reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

KASIU - te wszystkie owoce ktore wymienilas ja daje Kubali odkad skonczyk 4 miesiace - bo takie oznaczenia ma Hipp....sprawdz moze czy tam nie ma w skladzie jeszcze czegos.....

reklama
Kasia ja tez sie zastanawialam o co chodzi z frutaputura. ja kupilam jablko banan bo jest od 5 miesiaca, ale nie wiem z czego wynika ze gruszka i morela to juz od pozniejszych. dziwne i tyle....

ja owoce daję nie słoiczkowe... on tak bardzo nie lubi a jak sama mu coś wymodzę i nie będzie jadł to przynajmniej nie szkoda kasiorki co prawie kilo swieżych... tak więc wcina banana, robiłam jabłko z dynią i misiowym ogródkiem... dziś zdobię jabłko marchew... zobaczymy...

a ostatnio ugotawałam kaszkę kukurydzianą i zrobiłam z mleczkiem i bananem... dość ładnie jadł... ale wiedziałam,ze jak przesadzę i dam łyżkę więcej to...... no i wszystko wylądowało na nim:-(... a później wcinał ode mnie taką kaszę na sucho .... fajne takie ziarenka...

i ziemniaczki z sosikiem ostatnio też mu smakowały ... ciągle otwierał dzioba... chociaż był już po swoim obiadku... ale jak my jedliśmy to nie mogłam jak on tak patrzył z rozdziawioną buźką:-p

A u nas poszedl w ruch ziemniaczek rozdziabdziany widelcem, szpinak z ziemniorkiem ( ze sloiczka) , kaszka mleczno bananowa z startym jablkiem
dzis rano maly zjadl pelna porcje kaszki -czyli te 4 lyzki z 100 ml wody ( lalam na oko)
potem popil troche wody i obylo sie naarzie bez cyca.
Zasna bez bujania na rekach, ale jak lezalam obok niego

widze ze dzieciaczki male smakosze sie robia...
a ja wczoraj dalam Emilci mandarynke.taki jeden kawaleczek:tak:krzywial sie :-Dale ssala jak dziska nie chciala oddac skorki:szok:dzisiaj zadnej wysypki wiec wlacze mandarynki to naszego menu

szminka - ja dziś też dałam małemu do ssania... nie mogłam sie oprzec... była taka słodziutka i taki pyszny soczek z niej leciał:-p

Dzieki dziewczyny, dam malej ta Frutapure, bo wlasnie ja te owoce tez juz dawalam, dlatego sie zdziwilam. A w skladzie nie ma niczego innego Anetko bo sprawdzalam :tak:.

dzisiaj na obiadek byl brokul z kleikiem ryzowym...moze byc ale bez wiekszego entuzjazmu...nie to nie zrobie salatke i sama wszamie z mezulkiem

reklama
my juz po sniadanku...dzisiaj piewrszy raz prawdziwa kaszka manna na wodzie z dodatkiem soku malinowego mojej produkcji-- dla malego pppyyycchhhaaaa:-):tak::-D...a dla mnie bebebe

Do góry