reklama

Cos innego niz mleczko...

ja nie odciągam w pracy, bo to było bez sensu, ściągałam 30-40 ml z obu piersi :no:
generalnie karmię jak wracam z pracy, potem ze 2-3 razy w nocy i ok. 6 rano... nawet jak jestem w domu to ok. 9-10 rano daję Małej butlę mleka modyfikowanego 210ml, bo wydaje mi się że z piersi się nie najada

reklama
No to dobrze Zgred ze wyszytsko teraz ok ale lepiej chuchac na zimne.

KARMIENIE PRZEZ KOBIETĘ BEDĄCĄ W CIĄŻY

W prawidłowo przebiegającej ciąży można karmić piersią, i nie jest to powodem pozbawiania nie narodzonego jeszcze dziecka żadnych składników odżywczych. Przy prawidłowej diecie kobieta jest w stanie " wykarmić" dwoje dzieci, zwłaszcza jeśli starsze nie ukończyło jeszcze roku. Hormony ciążowe, które dostają się z pokarmem do dziecka karmionego piersią nie mają wpływu na jego rozwój i nie stanowią jakiegokolwiek zagrożenia . Ssanie piersi jest czynnikiem pobudzającym czynność skurczową macicy, ale w przypadku prawidłowo przebiegającej ciąży nie jest powodem do niepokoju. U kobiet w ostatnim trymestrze ciąży pokarm zmiana się w siarę, i jest jego mniej, często w tym okresie niemowlęta tracą zainteresowanie piersią i większość z nich przestaje być karmiona naturalnie. Problemem i utrapieniem kobiet ciężarnych, które karmią jest bolesność brodawek. Bolesne brodawki są charakterystyczne dla ciąży, a dolegliwości są dodatkowo wzmacniane przez karmione dziecko. Większość problemów trwa przez cały okres ciąży znikając po porodzie. Generalnie karmienie piersią przez kobiety ciężarne jest zalecane i powinno być tolerowane przez same kobiety jak i ich rodziny
piorun.gif
Przeciwskazania do karmienia piersią w czasie ciąży

przebyte wcześniej poronienia,
przebyte przedwczesne porody,
krwawienie lub bolesna czynność skurczowa macicy,
przedłużający się brak przyrostu wagi, bądź jej spadek.

No to super,nasze bobaski powoli przyzwyczajaja brzuszki to czegos innego iz mleczko.
Gratuluje Aluni pierwszych prob jabuszka ;D

Natalka od Heksy byla juz pierwsza i sprobowala te dobroci ;D
moja olenka ma 9 mies i juz jej dawałam rybe,ser półtłusty z jogurtem bez cukru i było spoko daje jej tez udko z kurczaka oczywiscie gotowane z warzywami albo udko z indyka.wsumie tak naprawde mam dylemat bo poszukuje ksiazki z przepisami dla niemowlat jak co to dajcie mamy jakies namiary.Dziekuje moj mail lamkow@wp.pl

GŁuszek: Dobrze :) Ja jakoś nieźle przezywam ciąże poza tym że mam brzuch ogromny... Chociaż zaczyna już być ciężko - na szczeście Ignaca nie trzeba już praktycznie nosić poza przekładaniem go do kojca jak chcę siusiu :) do krzesełka na karmienie itp. Zasypia już ładnie w łóżeczku i w ogóle jest gites. Jeśli chodzi o spacery to już zupełnie polegam na mężu bo nie ma szans żebym dała radę z nim wyjść sama. Cóż jeszcze moge napisać... No że gruba znów jestem a tak ładnie schudłam po Ignacu :) Mam nadzieję że po Hani też się uda tak szybko i ładnie schudnąć :) Ale jakbym się przejmowała takimi rzeczami to już bym miała wrzody dawno. Ostatnio pilnowaliśmy córeczki szwagra i po prostu super, nie mogę się doczekać Hani :) Jakoś tak weselej jak więcej szkrabów w domu. No córeczka szwagra ma co prawda 4 lata i jet trochę mniej kłopotliwa niż Igi :) Ale jestem dobrej myśli. Wpadłam też w szał zakupów, oglądam allegro, bo nie mam za bardzo czasu na prawdziwe zakupy - tzn okazji bardziej niż czasu.

Lamia: No a juz myślałam że surowe to udko dajesz buahhaa ;) :-D

Aga

Wyobraźcie sobie, że moje dziecko wczoraj o 17 zjadło:
1) 50ml reszty zupki pomidorowej z ryżem
2) 170ml kisielu z soczku
3) 100ml gęstej kaszki malinowej
Normalnie byłam w szoku :szok: :szok: :szok: W dodatku patrzyła na te miski jakby jeszcze coś zjadła :eek:
Myślałam, że w związku z tym nie wypije mleka, ale co tam o 19:30 zjadła normalnie 210ml.

reklama
Szkoda tylko, że to był tylko jednorazowy wybryk :-( Tak normalnie to je dużo mniej, tzn. mleka wypije z 210ml i owoców z kaszką też zje dużo, ale obiadki to masarka :-( I podobnie jak twoja Kinia Biedronka je czasem na 2 raty mały słoiczek.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry