reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

raczkowa ojciec mojej malej jakies 4 lata pracuje na czarno, a kase do komornika wplaca... taki biedny:wściekła/y::wściekła/y:
a wiesz w sadzie nie liczy sie ile ma dochodu, tylko jakie ma mozliwosic zarobkowe:tak:

marttika w doz kupuje bardzo duzo, ale o karcie musze poczytac.
tym razem za antybiotyk bym przeplacila, bo sprawdzalam zaraz jak wrocilam od lekarza, w aptece za same antybiotyki dalam 10 zl mniej

w ciuchu mozna upolowac fajne ciuszki, choc im dzieci starsze tym trudniej...

reklama
olka no wlasnie poczatki :baffled: a poczatki to beda tylko dla mnie bo on juz takie sprawy ma za soba ma doswiadczenie i wie jak sie wymigac od pewnych rzeczy i tego najbardziej sie boje :baffled:

inamorate ja tez jestem sama jego zainteresowanie ogranicza sie do 2 sms na tydzien :-D

inamorate oj kosztują dzieci widzę że ty jedziech na pampersach na fotce się załapały, ja polecam biedronkowe dadusie, na dzień ich używam a na noc i wyjście papmpersy oczywiście kupuję je tylko na promocjach
Raczkowa a ty nie kupuj nowych ubranek szkoda kasy, dla dzidzioli takich małych to jeszcze ładne nie zniszczone w lumpkach są, a dzieci niektóre tak szybko przybierają że założysz z kilka razy i już za małe szkoda kasy, już tak na mojego to podniszczone ciuchy ale na noworodki to pełno, a i pamiętaj o proszku i płynie do płukania dla dzidziusiów, ja już chyba będę odchodzić ostatni zużyję proszek i zobaczymy, mój raczej alergikiem nie jest od czasu do czasu coś tam ma ale mu schodzą. No i jak będziesz na etapie słoiczków, nie wszystko się opłaca np banan w słoiczku to głupota banan lekko widelcem naciskasz i już masz papę. Za chwilę już nie będziesz sama taki słodki klusek będzie.

A ja mojego wczoraj nauczyłam słowo "oko" i doradzam uczyć z odległości tego słowa bo jak je powiedział odrazu wsachił mi palec w oko i mnie od wczoraj boli:-D

jaimis ja tez biedronkowe dady i jak dla mnie są super, pampersy na noc, a ostatnio kupuje te pampersy sleep&play i też mogą być
a proszki już pomału odstawiam te dzidziusiowe:-) narazie nic nie wyskakuje, więc będę prać w tym co sobie

dzien dobry:)

dziec na antybiotyku ale dzis poszla do przedszkola,od jutra w domu chyba bedzie...
w sumie i tak dzispo obiedzie musze po nia byc.

raczkowa w razie czego sluze pomoca:tak:

jaimis pojetnego masz syna:) chcial ci poprostu pokazac ze dokaldnie wie o co ci chodzi:-D

co do ciuchow z lumpka, to sie zgadzam, dla maluszka, kupilabym jak najmneij nowych, jedynie do lekarza, na wyjscie, niektorych pewnei i tak nie zdazy obnosic...

co do proszkow, oliwka byla mlodsza od twoje jak przeszlysmy na normalne proszki, ona niby alergikiem jest ale akurat to jej nigdy nie szkodzilo, i tak pierzemy do dzis.

jaimis moja mała ma uczulenie na te dady :szok: zakladam jej pampersy jeszcze te z newbaby a teraz przerzucam na te nowe w białym opakowaniu, rewelacyjne sa takie cieniutkie tylko że 60szt kosztuje 56zl:szok: no ale co zrobić. Chusteczki też tylko pampersa do tego dochodzi mleko, bo juz cycem nie karmię i kropelki na kolki z niemiec muszę ściągać bo te polskie nic nie daja :-(.

Co do ciuszków to racja ja już cały karton odłożyłam, a mała przecież nawet 2 miesięcy nie ma. Dużo jest takich których w ogóle nie założyłam i co teraz podam je dalej tylko czekam aż się komuś dziewczynka urodzi :-D

reklama
martttika ale mój raz dostał jakieś czerwone pupsko po dadusiach, odstawiłam na 2 dni i powoli potem wracałam i smarowałm go tormentiolem, a z tymi proszkami może poczekaj chociaż jak z półroku skończy, wiesz w tych proszkach dla dorosłych to wybielacze są i co tam jeszcze nawet nie chcę myśleć :-) a kiedyś zrobili badania proszku polskiego i niemieckiego vizira albo któregoś i wyszło że u nas jest dużo wiecej substancji ścieralnych niszczących materiał, czyli my bardziej płacimy za piasek a niemcy za jakość :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry