reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

co z tym okresem??

u mnie podobnie.:-(
Przed ciąża brałam 2 lata i po odstawieniu kalendarzykowo po 28 dniach cyklu przyszła @. Potem przerwa na ciążę, karmienie. Znowu zaczęłam brac te same tabsy, po 7 opakowaniu zaczęłam sie źle czuć - bóle głowy, zmiany nastrojów - niewyobrażalne skoki humorów.:wściekła/y::-D:no::cool2: Wzięłam jeszcze jedno opakowanie i odstawiłam. Praktycznie z dnia na dzień objawy ustały. Dziś jest 32 dzien cyklu i cisza.....:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
u mnie podobnie.:-(
Przed ciąża brałam 2 lata i po odstawieniu kalendarzykowo po 28 dniach cyklu przyszła @. Potem przerwa na ciążę, karmienie. Znowu zaczęłam brac te same tabsy, po 7 opakowaniu zaczęłam sie źle czuć - bóle głowy, zmiany nastrojów - niewyobrażalne skoki humorów.:wściekła/y::-D:no::cool2: Wzięłam jeszcze jedno opakowanie i odstawiłam. Praktycznie z dnia na dzień objawy ustały. Dziś jest 32 dzien cyklu i cisza.....:baffled:

to obie czekamy na @ trzymam kciuki że bezie oki
ja jeszcze chwilkę poczekam z wizyta bo musze zmienić przychodnie miałąm dziś iśc alejakoś się humorzasto czuje

to ja tez mam pytanie :-)
jak odstawiłam córę od cycy to dostałam zaraz okres i trwał 4 dni, no ale teraz już minęło 28 dni a okresu nadal nie ma... czy wam się okres po ciąży wyregulował? jak długie macie teraz cykle? nadmienię,że przed ciążą miałam ogromne problemy i cykle nieregularne.... trochę się martwię:-);-)

Hmmm może nie dokońca w temacie ale też jestem po porodzie i 4 tygodnie po krwawiłam - wydawało mi sie ze to jest miesiączka a teraz kolejny tydzień mija i nic...jeżeli to była miesiączka to powinnam dostać po raz kolejny już przynajmniej 3 tygodnie temu... a tu ciągle nic....w ciązy nie jestem bo ograniczyliśmy nasze kontakty do pieszczot a nie współżyjemy - nie chce przyjmować antykoncepcji a przez rok nie możemy sobie pozwolić na kolejne dzieciątko ze względów zdrowotnych...zastanawiam się kiedy dostane miesiączkę...

Mam male pytanie na poczatku tego miesiaca po raz pierwszy zaczelam brac tabletki anty w ostatni dzien okresu wzielam pierwsza tabletke aczkolwiek po 2 tyg zle sie po nich czulam, ale dalej je stosowalam. Okres zazwyczaj trwal od 4-5dni i pojawial sie co 17dni niestety 3 dni temu skonczyly mi sie tabletki i robie te 7 dni odstepu a okresu nadal nie mam dodam ze nie mialam zadnego krawienia podczas przyjmowania tabletek anty. Zrobilam 2 razy test ciazowy ale wyszedl negatywny. Co to oznacza ?

Witam :) ja też po dwóch miesiącach po odstawieniu tabletek nie mam okresu. Już nawet zrobiłam test i wyszedł negatywny. Już nigdy nie będę brać tabletek. Stwierdziłam że lepiej się czuje bez nich. A tak ogólnie to już wcześniej często gęsto miałam okres nawet co 31 dni. A z tabletkami miałam tak że już trzeci raz próbuje jej brać i jakoś dłużej niż trzy miesiące nie dałam rady. Teraz myślę o plastrach co wy o tym myślicie??

No cóż co prawda omijają jak to mówią wątrobę, ale cena ich jest znaczna (70 zł za miesiąc) jak i mogą się odklejać, no i przede wszystkim je widać. Jeśli masz tyle pieniędzy zawsze możesz poprosić lekarza i spróbować - wszystko zależy od kobiety co najbardziej jej pasuje.

reklama
a może warto pomyśleć o NPR - najtańsza i najzdrowsza metoda. A dodatkowo w dni płodne stosować prezerwatywę - u mnie się to sprawdza - polecam-

Do góry