reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

a masz gdzieś w papierach ile jest birulbiny?

kurcze strasznie długo się ta żółtaczka u was utrzymuje, no i dobrze jakbyś się z jakimś neurologiem spotkała, nie wiem jak to jest za granicą, ale żółtaczki nie można lekceważyć, i nie można szczepić na Polio broń boże jak jest.
Żółtaczka wpływa na rozwój układu nerwowego !!!
Wiem, bo mój mały miał bardzo silną przegapioną.
Wypisali nas w drugiej dobie a w trzeciej dostał żółtaczki (noworodki bardzo często dostają w 3 dobie), ja niestety nie miałam pojęcia jak to się objawia, synek miał pomarańczowo-brązową karnację więc ciężko było jednocześnie stwierdzić (teraz wiem na co zwraca się uwagę).
Siostra mi powiedziała, że on chyba żółtaczki dostaje jak przyjechała, ale mama która była ze mną w tych dniach uparcie mi wmawiała, że to nie jest żadna żółtaczka :no:.
W końcu zabraliśmy po tygodniu od urodzenia synka przy okazji zdjęcia szwów do poradni laktacyjnej, bo słabo ssał (też objaw żółtaczki) i myślalał, że coś nie tak go przystawiam.

Kobieta w poradni mi pokazywała jak go przystawić, ale tak ogląda go ogląda i mówi, e kolego ty to chyba masz żółtaczkę, zaczęła go oglądać pod światło ale pewna nie była (ach ta karnacja) i zadzwoniła na neonatologię, żeby mu badania zrobili i już go ze szpitala nie wypuścili, dostał kroplówkę i naświetlania od ręki i odstawili go na 4 doby od mojego pokarmu.
Wypuścili go jak mu bilurbina do 8 spadła. Ale potem musiałam iść do neurologa i okazało się, że ma wzmożone napięcie (bardzo częsty objaw po żółtaczkowy) i musieliśmy go troszkę rehabilitować.
Ale mój synek był sporo młodszy, na 2 miesiące to już mieliśmy po rehabilitacji.

Nie mam nic:no:bo oni tu wynikow nie wydaja:no:
My jak wychodzilismy po porodzie do domu to tez nikt nie zaowarzyl ze Kacper ma żółtaczke bo niby cera sniada,na drugi dzien po powrocie przyszla polozna i stwierdziala ze ma i tak przychodzila przez miesiac,az wkoncu wyslal nas do szpitala,ale tam lekarz powiedzial z nie jest wysoka.No i mamy 2,5 miesiaca a żółtaczka nadal z nami:wściekła/y:i nikt nawet mu jednego leku nie podal:no:.Az boje sie pomyslec jakie moga byc tego konsekwecje:-(
Co to znaczy ze wplywa na uklad nerwowy?Bo maly ostatnimi czasy strasznie nerwowy sie wieczorami zrobil,to moze byc od zoltaczki?A co do objawow to tak naprawde u niego ja widac bo ma bialka zolte w oczach no i ja patrzec pod swiatlo to skore tez mimo ze niektorzy mowia ze jest ciemny po tacie:-(.
Zaczekam do nastepnego pobrania krwi i jak nie podejma zadnych krokow to bede musiala cos wykombinowac:-(

reklama
Niunia ja ci nie umiem powiedziec o poli,
ola niemiala laczonych szczepien tj 5 w 1
a szczepienia trzy mielismy jak mala miala 3 miesiace,4 i pol, i 5miesiecy
spradzilam w ksiazeczce zdrowia
moze poszperaj na google

ssaweczka to ty tak dlugo chodzilas do pracy??
jaksie czujesz???

ok lece
poweidzilabym,ze gasze swiatelko,ale moze sie jeszcze pojawi;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry