze nie.... :dry: to w koncu jak?

ja jak na razie ufam mojej niewiasty instynktowi, jak potrzebuje sie dokarmiac to jej na to pozwalam... jeszcze poczekam zanim zaczne wkraczac do akcji...

A myslicie, ze moge dawac malemu do picica zwykla przegotowna wode? czy musze kupowac Gerbera dla niemowlat :dry:? a moze zwykla niegazowana mineralna?
Monika a czytalas moze Jezyk niemowlat? kojarze, ze tam jest cos o odzywczajaniu od nocnego karmienia. A moze mala budzi sie ale nie chodzi o jedzenie. moj sie budzi kolo 2 i ja mu dawalam cyca, ale raz mu nie dalam tylko go wzielam na rece i polulalam, drugiej nocy juz go nie bralam na rece i teraz juz sie nie budzi.

ja też nie odzwyczajam... on w ciągu dnia nie je dużo... wieczorkiem nadrabia... mam przgotowaną butlę z wodą i osobno porcję jedzonka.. kiedyś budził się i jadł ok. 23... teraz nie czekam tylko idę spać... i budzi się różnie... raz wytrzyma do 3... innym razem tylko do północy...
nicZko - ja używam kranówki i przepuszczam przez britę...

Ogorek kiszony wcale nie jest ble....dalam mu tylko posmakowac, zeby nie bylo
Picie ze zwyklego kubka jest mocno porzadane, lacznie z jedzeniem kaszki na wpol gestej w ten sposob, chyba nastepnym razem zrobie mu rzadsza (eee jak to sie pisze?) co by mogl sobie wypic
Ziemniorek ugotowany i rozdrobniony widelcem jest mniam
Sprawdzilam - mlody je rano ponad 150ml kaszki na wpol gestej, konsystencja jak kogiel mogiel, to chyba wcale nie jest tak malo, co nie?

Dzis na obiad bedziemy probowac ziemniorka ze szpinakiem.

Moze on wiekszej porcji obiadu nie zjada, a potem chce cyca bo ja za szybko rezygnuje. najczesciej trwa to kolo 20min, czy u was trwa to dluzej?
dzis zjadl kaszki przed 10, potem o 11:30 pol malego ziemniaka i potem i tak skonczylo sie na 5 minutowym cycu grrrr

Hana ja kaszke robie na kranowie, wiec do picia tez mu dam kranowe.

Ja przygotowuję jedzenie na mineralnej, bo u nas woda do najlepszych nie należy. Niestety.

Ostatnio zakupiłam koktajle dla dzieci po 6. miesiącu (chyba Aneta o nich pisała) i ... mały wprost je uwielbia. Poza tym oprócz jedzonek ze słoików i moich zupek warzywnych wcina danonki (oprócz truskawkowych, po których wyglądał jak biedroneczka).
Smart78, kisielu jeszcze nie podawałam, ale mam zamiar dać go jutro.
A co z żółtkiem? Podajecie po pół co drugi dzień?

Smart dziekujemy za przepis kisielku :tak:tez zrobie synkowi :-)
Ania1a1 ja podaje pol zoltka czasami co drugi dzien czasami co 3 :tak:

A Nikodem tez wcina od paru dni jogurt owocowy taki w sloczku od 7 miesiaca i bardzo mi smakuje zresta mi tez taki ma smak jak koktajl truskawkowy mniam :-)

Kuba wlasnie zjadl 300 g zupki :shocked2::shocked2::shocked2: Jak skonczyl sie duzy sloiczek on dala otwieral buzke, wiec otworzylam taki mniejszy i zjadl go prawie caly........:confused: Nie wiem co mu sie stalo:-D:-D:-D

Ja powiem szczerze za kazdym razem o tym zoltku zapomne:zawstydzona/y:......mowie sobie jutro ugotuje i potem zapominam...chyba sobie jakiegos przypominacza ustawie :sorry2:

ANIU - ta k tak Kuba tez uwielbia te koktajle:tak:

reklama
Do góry